Bruschetta med burrata, cherrytomater og jordbær

Bruschetta med burrata, syrlige cherrytomater, søde jordbær, basilikum og rødløg. Mums for en omgang, her finder du opskriften på de her lækre stykker brød med toppings.

Bruschetta med burrata

 

Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer. Jeg er VILD med det! Kombinationen af det her sprøde bagte brød, der lige pensles med lidt olie, drysses med lidt salt og gnides ind i lidt revet hvidløg. De syrlige cherrytomater, de søde jordnær, det spidse rødløg og så den fede burrata. Ejmen! Åh mums.

Her får I opskriften på bruschetta med burrata og cherrytomater, det kan serveres som en starter, som en del af en tapas eller bare som en snack til et glas bobler på terrassen. Håber I er lige så vilde med det, som jeg.

Bruschetta med jordbær

Opskrift til 6 små stykker brød

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 1 flute, jeg brugte et foccacia fra frost
 • lidt olie, et drys salt og 1 fed hvidløg
 • 1 kugle burrata
 • 150-200 g cherrytomater
 • 150-200 g jordbær
 • 1/2 rødløg
 • en lille håndfuld frisk basilikum
 • 2 spsk. olie
 • godt med salt og peber
 • 1 spsk. limesaft cirka

Sådan gør du

 1. Lad brødet tø op, hvis du har købt et på frost som jeg
 2. Skær det over (vandret) som jeg har gjort på videoen og pensl med olie. Faktisk brugt jeg kun det halve brød til de 6 stykker her, så du kan sagtens bruge begge og få dobbelt så mange bruschetta. Lav blot en større portion topping så.
 3. Drys med lidt salt og gnid et fed hvidløg ud på brødet.
 4. Kom det i ovnen, i en bordgrill, paninijern eller på en grillpande et par minutter til det har fået farve/ grillstriber.
 5. Imens skyller du tomater og jordbær og skærer begge i mindre stykker.
 6. Kom det i en skål med hakket rødløg og basilikum, olie, salt og peber + limesaft.
 7. Når brødet er gyldent, smøres det med burrata-kuglen.
 8. Skær dem ud i mindre stykker og kom så fyldet på. Server med det samme.

Bedøm denne ret

bruschetta med burrata

Video af bruschetta med burrata og jordbær

Bruschetta med bagte tomater

Man kan sagtens bage tomaterne, det er absolut også godt. Så forsvinder den lidt friske, syrlige smag. Men til gengæld får man en sødme der virkelig også er lækkert sammen med rødløg, burrata og hvidløg. Man kan fint stadig beholde jordbær, selvom tomaterne bages.

 

Andre slags bruschetta

Her på siden kan du finde lidt flere opskrifter på bruschetta. F.eks. er jeg også vild med parmaskinke, fersken og mozzarella. Eller en med gedeost, figen og løgkompot.

 

Tapas

Sådan en omgang bruschetta med burrata er jo oplagt som en del af tapas. Både fordi det smager godt, det er dejlig frisk. Det ser vildt flot ud som en del af et tapasbord og så er det perfekt som fingermad. Noget man lige kan hapse. Hvis du har planer om at diske op med en omgang tapas snart, så kommer der her lidt inspiration:

bruschetta med burrata

bruschetta med jordbær

Instagram

Følg meget gerne med på min instagramprofil, hvor jeg deler en masse inspiration til især sundere mad og en aktiv livsstil. Både opskrifter, billeder, smoothiesversioner, madplaner mm. Du er også meget velkommen til at tilmelde dig mit nyhedsbrev her, det er helt gratis. Så modtager du mine madplaner på mail hver uge. De er nemme, grønne og hverdagsagtige, og der medfølger en indkøbsliste her uge.

Kommentarer

 1. Lækkert! Det må jeg prøve en dag. Har et spg. ift. hvidløg. I dine opskrifter er det næsten altid revet hvidløg – har selv brugt meget presset hvidløg. Men er der forskel? Vil jeg kunne smage væsentlig forskel eller ikke? 🙂

  1. Hej Christina. Jeg ved ikke, om det gør den helt store forskel. Nogle siger vistnok, at det frigiver forskellige aromaer, om du gør det ene eller det andet, men jeg synes bare, man skal gøre det, der falder en mest naturligt. Jeg har ikke en hvidløgspresser, men et lille rivejern, så derfor river jeg hvidløgene. Man bruger måske også mere af hvidløget på den måde, fordi “skallen” ikke kan komme igennem hvidløgspresseren. Men gør du bare, som du synes ☺️

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret