Franskbrød – opskrift på hjemmebagt blødt franskbrød

Franskbrød – her er min opskrift på et lækkert hjemmebagt franskbrød, som er både blødt og luftigt, men stadig med en sprød skorpe uden på.

franskbrød

franskbrød
Franskbrød opskrift. Et skønt hjemmebagt franskbrød klar på bare få timer. Opskriften er nemlig uden surdej og er nem at følge.

Franskbrød – opskrift på et hjemmebagt blødt franskbrød

 

Franskbrød er lidt en gammel klassiker, noget de fleste er vokset op med som børn. I mit tilfælde blev der vist mere hentet franskbrød ved bageren, end det blev bagt derhjemme. Måske tænker man, det er besværligt, men det er det altså virkelig ikke. Til dette brød har jeg blot brugt lidt gær, mel osv (så altså ingen surdej). En helt almindelig ovn og blot 2 timer ca. Og så har man et lækkert, luftigt brød.

Det her blev blødt inden i og sprødt uden på. Det er både en smule saltet og sødt, og så har det en let smørsmag. Det er bare virkelig svært at stoppe igen, når man først har smurt sig en skive med smør. Brødet er nemt at lave, og kræver ingen teknisk kunnen indenfor bageverdenen. Det er meget blødt og uden kerner, så det er f.eks. egnet til helt små børn. Du kan jo evt. undlade eller skrue ned for saltmængden og servere det for babyer. Her er min franskbrød opskrift, håber den kan bruges.

Franskbrød

Opskrift til 1 brød

Det her franskbrød er virkelig lækkert, det er blødt inden i og sprødt uden på. Det er både en smule saltet og sødt og smager faktisk lidt af smør.

Forberedelsestid

40 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

1 time og 10 min

Ingredienser

 • 15 g gær
 • 3 dl lunken vand
 • 50 g smør (blødt eller smeltet)
 • 2 tsk. salt
 • 1 spsk. honning
 • 400 g hvedemel
 • 150 g grahamsmel eller speltmel

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne i en skål eller røremaskine og ælt/rør godt sammen, jeg gav mit ret høj omdrejning på røremaskinen i små 10 minutter
 2. Kom et klæde over skålen og lad det hæve ved stuetemperatur i en time
 3. Kom dejen i en rugbrødsform, jeg brugte en lavet af silikone – og lad dejen efterhæve i 30 minutter
 4. Tænd ovnen på 200 grader og giv brødet omkring 30 minutter ved varmluft.

Bedøm denne ret

 

Hvad kan jeg spise oven på dette franskbrød?

Hvis du står og mangler et brød til festlige lejligheder, som brunch eller lignende passer dette jo meget godt ind. Det syner bare en smule anderledes med et helt brød, end hvis man bagte boller. Det ville være perfekt med f.eks. denne lakserilette oven på. Eller med en hjemmerørt hønsesalat eller tunsalat. Måske i selskab med dette rugbrød, som ligeledes er super nemt og mega lækkert. Franskbrødet her er uden surdej og blot lavet på gær, så det er simpelthen så nemt.

 

Kan det fryses?

Det kan det sagtens. Dog fylder sådan et stort brød lidt mere i fryseren, end boller f.eks. Men du kan jo halvere det og fryse den ene halvdel ned, hvis du tænker at du ikke når at spise et helt franskbrød. Varm det op i ovnen igen når du vil have en skive.

 

Kan man bruge en anden type mel eller drysse frø ovenpå brødet?

Jeg har brugt hvedemel og grahamsmel til mit brød. Du kan også komme lidt speltmel, rugmel eller havregryn i din dej i stedet. Skift gerne mere af det hvide mel ud med mere af det grove, hvis du skal bage franskbrød med fuldkorn. Du kan også drysse lidt sesam eller birkes på toppen af brødet. Især blå birkes vil være rigtig fint at pynte brødet med.

franskbrød

Er du mere til glutenfrie brød?

Så har jeg et par opskrifter her: glutenfri gulerodsboller, glutenfri varme hveder, chokoladeboller eller hvad med glutenfri pølsehorn

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Karina
   Så vil jeg bare bruge en ærte gær, cirka. Måske lidt mere. Men i hvert fald kun en lille smule 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret