Citronpandekager med birkes

Citronpandekager

Citronpandekager

Mmm, bloggen har idag fået besøg af min søde bloggerveninde Stinna! Eller i hvert fald af hendes lækre citronpandekager. Hun er så heldig at befinde sig i Vietnam lige pt, hvor hun arbejder som sygeplejerske. Derfor har vi byttet lidt rundt, så vi besøger hinandens blog med vores egne indlæg. Jeg havde derfor æren af at besøge hendes blog for et stykke tid siden med en af mine opskrifter & nu har vi vendt skuden, og smidt en af Stinnas opskrifter op her. Jeg måtte selv vælge hvilken opskrift jeg har lyst til at præsentere for jer her og jeg faldt straks over disse citronpandekager. For er de ikke bare flotte og lækre? 🙂 Her kommer opskriften på citronpandekager, her er nok til 2 personer.

Citronpandekager med birkes

Ingredienser

 • 3 æg
 • 30 g mandelmel (blendede mandler)
 • 2 bananer
 • 1 økologisk citron (skal af ½ citron og saft af ½-1 citron)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 dl havregryn
 • 2 spsk. birkes
 • 3 spsk. honning + rigeligt til toppen

Jordbærtoping

 • 6 friske jordbær
 • 2 tsk. citronsaft
 • 1 tsk. honning

Sådan gør du

 1. Blend mandler og havregryn til mel.
 2. Mos bananerne.
 3. Bland alle ingredienserne til pandekagerne. Gem lidt citron til topping.
 4. Steges i lidt kokosolie eller smør ved middel varme.
 5. Imens laves jordbær-topping.
 6. Hak jordbær og vend dem i honning og citron.

Bedøm denne ret

Du kan også sagtens tage udgangspunkt i min opskrift på amerikanske pandekager. De er måske knap så helse, men til gengæld lover jeg for luftige og lette – små og tykke pandekager. Dem kan man jo fint smide citronskal og saft i, samt et godt drys blå birkes der netop giver det her knas.

Citronpandekager
Velbekomme & tak til Stinna fordi du deler din lækre opskrift!
Ps. kom snart hjem fra det dersens Vietnam & besøg mig og min tykke mave i stedet! Lover at bage en kage til dig.

Servering til citronpandekager

Hvis du mangler lidt idéer til noget man kan servere sammen med pandekagerne, kommer det her:

Se også min opskrift på sprøde søde vafler 

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret