Koteletter i fad med bagte blomkål og syltede rødløg

Reklame for Friland Økologi

Koteletter i fad med bagte blomkål. Her er et bud på den klassiske koteletter i fad opskriften, men dog med et lille twist. Jeg har nemlig kommet godt med grøntsager i retten her, og så er den serveret med de her bagte krydrede blomkål og søde syltede rødløg.

koteletter i fad med bagte blomkål koteletter i fad med bagte blomkål

Koteletter i fad med bagte blomkål og mere grønt

 

Her er en lidt anderledes version af klassikeren koteletter i fad. Jeg har nemlig tilføjet lidt ekstra grøntsager i form af spinat, champignon, løg og porre. Saucen er lavet på en soyafløde. Du kan sagtens bruge helt almindelig piskefløde her, det er blot fordi jeg begrænser mit indtag af mælkeprodukter og derfor har erstattet det her. Den soyafløde jeg bruger er enormt cremet og derfor virkelig egnet til retten her. Det er den der hedder Soya cuisine.

 

Med bagte blomkål og syltede rødløg

Frem for at servere retten med ris, har jeg lavet bagte blomkål og frem for at servere den med bløde løg, har jeg lavet søde syltede rødløg. Her kan du sagtens skifte tilbage til ris og bløde løg, hvis det passer dig bedre. Jeg har desuden stegt lidt bacon dejlig sprødt og på den måde givet retten lidt chrunch. Hvis du vælger at servere de syltede rødløg til retten, skal disse laves i god tid. Et par timer inden, eller dagen inden – så de når at blive dejlig møre og søde.

 

Opskrift på koteletter i fad med bagte blomkål

Koteletter i fad

Opskrift til 4 personer

Her er en lidt en anderledes og mere grøn fortolkning af koteletter i fad. Jeg har kommet lidt ekstra grønt i selve fadet. Det er serveret med bagte blomkål frem for ris og desuden toppet med sprød bacon og syltede søde rødløg. De syltede rødløg skal laves et par timer (gerne dagen) før selve retten, så de når at blive møre og søde. Så de er ikke inkluderet i tidsberegningen her.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

Koteletter i fad + tilbehør

 • 8 stykker svinekoteletter
 • 1 lille spsk. salt + 1/2 tsk. lidt peber
 • 1 spsk. sød paprika
 • 1 spsk. timian
 • 1 spsk. oregano
 • 3 skalotteløg eller almindelige løg
 • 1 porre (kan undlades)
 • 130 g frisk spinat
 • 250 g champignon
 • 1/2 liter fløde (jeg bruger soya fløde)
 • 1 stort blomkål + godt med olie, salt og timian
 • 200 g bacon

Syltede rødløg

 • 1 stort rødløg
 • en smule peberkorn
 • 1,5 dl eddike
 • 1 dl vand
 • 1/2 dl sukker

Sådan gør du

Syltede rødløg

 1. Skær rødløg i skiver (gerne tykke siver eller både for mere sprøde rødløg) og kom dem i et rent glas sammen med peberkorn
 2. I en gryde kommer du eddike, vand og sukker og lader det koge op hurtigt
 3. Hæld grydens indhold ned over rødløgene, lad det køle af, kom låg på og sæt på køl
 4. Server dem sammen med retten

Koteletter i fad + tilbehør

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Tag en dyb pande frem, og kom lidt olie herpå. Læg koteletterne på, drys med en smule af krydderierne (gem resten til saucen). Efter et par minutter vender du koteletterne og krydrer igen. De skal bare lige have et par minutter på hver side og stadig være rå inden i.
 3. Tag koteletterne af og kom dem over i et stort ovnfast fad
 4. Hak skalotte løg fint
 5. Skyl spinat og læg det på et hviskestykke
 6. Skyl champignoner og porre og hak disse i mindre stykker
 7. Kom lidt ekstra olie på panden og kom grøntsagerne her over i 5 minutter, til de falder let sammen.
 8. Kom den sidste del krydderi og fløde ved, og lad det simre i 5 minutters tid
 9. Kom det hen over kødet i fadet og giv det ca 20 minutter i ovnen. Kom blot fadet på en bageplade og bag det midt i ovnen, så der er plads til de bagte blomkål nedenunder. Lav nu blomkål og rist bacon
 10. Blomkål skylles og skæres i buketter. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lidt olie, timian og salt. Kom dem under panden i ovnen med koteletterne.
 11. Bacon steges sprødt og lægges på et stykke køkkenrulle, så noget af fedtet suges fra
 12. Så er det ellers bare at mikse en perfekt anretning af bagte blomkål, fadet i ovnen, det sprøde bacon og syltede rødløg

Bedøm denne ret

koteletter i fad med bagte blomkål

〈 STEG FØRST KOTELETTERNE OG KOM DEM I ET FAD 〉

koteletter i fad med bagte blomkål

〈 SVITS SÅ GRØNTSAGERNE AF 〉

grøntsager til koteletter i fad

〈 TILSÆT FLØDEN 〉

〈 KOM DET OVER KOTELETTERNE I FADET OG IND I OVNEN MED DET 〉

〈 IMENS DET ER I OVNEN, KLARGØRES TILBEHØRET 〉

〈 SERVER DET HELE SAMMEN 〉

Opskriften er lavet i samarbejde med Friland

Min version af koteletter i fad er lavet sammen med Friland økologi. Så både koteletter og bacon er økologisk og af god kvalitet. Friland sætter dyrevelfærd, god smag og økologi i højsæde og jeg er stolt af at arbejde sammen med dem og udvikle opskrifter for netop Friland Økologi. Faktisk har jeg tidligere samarbejdet med dem og det kom der dette ud af En krydret og cremet pastaret med kødboller, en af mine mest populære opskrifter i den lidt mere kolde årstid. Samt denne rødkålssalat med honningristede valnødder.

 

Sundhed og nemhed i min madlavning

Hos os er det vigtigt at vores aftensmad er forholdsvis nem og hurtig at lave. Når man har to små børn, skal jeg ikke stå i køkkenet i en time for at forberede aftensmad. Langt oftest tager vores mad 20-30 minutter at lave. Denne ret tager også ca. 30 minutter at bikse sammen og så skal fadet ellers bare passe sig selv i ovnen. Hvis man ønsker de syltede rødløg til, tager det lidt længere tid. Men det gode ved dem er at de skal laves én gang og så kan de sagtens stå i køleskabet en uge eller to. Så tager man dem blot frem når man ønsker at toppe sin mad med dem. Ud over at vores aftensmad skal være nem, skal den smage forrygende og være sund. Det er det allervigste for mig. Jeg vil gerne at vi får en masse grøntsager hver eneste aften. Denne her ret lever så fint op til dette krav, da den indeholder en masse spinat og champignon, og så serveres den med bagte blomkål.

 

Andre mad-i-fad retter

Kommentarer

 1. Hej Julie,

  Det skal helt sikkert prøves i denne uge. Kan helbladet spinat fra frost bruges i stedet for frisk? Har nemlig en masse i fryseren, der snart trænger til at blive brugt 🙂

  TAK for inspiration til lækkert hverdagsmad! Din blog er altid den første jeg tænker på, når jeg skal begive mig ud i noget nyt eller bare har brug for en god opskrift.

  1. Hej Heidi. Undskyld mit sene svar. Jeg tænker sagtens det kan bruges ja. Måske ville jeg lige hælde lidt kogende vand over inden og lade det tø op. Efterfølgende presse vandet fra igen, bare for at det ikke bliver alt for vådt 🙂 Åh mange mange Tak for din søde kommentar. Det betyder SÅ meget.

 2. Hvor ser det lækkert ud, det skal prøves til gæster i morgen.
  jeg er ikke så vild med timian (eller rosmarin) er der et andet krydderi du kan anbefale til retten i stedet? også til blomkålen 🙂

  1. Hej – undskyld, ser først din besked nu. Den er simpelthen forsvundet herinde. Nå, men du kan også bruge oregano hvis det er? Hmm eller basilikum, det er jeg dog ikke så vild med i tørret udgave. Men det kan jo være du er 😉

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret