Golden latte – gurkemejelatte

Har du ikke før prøvet en golden latte, så er det dit tegn til at gøre det nu! Golden latte, også kaldet gurkemeje latte er en let cremet, varm drik, som er fyldt med en masse skøn og krydret smag fra antiinflammatoriske krydderier. Snup opskriften nedenfor.

golden latte

Opskrift på golden latte

 

Her under min graviditet har hverken lysten eller behovet for kaffe været så stort, men efter at jeg stiftede bekendtskab til golden latte, er den bare blevet lavet igen og igen. Jeg kan godt lide at der er lidt smæk på smagen (ikke mindst farven) – og jeg synes kombinationen af gurkemeje, peber, kanel og honning er helt perfekt. Den er stærk på en god både, samtidig med at der er god sødme fra honning.

Det er så nemt at lave gurkemeje latte. Alle ingredienserne skal blot blandes i en kande sammen med kogende vand. Varm og skum mælken (jeg har brugt havremælk) og kom det ned i kanden. Rør godt rundt og nyd en kop varm golden latte. Server den evt. til en gang brunch eller bare til aftenhyggen under tæppet.

Golden latte

Opskrift til til en kande

Ingredienser

  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. gurkemeje (stødt)
  • 1 godt nip sort peber
  • 2 spsk. honning
  • 4 dl kogende vand
  • 2 dl steamet/ skummet og varmet havremælk

Sådan gør du

  1. Kom alle krydderierne + honning ned i kanden.
  2. Hæld kogende vand i og rør rundt.
  3. Varm/steam mælken og kom ned i kanden.

Bedøm denne ret

gurkemeje latte

Prøv dig frem til den perfekte golden latte

Du kan sagtens prøve dig lidt frem med krydderierne. Jeg synes den er perfekt som den er nu – men det kan være du ønsker den mere sød, så kan du blot tilføje lidt mere honning. Vil du der i mod have mere smæk på smagen, kommer du blot lidt ekstra krydderier i. Jeg kunne også godt overveje komme lidt kardemomme eller ingefær i næste gang. Prøv dig frem, er sikker på den nok skal blive lækker uanset!

 

 

Server en kande med gurkemeje latte til brunch

Man kan jo fint lave sådan en kande her og stille på brunch bordet sammen med kaffe, te og juice – måske hjemmelavet gulerodsjuice eller rødbedejuice. Men hvad ellers skal man komme på brunch bordet? Jeg kommer med nogle forslag her.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg endelig med på min Instagramprofil for mere madinspiration og opskrifter. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev helt gratis lige her. I dette sender jeg mine madplaner ud hver weekend.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret