Opskrifter med æbler

Æblesæsonen er for alvor over os her i starten af september. Wow, hvor æbletræerne rundt omkring i haverne bugner med saftige, røde og grønne æbler. I år har jeg tilmed set flere kurve stå uden for haver fyldte med æbler til fri afhentning. Og der er da nærmest ikke noget mere tilfredsstillende end at lave mad af råvarer, man selv har plukket fra frugttræet – eller fået af sin nabo.

Æbler kan jo bruges både i salater og i det søde køkken. Jeg har en del opskrifter med æbler efterhånden. Æbler er det perfekte sød-syrlige element i en sprød eller cremet salat. Og så er de også bare det perfekte touch i en kage eller dessert. Her får du 10 af mine bedste opskrifter med æbler.

 

Æblegrød

En lækker vaniljeprikket æblegrød eller æblemos som passer perfekt til havregrød med en skefuld yoghurt på.

Æblegrød. Opskrifter med æbler

 

Broccolisalat med æble og valnødder

En cremet broccolisalat med æble, valnødder og meget andet godt. Der en masse dejlig crunch og godt med lækker creme fraiche dressing – med masser af god smag. Perfekt tilbehør til aftensmaden.

Broccolisalat med æble

 

Blomkålssalat med æble og nødder

En mættende, cremet og sprød blomkålssalat som er det perfekte tilbehør til rigtig mange retter. Denne rå blomkålssalat er simpelthen så nem og den smager bare virkelig godt.

Blomkålssalat med æble og nødder. Opskrifter med æbler

 

Spidskålssalat med frisk dild, æble og avocado

Spidskålssalat er nok den salat jeg har lavet flest gange af alle salater. Den er bare virkelig nem og hurtig. Den indeholder får ingredienser og det er ofte ingredienser jeg har liggende hjemme. Jeg elsker spidskål, både smagen og denne her sprøde konsistens. Jeg elsker det endnu højere, hvis det blandes med fed avocado, syrlige og sprøde æbler. Frisk dild og sprøde salte nødder – f.eks. mandler vendt i soya.

Spidskålssalat med æble

 

Gnocchi-salat med æble

En virkelig nem og hurtig gnocchi-salat med æble. Det tager 10 minutter at bikse sammen, det er simpelt – men smager bare hammergodt.

Gnocchi salat med æble

 

Æblecrumble med hvid chokolade

Den her æblecrumble er dejlig snasket og virkelig god crunchy. Server den til eftermiddagskaffen eller til weekendgæsterne med en kop kaffe til, mmmh. Det er en virkelig nem dessert, som er klar på en halv time.

 

Luksus gammeldags æblekage med crumble

Luksus gammeldags æblekage med æblegrød, flødeskum, makroner og en sprød crumble på toppen. Her er en gammeldags æblekage i deluxe version!

Luksus gammeldags æblekage

 

Mandelkage med æblekompot og marengs

Denne mandelkage er faktisk forholdsvis sund. Selve kagen er uden hvid raffineret sukker og det samme er æblekompotten. Der er lidt smør og hvedemel i, men det er vist set meget værre i mange andre sukker- og smørfyldte kager. Til gengæld er marengsen på helt normal og fuld af sukker.

 

Æblebrød

Her er en opskrift på et æblebrød med banan. En blanding mellem kage og brød – som både er genialt sammen med en skefuld creme fraiche, men også i madpakken som et sødt mellemmåltid.

Æblebrød

 

Roulade med æbleflødeskum

Roulade med en æble-flødeskum – denne her roulade er ikke bare super lækker. Den er også virkelig virkelig nem.

Roulade med æbleflødeskum

 

Æblesæsonen i Danmark

Æblesæsonen i Danmark begynder normalt i slutningen af august og varer frem til oktober. Tidlige sorter som Discovery kan være klar allerede i august, mens senere sorter som Ingrid Marie og Elstar kan plukkes i september og oktober. Jeg håber, I kan bruge mine opskrifter med æbler. Om ikke andet bruge nogen af dem som inspiration til, hvad I kan trylle alle de dejlige æbler fra æbletræet om til af lækkerier.

Opskrifter med æbler

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har en lang række forskellige madplaner med forskellige temaer. Hop gerne ind og se, om der er en madplan, som passer til jeres familie.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret