10 opskrifter på juledesserter

Her er 10 opskrifter på juledesserter. De kan serveres til julefrokosten eller som alternativ til den klassiske ris a la mande, hvis man ikke er så meget til den. Jeg håber, du finder den juledessert, du leder efter.

10 opskrifter på juledesserter

10 opskrifter på juledesserter

Her er fremhævet lidt forskellige desserter i glas, julekager og andre snacks, der kunne serveres som en juledessert. Hvis du er mere til konfekt og julesmåkager, så kig med her. Der er nemlig også en masse af den slags små hapsere her på siden.

  1. Julekage, denne her er virkelig fin og oser bare langt væk af julestemning og hygge. Den er lavet på en brownie med varme julede krydderier i. Så er der en flødeoste smørcreme med hvid chokolade og appelsin i mellem lag af chokoladekage. Kagen er pyntet med blochestribede marengs og ellers bare al den juleslik, du finder fristende. De her marengs kan sagtens springes over, hvis du synes, det bliver for uoverskueligt.
  2. Gateau marcel med orangesmag, en ret simpel kage, som ikke kræver særlig mange ingredienser. Det her er en chokoladebombe, som smager himmelsk. Den består af en tung saftig chokoaldekagebund og en let og luftig chokoladecreme på toppen.
  3. Ris alamande med appelsinsirup som alternativ til den klassiske ris a la mande med kirsebær. Denne variant er med brændte mandler på toppen. Jeg er faktisk endnu mere til denne version med appelsin fremfor kirsebær, da appelsinsiruppens syre er perfekt til den søde ris a la mande.
  4. Ris alamande cheesecake på en bund af digestive (det kunne også være Bastogne, der jo er lidt julet i sin smag med kanel). Så er der en ostecreme med ris a la mande-resten, citron og flødeost. Øverst et gelelag med kirsebær. Pynt den f.eks. med brændte mandler og snebolde.
  5. Churros med chokoladesauce. En lækker lille snack, hvor duften og smagen også bare giver enormt meget julestemning. Hvis man lige lukker øjnene, minder det virkelig om juleaveshopping, hvor man vader ned af strøget og de her små boder står og sælger brændte mandler og churros. Unger, der plager, fordi duften er alt for fristende til at modstå.
  6. Honninghjerter – dem skal man dog starte på i god tid. Denne her fordej til honningskage skal nemlig stå længe, så med mindre du har sådan en – er det nok ved at være for sent. Ja, altså, hvis de skal serveres til jul og ikke i januar. Men ellers prøv dem næste år, det er vildt hyggeligt at lave selv, og de smager også bare af mums.
  7. Honningbomber, lidt samme smøre som ovenstående. De her er om muligt endnu bedre end honninghjerter, da de er lagt sammen med en abrikosmarmelade og en smørcreme med appelsin.
  8. Klejner. Jeg bliver virkelig lækkersulten af at skrive det her indlæg. Klejner er jo også bare en gudespise.
  9. Juledonuts med forskelligt julepynt. Jeg synes virkelig også de her juledonuts er flotte og lækre. Er du mest til dem med sukkerglace eller chokolade? Skal de pyntes med toffifee eller snebolde, måske slikstokke eller krymmel. De er oplagte at lave sammen med børnene, der kan være med til at pynte.
  10. Chokoladelagkage med valnødder, appelsin og daim. Denne kunne sagtens pyntes med diverse juleslik, stokke, snebolde, guldglimmer osv. Så ville den virkelig være et godt bud på en lækker juledessert.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min Instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Her deler jeg også hverdagsglimt fra familieliv og hvad der ellers tilhører. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Madplanerne indeholder en komplet indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret