Guacamole

Guacamole er en blød og hvidløgsstærk avocadocreme, som jeg virkelig elsker. Den passer perfekt til nærmest alt. Her er min opskrift på hvad jeg synes er verdens bedste guacamole og en række forslag til hvad du kan servere den til. En “rigtig” guacamole er ikke med creme fraiche eller andet surmælksprodukt. Men jeg synes personligt det runder dippen af og gør den endnu mere cremet. Den kan dog sagtens laves uden, hvis du er mest til dette. Jeg har derfor delt begge udgaver i indlægget her, så kan I jo selv vurdere hvilken der er jeres favorit.

guacamole

Guacamole
Guacamole – min allerbedste opskrift på denne gudsbenåede dip

 

Opskrift guacamole

 

Her er min bedste opskrift på nok det jeg vil kalde verdens beste dip. Så kan man også undre sig pænt meget over hvorfor den så først lander på bloggen nu. Her 6 år efter jeg startede en blog. Men i rigtig mange af mine opskrifter har jeg også brugt forskellige former for avocadocremer og guacamole. Jeg har bare endnu ikke fået lavet et indlæg på selve guacamolen alene. Så here it is, mit bud på den bedste guacamole

Denne er med finthakket rødløg, peberfrugt og persille. Jeg elsker nemlig lidt bid i min guacamole og når tingene har godt med smag. Det kan man sagtens undlade! Jeg håber du kan bruge opskriften, vi bruger den i hvert fald igen og igen

Guacamole

Opskrift til Som tilbehør: 4 personer

Her er en opskrift på min bedste guacamole. Den er med små stykker rødløg, persille og peberfrugt. Dette kan sagtens undlades, men jeg elsker når min guacamole har lidt bid og masser af smag.

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 2 avocadoer
 • 1/2-1 fed hvidløg (alt efter hvor stærk du ønsker den)
 • 1 spsk. limesaft
 • 2 store spsk. cremefraiche (kan undlades)
 • 1/2 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 spsk. finthakket rødløg
 • 1 spsk. finthakket persille
 • 1 spsk. finthakket peberfrugt

Sådan gør du

 1. Kom avocado, hvidløg, limesaft, cremefraiche, salt og peber i en minihakker eller food processer og kør rundt til det er en helt cremet avocadocreme. Smag evt. til med ekstra limesaft, salt eller hvidløg.
 2. Skær så rødløg, persille og peberfrugt ud i små tern og vend dette rundt i avocadocremen

Bedøm denne ret

〈 Ingredienserne til avocadocremen inden den blendes hvis du laver udgaven med creme fraiche 〉

guacamole

〈 Guacamole efter den er blendet dejlig blød 〉

guacamole

〈 Tilsæt så hakket rødløg, persille og peberfrugt 〉

guacamole

Opskrift på guacamole uden creme fraiche

 • 3 avocadoer, most.
 • 1 lille rødløg, finthakket.
 • en god håndfuld frisk koriander, hakket.
 • 1 fed hvidløg, revet.
 • 3 cm frisk rød chili, finthakket.
 • 1/2 lime (saften herfra)
 • godt med salt og peber

Blandes sammen i en skål.

 

Hvordan laver man guacamole?

Her er en opskrift på en meget nem guacamole. Det er blot at komme ingredienserne i en minihakker og køre det sammen til en blød avocadocreme. Til sidst har jeg tilsat lidt ekstra finthakkede grøntsager (peberfrugt, persille og rødløg), men dette kan man sagtens undlade. Man kunne også tilføje cherrytomater eller frisk koriander til sin guacamole opskrift.

 

Guacamole med edamammebønner

Jeg har også lavet en udgave med edamamebønner. Hvor disse får et hurtig opkog (jeg bruger nemlig dem fra frost, pillede). Derefter blendes de blot med i guacamolen. Det smager også skønt, og det mætter rigtig godt. Den ser sådan ud

Hvad kan man servere til?

Du kan servere den sammen med chips, knækbrød eller madbrød som en slags starter eller snack (f.eks. til dette snoede ostebrød). Du kan servere den som en del af en tapas, her vil cremen fungere perfekt. I sådan en tapas kan du jo lave nogle simple salater, nogle flere dips, lidt brød og igen servere sammen med knækbrød, chips, nødder, oliven og den slags. Jeg kommer her med lidt tapasforslag:

 

Hverdagsmad med avocado

Hvis du ikke ønsker at lave tapas, men er mere på udkig efter en hverdagsret, hvor en hjemmelavet guacamole indgår. Så kige med på en af disse:

 

Hvor lang tid kan den holde sig og hvordan undgår man den bliver brun?

Jeg ville personligt hest spise en guacamole på dagen eller dagen efter den er lavet. Den har det med at blive ret brun efter nogle timer, hvorfor det kan virke lidt mindre fristende at spise den her. Der er overhovedet ikke noget i vejen med den, selvom den begynder at skifte farve. Men jeg vil alligevel helst have den forholdsvis kort tid efter den er lavet. Men hvis du spiser den dagen efter, skal den bare røres sammen igen. Der er to ting der kan mindske risikoen for denne her brune dip. Den ene er masser af citron eller limesaft. Den anden ting er at lade stenen fra avocadoen blive i skålen. Så holder cremen sig pænere

 

Kan man lave en guacamole uden creme fraiche?

Ja det kan du sagtens. Det er ikke nødvendigt at bruge cremefraiche i dippen. Jeg kan godt lide det, både ift. smag, men også ift. konsistens. Der skal dog ikke bruges for meget, men det kan lige få dippen til at strække sig til en lidt større portion. Man kan også bruge skyr, græsk yoghurt eller ander surmælksprodukter her til. Du kan sagtens skifte limesaft ud med citron, jeg elsker dog smagen af lime. Du kan komme mere hvidløg i hvis du synes og evt. også lidt chili. Du kan som tidligere nævnt, komme cherrytomater og frisk koriander her i. Der er mange muligheder og det er bare med at prøve sig frem, for at finde den version af en guacamole dip du elsker mest. Her er en video af udgaven uden creme fraiche.

Er guacamole sund?

Ja det er den, da avocado jo simpelthen er så sundt. Jeg har faktisk skrevet et helt indlæg om avocado kærlighed her. Netop om hvorfor den er så sund og hvad man kan bruge den til.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret