Blomkålssalat med æble og nødder

Blomkålssalat med cremefraiche dressing, sprøde og syrlige æbler og ristede nødder. En mættende, cremet og sprød blomkålssalat som er det perfekte tilbehør til rigtig mange retter. Denne rå blomkålssalat er simpelthen så nem og den smager bare virkelig godt. Her får i opskriften.

blomkålssalat

Blomkålssalat med æble

 

Blomkålssalat er favorit herhjemme, da den mætter rigtig godt. Blomkål er vildt sundt, da det indeholder en masse fibre og holder blodsukkeret stabilt. Der er få kalorier i, samtidig med at det mætter. Rå blomkål kan være en smule hårdt for maven at fordøje, så du kunne evt. give det en hurtig tur på panden, i ovnen eller under lidt kogende vand.

Egentlig er den denne her blomkålssalat ganske simpel og uden særlig mange ingredienser, men nogle gange er det altså også det som hitter mest. Selve salaten består egentlig kun af 2 ingredienser, men det vendes i en lækker dressing og toppes med lidt friske krydderurter og nødder.

Blomkålssalat

Opskrift til 4 personer

Denne her blomkålssalat er super nem, mættende, cremet og alligevel sprød. Den er en af mine personlige favoritter. Håber også I kan lide den.

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 250 g blomkål
 • 1 syrligt æble
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • 1 håndfuld nødder og/ eller kerner (jeg brugte mandler, pecannødder og solsikkekerner)

Dressing

 • 200 g creme fraiche
 • 1 stor tsk. sennep
 • 1/2 tsk. salt
 • 1-2 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Skær blomkålet i bitte små fine buketter, eller i hvert fald så fint som du nu ønsker det
 2. Hak æblet i mindre tern
 3. Bland dressingen sammen i en skål og vend blomkål her i.
 4. Top med æblerne og persille
 5. Rist lidt nødder og kerner af på en tør pande og kom disse over

Bedøm denne ret

blomkålssalat

Vild med blomkål?

Jeg elsker blomkål, der findes så mange retter hvor blomkål passer perfekt ind. Jeg er både vild med det råt, i salater som her. Jeg elsker det stegt på panden eller bagt i ovnen, i godt med olie eller smør og med et drys flagesalt og timian. Vi har faktisk nærmest altid blomkål herhjemme i køleskabet. Vi har det også ofte i fryseren, da det er genialt i smoothies også. Her kommer lidt bud på andre opskrifter med blomkål

 

Hvad kan jeg servere til min blomkålssalat?

Opskriften rækker til 3 personer til en frokost, hvor der evt. spises lidt kylling eller fisk til. Jeg håber I har lyst til at give denne blomkålssalat et forsøg, jeg lover en salat som er både snasket, sprød, frisk, syrlig og cremet på en gang.

Psst hvis du mangler en idé til noget kylling man kunne servere til denne blomkålssalat, vil jeg tippe dig om verdens bedste kyllingenuggets. Hvis du mangler en opskrift på noget fisk som ville passe perfekt her til, vi jeg anbefale de her laksesteak med soltørret tomat og persille tapenade.

 

Kan jeg spise salaten dagen efter?

Salaten kan sagtens gemmes og spises dagen efter. Jeg ville blot komme lidt nye nødder og kerner hen over, for at bevare sprødheden. Den kan også sagtens pakkes ned i en bøtte og tages med som madpakke på arbejde dagen efter. Her kan du jo pakke nødderne i en lille bøtte ved siden af, og blot samle salaten på arbejdet.

 

Lidt forslag til alternativer og erstatninger

Du kan sagtens ændre lidt i opskriften her på blomkålssalat. F.eks. kunne man supplere med lidt syrlige friske granatæblekerner eller søde vindruer. Du kunne også tilføje bladselleri, hvis du er til det. Dressingen kan laves på græsk yoghurt, cremefraiche eller skyr – alt efter hvad man er til. Persille kan skiftes ud med andre friske krydderurter og nødder og kerner kan justeres efter smag og det du lige har på lager.

 

En anden opskrift på blomkålssalat

blomkålssalat

Jeg har også delt en anden opskrift herinde på en blomkålssalat. Men hvor den er en smule anderledes. Den får I også lige her. Her er der nemlig radiser, bladselleri, granatæblekerner og almindelig æble i. Dressingen er også en cremefraiche dressing, med et pift af sennep, eddike og citron. I er velkomne til at prøve begge opskrifter. Så kan vi lige hvilken I er mest til. Jeg tror min favorit er den opskrift jeg oprindelig deler i indlægget her.

 • 1/2 blomkålshoved
 • 1 æble
 • 5-6 radiser
 • 1 stængel bladselleri
 • 1/2 granatæble
 • 1/2 skalotteløg (et helt, hvis de er små)
 • en god håndfuld persille

Dressing:

 • 1 lille dl creme fraiche
 • 1 spsk. lime – eller citronsaft
 • 1 lille tsk. sennep
 • 1 spsk. æbleeddike
 • salt og peber

 

 1. Skær blomkålen ud i små buketter og kom dem i en skål
 2. Skær æble, radiser, bladselleri, løg og persille ud i mindre stykker og tern, og kom dem ved salaten
 3. Tag kernerne ud af granatæblet og kom ved
 4. Bland dressingen sammen og vend det hele rundt her i. (Du kan evt lade nogle af grøntsagerne være, uden at vende dem i dressingen og så toppe salaten med disse – lot for udseendets skyld)

 

Instagram:

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

 1. Vi fik den i går, og den var så god! Serveret til dyreryg og – mørbrad, bagte minikartofler mm.
  Den passer virkelig godt til vildt! Lidt som waldorfsalat,men i mine øjne bedre.
  Frisk, mættende og lækker.

 2. Super lækker salat! Halverede dog mængden af dressing, da jeg synes det var lige rigeligt. Min var stadig dejlig snasket ind og prikken over i’et er masser af persille på toppen 🙂

  1. Ok, det lyder dejligt du fiksede den, så den passede dine smagsløg. Jeg kan godt lide snaskede salater 😉 Men det er jo perfekt man bare justerer den, så den passer ens egne smagsløg.

 3. Jeg prøver blomkålsalaten i dag, det lyder vildt spændende, dejligt med flere muligheder.

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret