Laks med soltørret tomat- og persilletapenade

DSC09950
Denne her laks må jeg simpelthen lige slå et slag for. Jeg elsker laks og vil rigtig gerne spise endnu mere fisk, end jeg i forvejen gør. Min kæreste er ikke sådan helt oppe at flyve over fisk, hvorfor jeg nok også vælger kylling og okekød i stedet. Men jeg elsker fisk og især laks. Ofte bliver en laks bare en smule kedelig synes jeg, hvor der ligger en citronskive ovenpå og et drys salt og peber. Denne kombination smagte intet mindre end helt fantastisk, og så er den super nem.
Et par ting i en blender / minihakker, oven på laksen, i et fad og i ovnen. Jeg har i hvert fald tænkt mig at lave udgaven her meget snart igen. Jeg serverede laksen til en stor omgang spidskålssalat, min favorit opskrift (den jeg næsten altid bruger) er denne: spidskålssalat med frisk dild og avocado
Jeg håber I vil prøve laksefadet her, og at I er vilde med det :o)

Laks med soltørret tomat- og persilletapenade

 

 • laksesteaks (opskriften på marinaden svarer til 4 styks)
 • 1 tsk sennep på hver laks
 • 1 lille tsk kapers til hver laks
 • et par skiver lime

Tapenaden:

 • en stor håndfuld frisk persille
 • 1 mindre håndfuld soltørrede tomater (på glas i olie) + 2 spsk af olien
 • 2 fed hvidløg

 

 1. Kom persille, soltørrede tomater og hvidløg i en minihakker og kør godt til det er hakket fint
 2. Læg laks i et ovnfastfad og smør dem med lidt sennep
 3. Kom tapenaden ovenpå
 4. Drys med et par kapers og læg en skive lime eller to på hver
 5. Giv dem 15-20 minutters tid i ovnen til de er bagte, men ikke er for tørre

DSC09955
DSC09959

Kommentarer

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret