Banankage

Her er min opskrift på en klassisk banankage, som er dejlig blød og saftig og fuld af sødme. Opskriften er mega simpel og giver en meget nem banankage, jeg har undladt chokolade i selve dejen – men kun kommet det oven på kagen. Det er ret forskelligt om man er til banankage med chokolade i eller ej, og hvis du er på holdet med stykker inden i også – så tilføjer du selvfølgelig bare dette. Håber opskriften kan bruges

banankage

banankage

banankage

Banankage

Opskrift til 12 stykker

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45-50 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

 • 150 g sukker
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 4 æg
 • 5 modne bananer (500 g)
 • 150 g smør
 • 175 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt
 • Til toppen: 40 g hvid, 40 g mørk og 40 g mælkechokolade

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål og pisk det luftigt
 3. Kom mel, bagepulver og salt i dejen og vend det rundt, bare lige til det er blandet
 4. Mos bananerne med en gaffel og smelt smørret i en gryde eller en skål i mikrobølgeovnen
 5. Kom begge dele ned til dejen og rør rundt
 6. Smør en springform med smør (eller beklæd den med bagepapir) og kom dejen her i – min form måler 22 cm
 7. Bag den i midten af ovnen i 45-50 minutter, stik i den undervejs for at tjekke om den har nok. Min fik 48 minutter og det er lige før, den kunne have brugt 5 minutter mere.
 8. Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem lidt blandet ud på kagen. Lad dem smelte. Træk med noget spids – chokoladen rundt, så det blandes let.
 9. Lag kagen køle let af og kom den så på køl, så chokoladen stivner

Bedøm denne ret

 

Opskrift banankage

 

Jeg elsker en hjemmebagt banankage, og foretrækker at bage den med helt modne bananer – da de søder mest. Denne udgave af kagen er ret klassisk og med en smule sukker. Jeg har dog ikke brugt helt lige så meget sukker, som de fleste andre klassiske banankager. Jeg synes slet ikke det er nødvendigt og bananerne søder jo også i sig selv. Men vil du have den sødere, kan du sagtens bruge mere sukker. Du kan også prøve at bage en sund banankage helt uden sukker, sådan en opskrift har jeg her. Den er selvfølgelig en del mindre sød, og også mere kompakt eller tæt i konsistensen. Men den smager nu også skønt. Håber I kan bruge min banankage opskrift

 

Billig kage til mange mennesker

Denne her banankage vil være perfekt at servere til dine gæster, det kunne være til en fødselsdag eller baretil  eftermiddagskaffe. Den koster nemlig kun 105 kr at lave, og så har du altså en megalækker kage som rækker til 12 stykker, som endda både er med hvid, mælke -og mørk chokolade.

 

Børnefødselsdag

Vi holdte fødselsdag for min mindste her for et par weekender siden, hvor vi inviterede familien over på havehygge. På fødselsdagsbordet var denne her banankage samt denne her gulerodskage (som også er en splinterny opskrift her på stedet). Desuden havde jeg bagt et surdejsbrød og bløde fødselsdagsboller. Banankagen blev i første omgang en smule for tung og kompakt i det, smagen sad dog lige i skabet. Men jeg ville så gerne have haft en mere luftig banankage. Så jeg har testet opskriften igen med en lidt andeledes fremgangsmåde og nu er jeg virkelig tilfreds. Billederne med den hvide chokolade på toppen er fra fødselsdagen, hvor de andre er nogle jeg tog efter. De viser hvordan kagen er inden i – dejlig blød og luftig, men alligevel lidt tæt som en banankage jo også skal være.

 

Sådan får man en let og saftig banankage

I mit første forsøg piskede jeg smør og sukker sammen, tilsatte så æg og sluttede med de tørrede ingredienser og most banan. Jeg bagte kagen ved 200 grader i starten og skruede så ned til de 175 grader. Men som sagt gav dette et resultat, som jeg kun var tilfreds med på smagen. Så det blev en ommer og i mit næste forsøg piskede jeg i stedet sukker og æg luftigt. I 5 minutters tid, så der når at komme masser af luft. Så tilsatte jeg de tørre ingredienser, de mosede bananer og smeltet smør og vendte det forsigtigt rundt. Kagen her bagte jeg ved lidt mindre varme, men i lidt længere tid. Dette gav pote! Min banankage blev simpelthen så god.

banankage

banan kage

Kan kagen fryses?

Ja sagtens, jeg kom 1/4 af kagen i fryseren – så man har til en anden god gang. Det er en skam, hvis den sidste del af kagen ikke når at blive spist og så ender med at blive smidt ud. Så allerede dagen efter (hvor gæsterne havde taget deres del), frøs jeg et ordentlig stykke ned. Så er det super nemt, hvis man pludselig skulle få gæster.

 

Hvor længe kan den holde sig?

Kagen kan sagtens holde sig 3-4 dage efter den er bagt. Den er dog klart bedst de første dage, da den begynder at blive lidt mere tør efter 2 dage. Sørg for at pakke kagen godt ind i film, sølvpapir eller i en madkasse af en art og stil den i køleskabet. Den har det med at trække smag fra resten af køleskabet, hvis man ikke pakker den ind.

 

Kan man lave justeringer i smagen i kagen?

Du kan sagtens variere en smule, hvis du f.eks. elsker kanel eller kardemomme – kan dette tilsættes. Du kan blende nogle mandler og erstatte noget af hvedemelet med dette. Du kan også erstatte lidt af hvedemelet med en grovere type, f.eks. speltmel eller grahamsmel. Du kan bruge olie frem for smør i kagen, brug dog en smagsneutral olie så. Du kan skifte den hvide sukker ud med brun farin, rørsukker eller kokossukker. Honning kan også bruges. Vær dog opmærksom på at sådan en ændring både giver en anden smag og konsistens. Sukker får både kagen luftig, men det søder også.

 

Flere fødselsdagsopskrifter

banan kage

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Jeg har ikke prøvet det, så tør ikke love for resultatet 🙂 Men det er da et forsøg værd 🙂

 1. Bagte denne forleden dag og både kæresten og jeg er enige om, at det er vores nye go-to opskrift på banankage. Perfekt konsistens, hvor den er saftig, men uden at være klæg (synes jeg ofte kan drille med banankager) og så smager den dejligt meget af banan 🙂

  1. Hej Corrina. Tusind, tusind tak for din søde besked! Hvor dejligt at høre, at I er vilde med opskriften 🍌
   Kh Julie

 2. Hej Julie
  Har lige et spørgsmål til din fine banankage. Jeg står med 3 æg og har lyst til at bage den nu- tror du, at det ville kunne lykkes med et æg mindre?
  Ellers må jeg lige bevæge mig udenfor 🙂
  Mvh Ida

  1. Hej Ida. Åh sorry jeg først ser din besked nu, kan næsten regne ud det er for sent. Jeg tænker godt du kan gøre det, måske bare bruge en smule mindre mel så. Håber du gjorde det og at den blev god 😀

 3. Hej Julie.

  Hvis jeg nu vil lave den som kollegakage i et stort fad eller bradepande hvor mange gange skal jeg så gange opskriften op? Og hvad med bagetiden?

  Mvh Helle.

  1. Hej Helle. Jeg tænker 2 eller 3 gange mere er passende. Hvis den har samme højde, tror jeg ikke bagetiden ændrer sig vildt markant. Den skal nok have lidt længere tid, men jeg vil stikke i den efter samme tid – for at tjekke allerede der 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret