Chili cheese tops

Chili cheese tops er jo den ultimative snaskede snack til en kold øl og sommerhygge på terrassen. Jeg vil klart anbefale at invitere et hold venner over og invitere på hjemmelavede chili cheese tops, det må da falde i god jord. Det gjorde vi, jeg havde bikset en omgang løgringe sammen også og serverede de her to slags friturestegte lækkerier sammen med en aioli og en sød chilidressing.

cheese tops

chili cheesetops

Chili cheese tops

 

Her er en opskrift på chili cheesetops som er meget nemme at lave, og som smager skønt. De har en snert af den stærke chili, en meget sprød overflade og en blød midte. En virkelig nem slags forret eller starter, sammen med en kold øl inden middagen. Min opskrift giver 12 styks. Jeg synes de er super lækre (i starten), men jeg får også hurtigt nok. Så en enkelt er nok til mig, – så foretrækker jeg i stedet at servere dem sammen med nogle andre ting. Jeg kommer med forslag nedenunder til en tapas, hvor hjemmelavede chili cheese tops jo er helt perfekte til.

Chili cheese tops

Opskrift til 12 kugler

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 20 g jalepenos
 • 150 g cheddarost (revet)
 • 140 g mozzarellaost (revet)
 • 1 tsk. salt + lidt peber
 • 1 æg
 • 1 spsk. mel

Panering

 • 60 g pankorasp (eller almindelig rasp)
 • 60 g hvedemel
 • 1 æg
 • 1/2 tsk. salt

Friture

 • 0,5 liter fritureolie

Sådan gør du

 1. Hak jalapenos fint og kom det i en skål sammen med revet ost, krydderier, æg og mel. Rør det godt sammen.
 2. Pres kugler sammen og læg dem til side
 3. I én skål kommes rasp og mel til panering
 4. I en anden skål røres et æg sammen
 5. Vend kuglen rundt i æg og derefter over i rasp-mel blandingen
 6. Når alle kugler er lavet og paneret, skal de frituresteges: kom olien i en stor gryde og varm op. Det skal ikke sprudle og sprøjte fra olien, men den skal være varm. Jeg skruer komfuret op på 7-8 ud af 9. Lav evt. en lille tester for at se om olien er klar. Det skal boble omkring kuglen. Hvis den er klar, kom kuglerne her i. Du kan evt. friturestege dem af to omgange, så de ikke kommer i gryden alle sammen. Giv dem et minuts tid og vend så kuglen, så den også får lidt farve på de andre sider. Læg dem derefter på et stykke papir, som kan suge den overskydende olie

Bedøm denne ret

chili cheese tops

Forslag til smagsvariationer af de her chili cheese tops

Du kan sagtens lave dem meget klassiske som her. Men der er også en masse muligheder for at pifte dem en smule op. F.eks. kan du komme limeskal i dem, jeg synes personligt at lime er virkelig godt og nødvendigt hertil. Jeg kommer en masse limesaft over dem. Så hvorfor ikke komme limeskal ind i dem. Ellers kan man tilføje krydderier, som paprika, spidskommen eller hvidløgspulver. I selve paneringen kan du komme kokosmel i, det giver også et lækkert touch, især til limeskallen.

 

Tapas

Chili cheese tops er jo helt perfekte ind i en tapas. En masse små snacks, som tilsammen udgør en omgang nipsemad – genialt til gæster. Det er bare virkelig hyggeligt og man er sikker på at der er lidt for alle. Jeg synes en tapas skal byde på noget saltet og fedtet, noget mere grønt, frisk og sprødt, noget kød eller fisk, noget vegetarisk, brød, ost, dips og nødder. Her kommer mine forslag til et par tapasidéer

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Kan man lave kugler på forhånd og sætte på køl, for først at “stege” dem lige før servering?

   1. Og jeg kan klargøre dem helt inkl. rasp
    Tænker om skal være bekymret for om rasp bliver blød således at se ikke bliver sprøde

    1. Hej Dorte. Nej jeg synes sagtens dejen kan samles inden de steges. Den kan godt stå en dag eller to. De skal nok blive sprøde, hvis de steges i godt med olie. Måske dejen skal være lidt ekstra våd, hvis den står – da væsken nok suges lidt ekstra.

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret