Fiskefrikadeller med hjemmerørt karrysalat

Fiskefrikadeller er så gode oven på en rugbrødsmad, med lidt citron og en god klat hjemmerørt karrysalat. De her hjemmelavede fiskefrikadeller er endda meget nemme og hurtige at lave og så er de sprøde uden på og saftige inden i. Jeg håber I kan bruge min fiskefrikadeller opskrift.

fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Opskrift til 3-4 personer

Forberedelsestid

10 minutter (+ 1 times trække-tid)

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter + 1 time

Ingredienser

 • 500 g torskefilet
 • 2 æg
 • 2 spsk. mel
 • 1/2 dl mælk
 • salt og peber
 • 1 gulerod
 • 1 god håndfuld frisk dild
 • 1 spsk. HUSK loppefrøskaller

Sådan gør du

 1. Hak eller riv guleroden fint og pres væsken fra, kom det i en skål
 2. Blend fisken, jeg brugte en minihakker. Kom salt ved, så det binder væsken lidt og rør godt rundt i farsen
 3. Kom nu fisken ned i skålen sammen med resterende ingredienser og rør rundt.
 4. Stil på køl og lad det trække i en lille times tid
 5. Steg dine fiskedeller i olie og tilsæt en spsk. smør lige inden de er stegt færdigt, så kan blive sprøde i dette
 6. Server med lækker rugbrød, citronskiver og karrysalaten

Bedøm denne ret

Opskrift fiskefrikadeller

 

Her er min bedste opskrift på fiskefrikadeller, helt hjemmelavet med torskefileter. Jeg har tilsat frisk dild og gulerod til dellerne. De smager så godt og er virkelig nemme at lave. De kan sagtens fryses og de er også super gode nogle dage efter de er lavet, hvis du opbevarer dem i køleskabet.

Spis dem f.eks. på hjemmebagt rugbrød, med karrysalat til. De kan også serveres sammen med en stor mættende salat, som f.eks. denne kikærtesalat med friske krydderurter. Her er nok til 3-4 personer, alt efter hvor meget tilbehør I får til.

Se også min opskrift på klassiske frikadeller her eller vegetar frikadeller lige her.

fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller til julefrokosterne

De her fiskedeller er jo perfekte som en del af bordet til de mange julefrokoster. Jeg elsker generelt alle de her smørrebrød som hører til sådan et bord. Sild, karrysalat, varm leverpostej med syltede rødbeder, sprøde fiskefilet og meget mere. Jeg har linket til de forskellige opskrifter her, hvis du mangler inspiration til julebordet / julefrokosten. Se også min nemme opskrifter på tarteletter, som jo altså også er perfekt til bordet.

 

Jeg blev mindet om fiskefrikadeller på en café forleden

Vi var på café forleden og få smørrebrød. Jeg fik én med fiskefrikadeller, – den bedste rugbrødsmad jeg til dato har fået. Rugbrødet var sprødt og groft, fisken var helt varm og nystegt med masser af smag. Karrysalaten var et hit og så var der en syrlig og let syltet rødkålssalat til. Armen altså, jeg var absolut solgt. Da jeg ikke kunne få den mad ud af hovedet måtte jeg i gang selv den efterfølgende aften.

Jeg snød lidt ift. brødet og købte et frisk et hos bageren. Fiskedellerne lavede jeg dog fra bunden og det samme med karrysalaten. Jeg elsker en fiskefrikadellemad og denne mad var så god at jeg spiste den både efterfølgende frokost og aften. Så tror jeg også fiskefrikadeller kvoten er nået for denne uge. Prøv lige at smid lidt ristede løg over din fiskefrikadellemad, det kan virkelig noget. Især hvis det er hjemmelavet ristede løg.

Se også min opskrift på guacamole, haydari eller tzatziki, som alle ville være skønne sammen med disse fiskefrikadeller.

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her.

Kommentarer

 1. Det er ALT for lang tid siden, jeg har smagt en dejlig hjemmelavet fiskefrikadelle. Nu blev jeg da så inspireret. Det sker tit, når jeg følger dig

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret