Sildesalat med æg og karry

Reklame for Sildebranchen

Sildesalat – her er min opskrift på en slags æggesalat med karry og sild

sildesalat  

Sildesalat til rugbrødsmadden

 

Er du vild med sild? Det går jeg næsten ud fra, siden du har bevæget dig ind på dette indlæg og åbnet denne opskrift på sildesalat. Jeg elsker sild, det er tæt på at være min favorit rugbrødsmad. Især med en lækker cremet karrysalat og smilende æg hertil. Denne her opskrift er ret perfekt, hvis jeg selv skal sige det – da det hele er samlet i én. Her har vi nemlig gang i en cremet sildesalat med stykker af marinerede sild, creme fraiche dressing, kapers, æg, frisk dild og æble. Det smager bare hammergodt og er helt perfekt til friskbagt rugbrød.

Opskriften er lavet i samarbejde med sildebranchen som står bag Vild med sild – en side hvor du kan læse mere om sild og blive inspireret med en masse opskrifter. Nu kan du få mit bud på en rigtig skøn måde at spise sild på.

Sildesalat

Opskrift til til ca. 8 madder

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

8 minutter (kogetid på æg)

Samlet tid

10-12 minutter i alt

Ingredienser

 • 3 æg
 • 1 tsk. karry
 • 1/2 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. sukker
 • 2 spsk. mayonaise
 • 200 g creme fraiche
 • 200 g sild
 • evt. 1 tsk. kapers, kan undlades
 • smag til med salt og peber

Til servering

 • Rugbrød
 • Æble
 • Frisk dild
 • Rødløg

Sådan gør du

 1. Start med at koge dine æg, jeg gav dem 8 minutter.
 2. Imens de koger, blandes karry, sennep, sukker, mayonaise og creme fraiche sammen i en skål
 3. Skær silden i mindre stykker og kom i skålen, bland rundt.
 4. Når æggene er kogte og kølede af, pilles de og skæres i mindre stykker. Kom disse i skålen.
 5. Server på rugbrød, evt. sammen med rødløg, æble og frisk dild.
 6. Hvis du er til kapers, kan disse også kommes i sildesalaten

Bedøm denne ret

sildesalat

Sild er sundt

Sild er sindssygt sundt, den er spækket med vitaminer og mineraler og har et meget højt indhold af omega 3 fedtsyrer. Silden har specielt et højt indhold af A- og D-vitami, jord og selen.

 

Hvordan spiser vi mere sild året rundt

Det behøver ikke kun at være til julefrokost eller påskefrokosten at sild indgår på bordet. Det kan jo snildt spises året rundt, alle andre dage. Denne her sildesalat er også god på en sommerdag. Har I brug for flere sildeopskrifter, henviser jeg igen til Vildmedsild.dk

Jeg har også flere opskrifter med fisk inde på min side, bl.a. en laksetærte med spinat, en pastaret med rejer eller laks i rød karrysauce

 

Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser mere fisk

Den 7. januar opdaterede Fødevarestyrelsen De officielle Kostråd, en kampagne jeg også var med om bord på, hvor jeg udviklede en række opskrifter og madplan. Begge tog afsæt i disse kostråd. Nogle af punkterne er blandt andet at de anbefaler at spise mere fisk, og så opfordrer de danskerne til at spise mere klimavenligt. Silden her lever fuldt op til de her kostråd, da den er så sund og nemlig også super klimavenlig. Fødevarestyrelsen anbefaler man spiser mere fisk, 350 g i ugen, hvor af 200 g anbefales at være fed fisk. Her er silden den første fisk der bliver nævnt. Silden er desuden den proteinkilde i Danmark der har lavest CO2 aftryk (kun overgået af blåmuslingen). Det er da værd at tage med, når man overvejer en ekstra gang om der skal være sild på maden eller ej.

sildesalat

Instagram:

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret