Broccolisalat med peanutbutterdressing

Broccolisalat med peanutbutterdressing

Broccolisalat med peanutbutterdressingBroccolisalat med peanutbutterdressing, sprøde æbler og salte peanuts. Uhm denne her kombination er bare så god. Salaten mætter og fylder godt i maven, den er snasket og alligevel sprød og frisk

 

Broccolisalat med peanutbutterdressing

 

Her er et bud på en lille smule anderledes broccolisalat. Nemlig én med peanutbutterdressing. Denne her opskrift er fra vores (Stinna og min) kogebog HVERDAGSFAVORITTER, som udkom foråret 2017. Vi udgav her en kogebog med en masse hverdagsmad, både morgen, frokost og aften samt lidt søde sager også. Det er sådan lidt sundere opskrifter hele vejen igennem, uden det på nogen måde er fanatisk. Hvis I har lyst, kan I læse mere om bogen her. Den fås i bog&idé, på saxo og ellers sender jeg også gerne én signeret til dig.

Jeg har tidligere delt en opskrift på en broccolisalat her på bloggen, men det er en klassisk én med cremefraichedressing, rødløg, solsikkekerner og sprød bacon (dog også helt fantastisk). Men denne her broccolisalat med peanutbutterdressing er en del anderledes. Dressingen er fyldig og snasket, men alligevel lidt krydret af ingefær og chili. Salaten er ganske simpel, da den kun består af broccoli, edamammebønner, æbler, forårsløg og så salte peanuts. Jeg håber meget I har lyst til at prøve den.

Broccolisalat med peanutbutterdressing

Opskrift til 3-4 personer

Forberedelsestid

15-20 minutter

Samlet tid

15-20 minutter

Ingredienser

Salat

 • 1 broccoli
 • 2 forårsløg
 • 1 æble (gerne et sprødt og syrligt et)
 • 100 g edamammebønner (findes på frost uden skal)
 • 1 håndfuld salte peanuts

Peanutbutterdressing

 • 2 spsk. peanutbutter
 • 3 spsk. vand
 • 2 spsk. soyasauce
 • saft fra 1 lime
 • 3-4 cm af en frisk rød chili
 • 1*1 cm frisk ingefær eller 1/3 tsk. stødt ingefær

Sådan gør du

 1. Skyl broccoli og skær det i mindre stykker. Kom det i en skål
 2. Hak forårsløg og æble i mindre stykker / både og kom ved
 3. Kom edamammebønnerne i en skål og hæld lidt kogende vand over, så de tør op. Hæld så vandet fra igen og kom bønnerne over til broccolien
 4. Bland dressingen sammen, ingefær rives ned i og chili hakkes fint
 5. Vend salaten rundt i dressingen (det er nemmest at bruge hænderne til at massere det hele godt sammen)
 6. Top med de salte peanuts

Bedøm denne ret

broccolisalat asiatisk broccolisalat

Nu står jeg jo lidt i den situation igen at jeg drømmer om at lave endnu en kogebog. Faktisk var min første tanke at jeg ville lave en ebog. Men det var mest fordi det ville være nemmere og billigere. Min strørste drøm er at lave en rigtig bog igen. Der er mange overvejelser bag og jeg håber så meget jeg en da står med endnu en bog i mine hænder. Jeg har skrevet et indlæg om det her og jeg håber I vil læse med. Smid også meget gerne en kommentar i indlægget, så er I søde

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret