Kardemommesnurrer med marcipan

Kardemommesnurrer er nok mit yndlings bagværk. Selvom jeg også har en kæmpe kærlighed til kanelsnurrer, så stikker kardemommesnurrer dem alligevel mange gange. Jeg elsker virkelig denne her intense kardemommesmag kombineret med marcipan og en let saltet smørfyldt gærdejsbolle. Få her min allerbedste opskrift på kardemommesnurrer.

kardemommesnurrer

kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer med marcipan

 

Kardemommesnurrer er simpelthen bare så hyggelige, så pæne og så sindssygt lækre i både smag og konsistens. De minder lidt om kanelsnurrer, men i min remonce har jeg brugt marcipan, og så er kanel selvfølgelig skiftet ud med kardemomme. Ikke bare stødt kardemomme, men ægte kapsler – det giver helt klart den bedste og mest autentiske smag. Se mine kanelsnurrer her, hvis det er mere dig – her kan du nemlig også lure på denne her rullemetode. De her snurrer er helt fantastiske, de er sprøde, fedtede og snaskede. Denne kardemommesnurrer opskrift sidder lige i skabet, og jeg håber I får lyst til at bage nu.

Opskrift på de fantastiske snurrer

Opskrift til 20 styk

Ingredienser

Dej

 • 2,5 dl mælk
 • 55 g smør
 • 20 g gær
 • 1 lille tsk. salt
 • 50 g sukker eller brun farin
 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk. kardemomme (brug bare stødt kardemomme her)

Remonce

 • 130 g blødt smør
 • 60 g sukker eller brun farin
 • 100 g marcipan
 • 2 spsk. kardemomme (jeg knuste selv kapslerne og endte med 2 spsk.)
 • 1 spsk. kanel
 • 1 nip salt

Pensling

 • 1/2 dl kogende vand
 • 50 g brun farin
 • 1 spsk. sukker (til drys)
 • 1/2 tsk. knuste kardemommekapsler (til drys)

Sådan gør du

Dej

 • Start med at lave din dej: lun mælk og smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen til smørret er smeltet. Det skal kun være lunt og ikke brændvarmt. Jeg plejer faktisk blot at lune halvdelen af mælken med smørret til det smelter og derefter blander jeg det sammen med den anden halvdel kolde mælk – så ender det med at blive lunken. 
 • Kom det i en skål eller røremaskine sammen med gær og rør rundt ved lav omdrejning (så det ikke sprøjter ud over det hele) til gæret er opløst.
 • Kom salt, sukker, mel og stødt kardemomme i skålen og rør rundt, start ved lav omdrejning, så det ikke sprøjter. Skru gradvist op og se om du kan give maskinen fuld gas i 5 minutters tid til din dej slipper kanterne og er helt blød og jævn.
 • Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i 60 minutter

Remonce

 • Imens kan du lave din remonce. Start med at fikse de her hele kardemommekapsler – fiks 1 tsk. mere end de 2 spsk. man skal bruge til sin remonce. Den sidste spsk. skal nemlig bruges til pensling. Den grønne skal skal af og de små sorte korn indeni skal knuses. Det er nemmest at bruge en morter. Både i starten til at presse skallen af, – sorter den væk og giv igen de små sorte korn en tur. 
 • Kom 2 spsk. af kornene ned i en skål sammen med smør, sukker, marcipan, kanel og salt og rør det sammen. Gem de sidste knuste kardemommekapsler til toppen

Rulle-snurre metode

 • Når dejen har hævet, skal den rulles op på et bord. I en kvadrat, så tynd som muligt uden den sprækker. Brug blot lidt ekstra mel hertil.
 • Smør så remoncen ud over det hele 
 • Fold den sammen i 3 lag
 • Skær en masse strimler (mine var ca. 2 cm bredde). Skær dem igennem, men ikke helt igennem. Stop så der er 2 cm tilbage i enden (se billedet) 
 • Så skal de snoes, twist dem rundt så mange gange du kan uden de går i stykker. Hold med den ene hånd fast i den ende som ikke er splittet op. Sno rundt om to fingre, lidt forsigtigt fingrene ud og fold enden under og op i midten af snurren. 
 • Læg alle snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Imens kan du tænde ovnen på 200 grader varmluft 

Pensling

 • Imens de efterhæver og ovnen bliver varm, kan du lave din pensling. Bland det kogende vand med brun farin i en skål, så sukkeret opløses
 • Bland I en anden skål sukker sammen med knuste kardemommekapsler

Bag

 • Nu skal de bages. Kom pladen med snurrer ind i ovnen og giv dem 8-9 minutter (ovne er ret forskellige, men giv dem til de er gyldne)
 • Tag pladen ud og pensl med det samme snurrerne med denne her brun farin – vand blanding
 • Drys med kardemommesukkeret

Bedøm denne ret

kardemommesnurrer

kardemomme snurrer

Kardemommesnurrer Juno

For et par uger siden var vi i København og besøge Mads familie. Min søde svigerinde havde købt kardemommesnurrer fra Juno the bakery med til kaffen en af dagene. De her kardemommesnurrer var bare helt vanvittigt gode, snaskede, fedtede og sprøde. Jeg har siden hen slet ikke kunne slå dem ud af hovedet. Så uden overhovedet at have deres opskrift, gik jeg i gang med at skabe noget lignende. Måske er mine ikke lige så pæne og perfekt snoet som deres. Men jeg synes faktisk, de smager lige så godt.

 

Kardemommesnurrer med marcipan

Jeg havde en halv rulle marcipan i skuffen, som jeg tænkte kunne være et perfekt match med denne her kratige kardemommesmag. Det var SÅ godt. Dejen til de her kardemommesnurrer er den samme, som jeg bruger i mine kanelsnegle. Den bruger jeg faktisk altid hvis der skal bages en form for sødt bagværk, f.eks. horn eller fastelavnsboller. Jeg synes nemlig, denne her dej er helt perfekt, og kunne ikke se nogen grund til ikke bare at bruge den igen. Jeg lavede blot en smule mindre portion. 

Remoncen er så til gengæld en del anderledes. Jeg har jo brugt det her marcipan, og ellers godt med smør, honning, lidt kanel, lidt salt og godt med kardemomme. De blev helt vanvittigt gode. De er med masser af fyld og derfor godt snasket. Desuden blev mine kardemommesnurrer dejligt sprøde og alligevel helt bløde og saftige. Her var nok til 16 mindre kardemommesnurrer eller 12 store. Jeg håber så meget I har lyst til at lave dem.

 

Kardemommekapsler

Selve kardemommen (altså det her med at fikse de skide kardemommekapsler, ja undskyld) lagde jeg et par videoer op af på min story på Instagram. Måske du fulgte med, jeg fik i hvert fald virkelig mange gode råd. Jeg har nemlig altid blot brugt stødt kardemomme, men tænkte, at de her snurrer fortjente bedre. Så jeg købte hele kardemommekapsler, og stod ellers der og lurede lidt på dem og tænkte, hvad hulan man gør ved sådan nogle. Den grønne skal gik jeg ud fra man ikke kunne spise og begyndte så at sortere. Men sikke et arbejde.

Det er desværre det, langt de fleste af jer skriver, man er nødt til. Så væk med skallen og så skal de små sorte korn knuses (mortes) så godt man kan. Med mindre man køber dem færdigtknust – jeg ved dog ikke, om de mister smag på den måde. Men det skal have et forsøg næste gang. I dejen her brugte jeg bare en teskefuld stødt kardemomme, simpelthen fordi jeg ikke magtede at sortere flere hele kapsler. Jeg synes ikke, det gør den store forskel i selve dejen, men det er klart at foretrække at bruge kapslerne til remoncen. Det smager bare så meget bedre 

 

Andre opskrifter på sødt bagværk

Hvis I også er til sødt bagværk som de her kardemommesnurrer. Så prøv endelig min opskrift på verdens skønneste chokoladeboller eller hvad med en opskrift på et sundere bananbrød.

kardemommesnurrer

Kommentarer

 1. Hej – hvis jeg vil snurre dem og derefter koldhæve dem natten over, ville det være muligt?
  Har en god opskrift på koldhævede kanelsnegle og det er så dejligt nemt på selve dagen 😊
  Dbh Helle

  1. Jeg har desværre ikke prøvet, så tør ikke at give dig et helt ægte svar. Tror dog godt man kan, selvfølgelig med mindre gær og koldt vand. Men ja, jeg har dog ikke prøvet 🙂

 2. Hej Julie
  Har du prøvet at fryse dem ubagte med færdigrullede så man bare kan smide dem i ovnen og have frisk hjemmebag til uventede gæster? 😁

  1. Hej Sofie

   Nej, det har jeg ikke prøvet. Jeg har kun prøvet at fryse dem, efter de er bagt. Men jeg har hørt om, at man godt kan fryse dem inden bagning.
   Hvis du prøver det, så giv meget gerne lyd omkring, hvordan det fungerer 🙂

   Kh Julie

 3. De lever helt op til Juno the bakerys kardemommesnurre, tror faktisk godt de kan snige sig op til at overgå dem 😊 Mine kollegaer er super vilde med dem jeg har bagt og de er vant til Juno the bakery.

 4. Hej Julie,

  Den ser dejligt nem ud, sidste opskrift jeg prøvede tog tre dage! Ville du ikke evt anbefale, hvis man har tid, at lade dejen koldhæve i køleskabet natten over i første hævning? Eller gør det måske ikke den store forskel til søde sager?

  Tak & hilsen Lise

  1. Hej Lise. Jeg plejer ikke at koldhæve den, jeg synes den er lidt nemmere at arbejde med når dejen er elastisk efter at have hævet på køkkenbordet. Men det kan sagtens lade sig gøre at koldhæve den dog 😀

 5. Hej Julie. Du nævner flere gange honning, både ved dejen og til remoncen, men kan ikke se honning nogen steder der hvor mængden af ingredienser står? Er det mig som er blind 🤦🏻‍♀️😃 De ser så lækre ud 😋

  1. Hej Sofie. Du har ret, hende jeg linkede til har vist taget videoen af. I stedet har jeg sat et link ind til mine kanelsnurrer, da teknikken er vist her 🙂

 6. Hej Julie
  Er det godt nok 1 spsk kanel der skal i remoncen? Syns det virker/dufter ret kraftigt og remoncen er meget mørkere end på dine snurrer 😏 Spændt på hvordan de ender ud 🙏🏻

  1. Hej Marianne. Jeg bruger en del kanel og kardemomme til dem ja 🙂 Sådan synes jeg de smager allerbedst 😉

 7. Hej Julie!
  Vanvittig god opskrift – tusind tak for den!
  Hvis nu man en dag ikke ‘orker’ den lidt tidskrævende proces med at kvase kardemommen, har du så prøvet udelukkende at bruge formalet stødt kardemomme? Jeg tvivler på, at de kommer til at smage af ligeså meget, men måske du har eksperimenteret med det?
  Mange hilsner
  Madeleine

  1. Hej Madeleine. Mange tak skal du have. Nej det har jeg desværre ikke. Jeg er helt enig i at det er et møgirriterende arbejde med de her kapsler 😉 Men som du selv siger, tror jeg bare slet ikke de er lige så gode med stødt kardemomme kun.

 8. Hej Julie. Jeg nyder mange af dine opskrifter – tak for dem! Kan man undlade marcipanen i remoncen, hvis man ikke lige har det på lager? Vh Sidsel

  1. Hej Sidsel. Det kan man sagtens 🙂 Det har jeg også selv prøvet. Det er mest luksus med, men man kan sagtens uden 🙂

 9. Hej Julie:)
  Tak for en dejlig opskrift ! Jeg afvigede dog lidt – det gør jeg næsten altid hihi, jeg kunne ikke lige overskue det der kardemomme og så tænkte jeg ‘hvordan bli’r de lige liidt sundere’-så jeg skiftede en tredjedel hvedemel ud med grahamsmel og de smager bare himmelsk alligevel 😍😍😍 Så tak for nogle altid dejlige opskrifter du laver !

  1. Åh hvor godt, mange tak. Jeg er også selv elendig til at holde mig til en opskrift. Og giver dig helt ret i at det her kardemommeshow er lidt uoverskueligt. Men det er virkelig det hele værd, for kapslerne smager meget kraftigere og bedre end pulveret. Men ihh hvor godt at de blev gode 😀

 10. Hej Julie,

  Uhm, hvor er de her bare lækre! og tak for linket til videoen – helt genialt!

  Har du beregnet/ved du energiindholdet for disse? 🙂

  Kh Caroline

 11. Du skriver: @2 spsk. kardemomme (jeg knuste selv kapslerne og endte med 2 spsk.)”
  Skal det ikke ende med 2 tsk pulver??

  1. Hej Lone. Nej den er god nok, jeg bruger meget kardemomme – det synes jeg klart smager bedst 🙂

  2. Hej Julie,

   Jeg er rigtig usikker ift. hvilke kaspler man skal anvende til opskriften, jeg har købt nogle der er grønne, er det korrekt? Jeg kan se der også findes sorte. Eller hvor kan du anbefale, at man køber dem henne? 🙂

   Kh. Amina

   1. Hej Amina. Jeg mener også at mine plejer at være grønne ja 🙂 Jeg har ikke købt dem nogle specielle steder, bare i Super Brugsen, Kvickly, Føtex eller hvor jeg nu lige kan finde dem 😀

 12. Jeg har nettop valgt denne opskrift grundet de store mængder kardemomme. Jeg tester dem i morgen! Og er sikker på kardemomme mængden er passende!

  1. Hej Lisbeth. Håber du kunne lide dem 🙂 Og at kardemommemængden passede dig. Kh. Julie

 13. Har prøver at bage dem en enkelt gang med stor succes. Og derfor tænker jeg at gentage det. Men tror du, at de kan koldthæves? Ellers skal jeg nemlig meget tidligt op og bage! 🙂

  1. Hej Lærke. Ihh dejligt den har været en succes. Ja jeg tror faktisk godt du kan bage dem koldhævet. Så vil jeg bare bruge koldt vand og mindre gær 🙂

  1. Hej Bara.
   Åh jeg bliver da helt i tvivl når du spørger på den måde og kan da egentlig godt se det lyder af meget. Jeg vil meget gerne lige lave dem igen for at tjekke efter. Men måske jeg vil ændre det til 2 spsk. frem for 3. Men synes alligevel 3 tsk. er lidt for lidt. Men har nok brugt 3 spsk. uden top. Men får den testet igen 🙂

 14. Kære Julie
  Jeg har prøvet at bage dine kardemommesnurrer nu, og de blev bare vildt lækre!
  Jeg havde ikke noget mælk, så brugte mandelmælk i stedet, det fungerer rigtig fint. Og jeg glemte at putte kanel i remoncen, så dryssede det ovenpå sammen med sukkeret i stedet for, og det smager bare lækkert.
  Tak for en rigtig god opskrift!

  1. Hej Stine 🙂 Åh hvor godt. Det er jeg glad for at høre. Dejligt den kan bruges 😀

Vis alle kommentarer (40)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret