Chia risifrutti

Her er en opskrift på en omgang chia risifrutti. Dvs. noget er minder ret meget om den klassiske risifrutti på risalamande. Men denne her er lavet på vanilje chiagrød og så har jeg en jordbær kompot på. Det smager virkelig godt og sommerligt. Opskriften er egentlig en gammel sag her fra siden, en nu har den fået nye billeder og trænger sådan til at komme frem i lyset igen.

Chiarisifrutti

Chia risifrutti 

 

Denne her kombi kan bruges både som en lille morgentrifli. Den ville f.eks. være perfekt som en del af en brunch. Lige en nybagt bolle, et blødkogt æg og en latte ved siden af, så spiller morgenbordet altså. Men den ville også fungere som en lille sommer dessert.

Den er sød og frisk og toppes den med lidt ekstra chokolade (evt. en høvlet lækker hvid chokolade) – ja så er desserten hjemme.

Den består i bunden af en jordbærkompot, så et lag vanilje chiagrød og så lidt frisk jordbær og hvid chokolade på toppen

Chia risifrutti

Opskrift til 2 små portioner

Både chiagrød og jorbærkompot kan med fordel laves dagen inden servering, så begge dele er kolde. Saml og server med det samme.

Ingredienser

Chiagrød

 • 2 spsk. chiafrø
 • 1,5 dl vand
 • 3 dl græsk yoghurt
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. sirup

Jordbærkompot

 • 10 frosne jordbær
 • 3-4 spsk. vand
 • 2 spsk. sukker

Sådan gør du

 1. Kom chiafrø og vand i en beholder og lad det stå i køleskabet i nogle timer. Evt. sæt det over aftenen inden du skal bruge det
 2. Næste morgen er konsistensen meget gele-agtig. Nu blandes det med resterende ingredienser.
 3. Jordbærkompot laves ved at komme bær, vand og sukker i en gryde. Varm det op, til du kan mose jordbærerne. Giv dem en tur med stavblenderen og lad det køle af.
 4. Kom jordbærmos i bunden af et glas
 5. Derefter chiagrøden
 6. Top herligheden med lidt friske jordbær og hvid chokolade, eller hvad du føler for at pynte med. Måske lidt frisk mynte

Bedøm denne ret

Video af chia risifrutti

Se her hvor nemt det er.

Chia risifrutti

Chia risifrutti

Andre morgenmadsopskrifter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Jeg hælder altid kogende vand over mine bær.
   1) kom frosne bær i en skål
   2) hæld kogende vand over dem, så de er dækket
   3) lad dem ligge sådan i to minutters tid
   4) hæld vandet fra igen og brug nu bærerne :o)

  1. Åh nej, desværre. Chiafrø har en helt specielt evne til at svulme op og lave denne her gele-konsistens. Jeg kunne slet ikke forestille mig at erstatte dem. Desværre. De er dyre at købe første gang. Men meget drøj i brug, man bruger næsten ingen ting ift. hvad det svulmer op til 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret