Æblegrød

Her får du en opskrift på en lækker vaniljeprikket æblegrød eller æblemos som passer perfekt til havregrød med en skefuld yoghurt på. Jeg har desuden toppet den med lidt kakaogranola, lavet på panden. Den får du også opskriften på i indlægget.

æblegrød

æblegrød

Æblegrød

 

Her får du en nem opskrift på noget der lige pifter en omgang havregrød gevaldigt op. Nemlig en hjemmelavet æblegrød. Den består egentlig blot af æbler, lidt vand og en vaniljestang rørt sammen med en smule sukker. Super simpelt, men ikke desto mindre meget lækkert. Sådan en omgang frugtgrød kan gå til rigtig mange ting, jeg kommer med forslag herunder. Nu får I lige opskriften først, den rækker til et stort marmeladeglas.

Æblegrød

Opskrift til et stort marmeladeglas

Her får du opskriften på en portion æblegrød der rækker til et stort marmeladeglas.

Havregrød, mængden af yoghurt og denne her lynhurtige granola rækker til 2 portioner.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10-15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Æblegrød

 • 5-6 æbler
 • 1 vaniljestang + 2 spsk. sukker
 • 1/2-1 dl vand, brug lidt af gangen

Granola

 • 1 håndfuld mandler
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. sirup
 • 1/2 tsk. kanel
 • 1/2 tsk. kakao

Havregrød

 • 1,5 dl havregrød
 • 1/3 tsk. salt
 • 3 dl mælk eller vand

Yoghurt

 • 2 spsk. yoghurt pr. portion

Sådan gør du

Start med at lave din æblegrød. Den kan serveres varm hertil, eller kold – hvis du har lavet æblegrøden dagen eller et par dage inden.

 1. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med lidt vand
 2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Vend dem sammen med sukker og kom det i gryden sammen med den tomme vaniljestang
 3. Lad det varme stille og roligt op i 10 minutters tid under låg, til æblerne er bløde. Imens kan du lave granola og grød.
 4. Lav din granola ved at hakke mandlerne groft. Smelt smør, honning, lidt salt, kakao og kanel på en pande. Kom mandlerne ved og vend rundt i marinaden. Giv det små 10 minutter ved middel varme mens du rører lidt, så det ikke brænder på.
 5. Lav din havregrød ved at røre gryn, salt og væske sammen i en gryde ved middelvarme. Rør til det tykner. Det er muligt at styre både grød og granola på samme tid.
 6. Nu er din æblegrød sikkert klar: fjern vaniljestangen og giv blandingen en tur med en stavblender. Kom på et glas
 7. Fordel først grøden i to skåle. Kom lidt yoghurt oven på grøden og top med æblegrød og de ristede mandler.

Bedøm denne ret

æblemos

Spis din æblegrød sammen med

Havregrød som her, jeg har f.eks. en opskrift på en havregrød med drømmekagetopping også. Måske man kunne lave en kombi med den topping og denne æblegrød. Jeg ville så undlade det passionsfrugt jeg har brugt i den anden opskrift. Du kan også lave en portion yoghurt med æblegrøden og ymerdrys. En sidste opskrift jeg klart vil anbefale at bruge æblemosen sammen med er gammeldags æblekage. En omgang knuste makroner, æblegrød og letpisket flødeskum. Mums det smager godt. I min version her har jeg brugt revet æble – det er virkelig lynudgaven. Men hvis du laver den med denne grød er det endnu bedre.

 

Tilføj disse krydderier

Kanel, kardemomme, lakridspulver, stødt ingefær. Måske det kunne være lækkert. Så kommer der lidt ekstra smag til din æblegrød. Personligt foretrækker jeg den faktisk som den er her, bare fyldt op med vaniljeprikker. Men ellers ganske neutral, så man kan smage æblerne. Jeg bruger i øvrigt gerne lidt syrlige æbler til mosen. Det synes jeg er skønt, fremfor at den kun er sød. Min veninde var nemlig så sød at komme med en pose fuld af syrlige æbler fra haven, virkelig guld med sådan en levering.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Anja

   Den kan godt holde sig en uges tid i køleskabet, hvis du har rengjort din beholder godt og skoldet den, inden grøden hældes i. Ellers kan man også fryse det ned og tage det op en anden god gang 🙂

   Kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret