Frikadellesandwich

Frikadellesandwich er jo komplet undervurderet, det er noget vi meget sjældent får og hvorfor, spørger jeg bare. Jeg lavede det forleden og vi var jo blæst bagover af lækkerhed. Sådan en dansk klassiker med bløde søde gulerodsbrud, en hjemmelavet rødkålssalat, syltede agurker, mayo og selvfølgelig krydrede og saftige frikadeller. Ejmen altså, det ryger lige ind under kategorien “familiefavoritter” som er en samling af alle de retter der laves igen og igen her på matriklen.

frikadellesandwich

frikadellesandwich

Frikadellesandwich opskrift

Her er en opskrift jeg virkelig har glædet mig til at dele med jer, da det bare er en gode kombination. Vi boede engang i Aarhus, lige over for Salling – hvor de har de her frikadelle sandwich. Vi hentede (måske en tand for ofte) sådan et par sandwich hér, netop i bløde gulerodsbrud og det var hammer godt. Nu hvor vi er flyttet til provinsen, har vi ikke fået dem siden, lige ind til vi selv var i gang. Det er jo endnu bedre når alt er hjemmelavet i dem. Her får I opskriften, du kan finde gulerodsbrud, rødkål og frikadeller her. De syltede agurker er lavet med 1/2 agurk som jeg skar i skiver og kom i et glas. I en gryde varmede jeg kort 1 dl eddike + 3 spsk. sukker op og hældte det over agurkerne. Lad dem ligge her i en times tid, så er de klar til spisning.

Frikadellesandwich

Ingredienser

Pr. sandwich

  • 1 gulerodsbrud
  • 1 spsk. mayo
  • 3-4 store spsk. lun rødkål
  • 1,5 frikadelle
  • et par skiver syltede agurker

Sådan gør du

  1. Skær gulerodsbruddet over og smør både over og under med mayo
  2. Kom lidt rødkålssalat på bunden
  3. Skær frikadellerne over, så de er flade – kom 1,5 oven på rødkålen
  4. Kom et par syltede agurker over, klap sammen og spis

Bedøm denne ret

Nemme frikadellesandwich

Man kan sagtens købe sig til både boller, til mayo, til rødkålen og faktisk også til frikadellerne. Så kan du samle dem på 5 minutter og få dig en omgang yderst nem og hurtig frokost. Jeg vil selvfølgelig anbefale at lave alt selv, arhg lige minus mayoen – som vi købte.

 

Gæstevenlig mad

Server gerne de her frikadelle sandwich for dine gæster, jeg er sikker på de ville synes om det. Man kan enten bygge dem fra start og smide sådan en platte ind på bordet. Jeg forestiller mig især til frokost, ville det være et hit at få serveret sådan en omgang. Man kan også servere det i små skåle, så der er lidt mere byg-selv over det. Så kan folk selv bestemmer mængderne i deres sandwich, måske nogle er til syltede agurker og andre foretrækker friske agurker. Kom endelig bare lidt ekstra på bordet hvis du synes, f.eks. de her friske agurker, peberfrugt, tomater, rødløg, salatblade eller hvad du synes om.

 

Opbevaring

Jeg opbevarer mine gulerodsbrud i fryseposer og lader dem ligge på køkkenbordet, hvis jeg ved vi spiser dem dagen efter eller to dage efter. Ellers vil jeg smide posen med dem i fryseren, så er det bare at tø dem op enten i ovnen, eller i en mikrobølgeovn + lidt brødrister bagefter. Selve frikadellerne opbevarer jeg i en lukket bøtte i køleskabet, eller kommer dem i fryseren. Rødkålen er også i en bøtte i køleskabet, den vil jeg ikke fryse. Varm den op igen inden den skal spises. De syltede agurker kan gemmes i glasset med eddike nogle dage i køleskabet. Jeg kan godt lide mine agurker med lidt bid, – de bliver nemlig mere og mere bløde af at ligge. Så jeg spiser dem helst dagen de er lavet.

 

Gem dine frikadeller og spis dem sådan her

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev. Dette sender jeg ud hver weekend, hvor man får mine madplaner het gratis. Det foregår lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret