Avocado kærlighed, hvorfor er den så sund?

avocadoSkærmbillede 2017-01-30 kl. 13.45.44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er virkelig stor fan af denne her lækre grøntsag. Den smager helt fantastisk, jeg elsker konsistensen og så er den hammer sund. Hvis du ikke vidste hvor sund avocadoen er, lister jeg lige 10 hurtige op om vidunderet her. Desuden linker jeg til 10 lækre opskrifter med avocado. Så er du lige så tosset med den som jeg, så kig lige med her :o)

 

10 ting som gør avocadoen helt fantastisk

 

 1. Avocado indeholder masser af sunde omega-3-fedtsyrer. Omega 3 virker inflammationsdæmpende, og modvirker blodpropper, det dæmper smerter, sænker blodtrykket og beskytter dig mod alle de andre sygdomme, som kronisk inflammation kan føre med sig. Avocado indeholder også omega-9-fedtsyrer, som er gode for kredsløbet og kolesterolbalancen.
 2. Den indeholder en stor mængde kalium, som hjælper med at regulere din væskebalance, blodtrykket og funktionen af nerve- og muskelceller. Kalium opbygger proteiner i kroppen.
 3. Den indeholder masser af A og B vitamin. Vitamin A er godt for synet, det hjælper til en flot hud, og booster immunforsvaret. B er vitaminet til hjernen og nerverne, desuden er det med til at skabe vækst for hår, hud og negle. Folat findes i B vitamin og er vigtigt at få når kroppens celler deler sig.
 4. Avocadoen er rig på C vitaminer, som er antioxidanter og hjælper med at styrke immunforsvaret.
 5. Den indeholder også masser af E og K vitamin. E vitamin beskytter vores cellemembran, forebygger kraft og hjerte kar sygdomme. K vitamin hjælper mod blodpropper, det er sundt for knoglerne og blodcirkulationen.
 6. Avocadoer indholder en masse fibre, som holder maven i gang og er godt for fordøjelsen. Det får én til at føle sig mæt i længere tid.
 7. Avocado indeholder også zeaxanthin, der forsinker ældningsprocessen og er specielt godt for dit syn.
 8. Avocadoer indeholder mineralet magnesium, som er med til at holde ens muskler stærke og sunde.
 9. Avocadoens høje fedtindhold forbedrer dit optag af A-vitaminer fra det vi spiser sammen med avocadoen. Dvs. spiser du en tomat alene får du ikke det samme ud af dem, som hvis du spiser avocado sammen med.
 10. Avocadoens smag og konsistens er genial i både saltet mad og i det søde køkken. I det salte køkken er avocadoen perfekt i salater, i dips, på brød, og til stærkt mad, da den har denne her bløde og lidt søde smag. Apropos søde smag, så fungerer den nemlig også super godt til mousse og cremer.

 

10 opskrifter hvor jeg bruger avocado

 

 1. Hummus med edamamebønner og avocado (på billedet)
 2. Avocadosalsa med lime, agurk og fennikel
 3. Laksesalat med avocado og hytteost
 4. Pizza med ruccola, bresaola og avocado (på billedet)
 5. Squashpasta i avocadopesto (på billedet)
 6. Spinatpandekager med laks og avocado
 7. Sund chokoladekage med choko-avocado-topping
 8. Hindbær smoothiebowl
 9. Salat med serranoskinke, melon og avocado
 10. Enchiladasfad med pandebrød og avocado salsa

 

Og så bare lige for god ordens skyld, ovenstående informationer er blot nogle jeg har læst mig til, og jeg vil ikke hænges op på om du ved mere end jeg ;o) – jeg er uddannet kostvejleder, så jeg har en smule viden om området. Men jeg indrømmer også at jeg ikke ved alt om vitaminer og mineraler. Det er blot et forsøg på at give dig som læser lidt service ud over de opskrifter som følger med. 

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Jeg vil anbefale dig at prøve bagt avocado med æg – ægget slås ud hvor stenen har siddet og den bages i en forvarmet ovn, ved 200 grader i ca 20 min, MUMS siger jeg bare 🙂

  1. Hej Rikke. Tak for tippet, har faktisk prøvet det. Men jeg er slet ikke fan af varme avocadoer. Det var ikke lige min kop te, men det ser nemlig virkelig lækkert ud. Så skulle også give det et forsøg. 😉 Tak for det i hvert fald.

 2. Advokado er fantastisk hvis den er perfekt modnet. Detsværre er det meget, meget, meget sjældent det er muligt at købe sådan en i Danmark og man kan heller ikke “hjemmemodne” sig til det for de advokadoer vi kan købe er simpelthen plukket for tidligt. Min datter der sidste år var på udveksling i Chile elskede advokadoer der (og det er heldigt for de putter dem i ALT), men kan ikke holde dem ud her. Mine udvekslingsstuderende siger det samme og jeg går da også selv og sukker efter de advokadoer jeg ved findes derude i verden. Det er det samme med mange andre ting, men advokado står nok øverst på min liste over ting der gerne måtte kunne fås som i de lande hvor de dyrkes.

  1. Hej Marina. Udenlandske avocaoer er SÅ meget bedre, helt enig. Men jeg elsker nu også dem vi kan købe her hjemme, de er slet ikke lige så gode nej. Men stadig gode, synes jeg 😉

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret