Spinatsalat med quinoa og smørstegt blomkål

Spinatsalat, faktisk spinatsalater. Jeg har nemlig samlet to favoritter i dette indlæg. Begge to spinatsalater – som minder om hinanden, men som alligevel er en smule forskellige. Her får I begge opskrifter, så kan I afgøre hvilken der er bedst.

spinatsalat

spinatsalat

Spinatsalat med stegt blomkål

 

Spinatsalat med kogt quinoa, en citrusdressing, smørstegte blomkål og friske blåbær og granatæblekerner – mums. Denne her salat er både mættende og fyldig og samtidig dejlig frisk.

Denne spinatsalat er (sjovt nok) lavet på en bund af frisk spinat. Her kunne du også sagtens bruge frisk grønkål eller spidskål. Så har vi brugt kogt quinoa, som igen kan erstattes af f.eks. speltkerner, bulgur eller couscous. Vi har stegt lidt blomkål i smør og drysset med salt, for at give lidt fylde og mæthed til salaten. Og så bare fordi bagte elementer er super lækre i salater og gør den meget nemmere at fordøje. Dressingen er en simpel citrusdressing og salaten er smagt til med søde blåbær, en cremet fed fetaost og friske syrlige granatæblekerner. Vi synes den sidder lige i skabet.

Her var nok til 2-3 personer som en mættende frokost. Spises den sammen med f.eks. lidt kylling, nogle falafler eller lidt fisk til aftensmaden rækker den til 4 personer.

Spinatsalat med bagt blomkål

Opskrift til 2-4 personer

En lækker mættende spinatsalat med quinoa, smørstegte blomkål, granatæblekerner og blåbær.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Salat

 • 3 håndfulde spinat
 • 1 dl quinoa (målt inden det koges)
 • 1/4 blomkålshoved + 1 god spsk. smør + et godt drys salt
 • 2 spsk. fetaost
 • 1 håndfuld blåbær
 • 1/4 granatæble

Dressing

 • 1/3 dl olivenolie
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1/3 tsk. salt (vi brugte maldon flagesalt)

Sådan gør du

 1. Skyl spinaten og kom den i en skål
 2. Kog quinoa i en gryde (efter anvisning på pakken)
 3. Skyl blomkål og skær det ud i tynde skiver. Steg dem på en pande i smør og drys med salt til de er gyldne og let sprøde
 4. Bland dressingen sammen i en skål
 5. Kom den kogte quinoa ned til spinaten, kom blomkål ved og hæld dressingen over.
 6. Smuldr med feta og pynt med friske blåbær samt kernerne fra granatæblet

Bedøm denne ret

Du kan evt. tilføje lidt avocado hvis du synes. Det ville smage super lækkert her i og avocado er jo også et virkelig sundt supplement til en salat. Ellers kunne man smide lidt ristede pinjekerner over salaten.

spinatsalat

Lavet sammen med Tina

Den er lavet sammen med Tina, som står bag bloggen og shoppen Tina Lykkegaard. Tina og jeg var sammen en dag for et stykke tid siden hvor vi udviklede en række ultrasunde opskrifter. Tina går meget op i hvilke madvarer der er super fantastiske for vores fordøjelse og vores hud. Jeg går rigtig meget op i at lave sundt mad som smager virkelig godt. Så vi matchede vores evner og interesser og kom frem med 3 smoothies-opskrifter og 2 salater. Det her er så den ene salat og den blev virkelig god. Alle de andre opskrifter har jeg delt herinde. Så det her er det sidste skud. Se den anden salat her – som er en lækker spidskålssalat. Se også vores grønne smoothie, vores pinke smoothie og vores orange smoothie.

 

Nu til den anden spinatsalat, som minder meget om.

Den ser sådan her ud, og indeholder også spinat, blomkål, granatæblekerner og feta. Men i stedet for at komme blåbær i, har jeg brugt avocado og grønne asparges. Desuden er denne her toppet med purløg og solsikkekerner. Dressingen i salaten minder også en del om hinanden, da det begge er olie, citron og salt. Dog har jeg tilsat lidt sennep i denne her også. Her Får I den opskrift på spinatsalat.

 • 100 g frisk spinat (kan sagtens erstattes af grønkål)
 • 1/2 blomkål (omkring 200-250 g) + smør til stegning
 • 5-6 grønne asparges
 • 1 lille håndfuld purløg
 • 1 håndfuld feta eller salatost
 • 1 avocado
 • 1 lille håndfuld solsikkekerner
 • 1/4 granatæble

Dressing:

 • 1/3 dl olie (jeg bruger en ret smagsneutral olivenolie)
 • 1 spsk. citronsaft eller limesaft
 • 1 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. salt

 

 1. Skyl den friske spinat, dup den tør og kom den i en står skål
 2. Bland dressingen sammen og hæld den over spinaten
 3. Start så med at riste solsikkekernerne på en tør pande til de får lidt farve. Læg dem til siden og kom i stedet lidt smør på panden
 4. Skær blomkål ud i tynde skiver (jeg brugte ikke stilken) og klargør også aspargesen ved at knække enden af
 5. Steg begge ting på panden til de er sprøde / fedtede
 6. Kom det over spinaten, klip lidt purløg over og smuldr feta over
 7. Skær avocadoen ud i tern og kom ved
 8. Klargør granatæblet og kom kernerne over salaten og drys til sidst med de ristede solsikkekerner

salater

Lignende opskrifter:

Spiskålssalaten på billedet også er i øvrigt denne. Er du vild med en spinatsalat som denne, kan du få andre lignende fyldige salater, som er perfekte til frokosten og madpakken lige her. Se denne salat med sprøde kikærter og bagte peberfrugter. Eller denne spinatsalat med peberfrugtpesto og bulgur

Kommentarer

 1. Tak for en fantastisk lækker opskrift! Jeg elsker blomkål og har længe ledt efter en god salat at komme det i. Jeg har næsten levet af denne i to uger i streg – ja, så lækker er den. Jeg tilføjer lidt ristede solsikkekerne og undlader olien i min salat 🙂

  1. Åh hvor godt altså 😀 Mange tak for din søde kommentar – dejligt den kan bruges 😀

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret