Bananbrød

Det her bananbrød blev helt ærligt helt perfekt. Sprødt uden på og blødt inden i, men uden at det på nogen måde er klæg eller klistret inden i. Det synes jeg nemlig godt bananbrød kan være. Det her blev bare blødt og saftigt og virkelig lækkert. Jeg har smurt skiverne med en karamel og toppet med bananskiver på bedste caféstil. Så er der drysset lidt kakaonips over. Prøv lige opskriften, jeg lover den er god.

bananbrød

Bananbrød opskrift

 

Jeg har sådan haft lyst til at bage bananbrød her på det sidste. Jeg har allerede en opskrift herinde på et lidt sundere et af slagsen. Men jeg har faktisk aldrig prøvet at bage et ægte amerikansk bananbrød. Sådan et blødt og svampet et med sprød skorpe, som smager dejlig sødt og som man kan spise med bananstykker oven på. Så nu kastede jeg mig ud i det, og hold da op – det blev lige som jeg ønskede. Så nu glæder jeg mig over at kunne dele min opskrift på bananbrød med jer her.

Bananbrød

Opskrift til 1 stort brød eller 2 små

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

75 minutter

Samlet tid

1,5 times tid i alt

Ingredienser

 • 150 g sukker
 • 150 g brun farin
 • 6 æggeblommer eller 3 hele æg
 • 180 g smør
 • 180 g hvedemel
 • 1 stortsk. vaniljesukker
 • 1 stor tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1 godt nip salt
 • 3 modne bananer
 • 180 g græsk yoghurt eller yoghurt naturel
 • 100-150 g chokoladedrops eller knapper (uden farve) - hvad du foretrækker

Toppings

 • karamel, bananskiver og kakaonips

Sådan gør du

 1. Kom sukker, brun farin, æg og smeltet smør i en skål og pisk det luftigt.
 2. I en anden skål blandes mel, vaniljesukker, bagepulver, kanel og salt.
 3. Mos bananer med en gaffel og hak chokolade groft, hvis ikke du blot har købt dråber eller knapper.
 4. Nu skal æggeblandingen, de moste bananer, græsk yoghurt og chokolade ned til melet. Vend det hele sammen med en dejskraber og kom det i en franskbrødsform. Jeg beklæder min med bagepapir. Men man kan også smøre den med smør og drysse lidt sukker rundt i kanten, så slipper brødet nemmere.
 5. Bag ved 170 grader i 1 time og 15.
 6. Tag det ud af formen, og bag videre i 10-15 minutters tid. Men skru ned til 150 grader
 7. Lad det køle af på en rist. Skær skiver, smør dem evt. med karamel hvis du synes + bananstykker og kakaonips

Bedøm denne ret

Toppings til det her bananbrød er i øvrigt inspireret af Emma Emma i Aarhus, hvor jeg fik en brunch for lidt tid siden med bananbrød på. Netop med karamel og bananskiver. Det var så godt at jeg selv måtte forsøge med noget lignende jo.

Video af bananbrød

Jeg smed lige telefonen op på et stativ, da jeg biksede kagen / brødet sammen. Så her kommer et lille glimt af hvordan man bager sit eget bananbrød.

Vild med banan i bagværk

Prøv også min banankage, en dejlig klassisk en som jeg helt klart foretrækker uden chokolade. Jeg ved at jeg er nærmest alene om at have den præference, så derfor kan man jo smide chokoladestykker i eller et chokoladesag oven på. Sidste mulighed gør at min familie er glad, og så skraber jeg bare selv toppen fra. Jeg elsker egentlig chokolade, men synes det dominerer banansmagen alt for meget i banankage. Nå, – men den opskrift kan I finde her.

Ellers er der også lagkage med rutebilsflødeskum og banan, crepes med bær, nutella og bær eller hvad med en omgang frugtsalat (hvor banan selvfølgelig også er et must)

bananbrød

banan brød

Prøv med andre krydderier i dit bananbrød

Jeg brugte en smule kanel i brødet. Kun lidt, så man kan fornemme varmen – men ikke så det tager helt over. Man kan også komme lidt appelsinskal i dejen, bruge kardemomme eller nelliker. Eller man kan tilføje diverse nødder i dejen. Jeg tænker også at valnødder ville gøre sig godt her i.

 

Få flere opskrifter på min instagram

I er velkomne til at kigge med ovre på min Instagramprofil for en masse opskrifter, madvideoer og ellers bare glimt af vores hverdag.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret