Roulade med en æble-flødeskum

Roulade med en æble-flødeskum – denne her roulade er ikke bare super lækker. Den er også virkelig virkelig nem.

æbleroulade roulade

Roulade med æble og flødeskum

 

Det er faktisk første gang jeg laver en roulade, nogensinde. Spørg mig ikke hvorfor. Jeg undrer mig også selv. Det var jo virkelig nemt og et stykke roulade er da faktisk sindssygt lækkert. Jeg glæder mig til at kaste mig ud i endnu flere roulader med chokoladecremer, syrlig citron eller noget med bær.

Denne her gang har jeg valgt at komme en flødeskum i min roulade, som jeg har blandet op med en æblemos. Jeg har valgt ikke at søde æblemosen her i, da jeg synes bunden er sød nok. Sammen med den fede og også søde flødeskum, synes jeg det er passende med lidt syrlighed i æblemosen. Men hvis du vil, kan du jo sagtens tilføje lidt sukker, vanilje eller evt. kanel. Næste gang jeg laver denne roulade, vil jeg også hakke lidt æbler i små stykker og komme dem i skummet. Jeg tænker også at den skal have mere flødeskum på toppen næste gang. Faktisk overvejede også at pynte den med små marengstoppe man kunne brænde. Det ville altså også være ret så fint.

Jeg håber I kan bruge opskriften på roulade med æble – her var nok til 10 gode stykker.

Æbleroulade

Opskrift til 10-12 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

små 10 minutter

Samlet tid

30 minutter + lidt køletid

Ingredienser

 • 3 æg
 • 120 g sukker + lidt ekstra til udruldning
 • 120 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 4 æbler
 • 1/4 liter piskefløde
 • evt. en håndfuld hakkede nødder som drys inde i rouladen
 • pekannødder, rød skovsyge og ekstra æble til toppen

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft
 2. Kom æg og sukker i en skål og pisk det luftigt med en elpisker
 3. Tilsæt mel og bagepulver og pisk igen et par minutter
 4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, den må gerne fylde hele bagepladen og være tynd smurt ud
 5. Bag bunden i ovnen i 6-7 minutter, imens kan du lave dit fyld
 6. Skræl æblerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde med en lille smule vand. Giv dem 5 minutters tid ved middelvarme til æblerne er bløde
 7. Stavblend dem til de er blevet til en æblemos
 8. Pisk fløden til skum og bland den forsigtigt rundt med æblemosen – lad lidt være til overs til toppen
 9. Når bunden er færdigbagt skal den over på et nyt stykke bagepapir.
 10. Drys det nye stykke med sukker og vip bunden herover, så den side der vendte opad nu vender nedad
 11. Smør bunden med cremen og drys evt. lidt nødder her på også.
 12. Rul den så stramt sammen du kan, hav fat i bagepapiret når du ruller, så du kan stramme imens.
 13. Pynt den med lidt ekstra flødeskum og evt. pekannødder, lidt ekstra æble og skovsyre. Lad rouladen stå på køl gerne i en halv times tid inden den skal spises.

Bedøm denne ret

Roulade Roulade

Hvad kan jeg ellers komme i min roulade?

Der er så mange muligheder for at lave en lækker roulade. Nogle af de klassiske er en hndbærroulade, hvor man i stedet for æble kommer hindbær i. Det er nemlig også super frisk i sin smag og så er sådan en sag virkelig pæn med den linke farve. Du kan også skifte hindbær ud med jordbær og pynte den med fine jordbær på toppen. Ellers kan du lave dig en kakaoroulade, hvor der er kakao i skummet og hvor der kommes smeltet chokolade ud over. Dog synes jeg denne variant kan være lidt for sød i det. Så er det et must med noget der gør den lidt mere chrunch. F.eks. kan du komme bananer inden i og ristede hasselnødder på toppen.

Jeg får også lige en anden idé. I kender godt den der klassiske rutebilslagkage med bananstykker ikke? Man kan jo lave en rouladeversion af denne lagkage. Så skummet er med knuste rutebiler og bananstykker, wauw på jeg prøve snart.

 

Kan man lave en aftensmadsroulade, og altså ikke en kageudgave?

Ja jeg har bl.a. en klassiske lakseroulade med spinat. Denne kan også laves med en tunsalat i. Eller måske et hønsekødsfyld, hvor rouladebunden meget gerne må indeholde spinat også.

 

Hvis du elsker roulade, er du sikkert også vild med de her sager.

Hvis du også elsker kage med æbler i, vil jeg også anbefale dig at prøve min æblecrumble med marcipan, kanel og nødder. Den er virkelig nem og super god. Jeg har også en æblekage med marcipan her, som er vildt god også.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret