Risalamande med appelsinsirup

Her får du en omgang lidt anderledes risalamande. Denne er nemlig serveret med appelsinsirup fremfor kirsebærsauce. Jeg synes personligt, at denne variant er langt bedre. Men du kan jo prøve det af og afgøre, hvad du synes. Der er noget mere syrlighed over appelsinsiruppen, hvilket jeg synes komplimenterer den søde juledessert helt perfekt. Så få min opskrift på ris a la mande med appelsinsirup lige her.

ris alamande med appelsinsirup

Risalamande med appelsinsirup

 

Forleden delte jeg en opskrift på klassiskeren, – bare serveret med kirsebærsauce. I denne udgave får du den med en syrlig sirup i stedet. Jeg elsker desuden at servere det med sprøde brændte mandler også. Få min opskrift på risalamande lige her. En appelsinsirup er bare mere syrlig og frisk end f.eks. en kirsebærsauce, så jeg synes det komplimenterer ris alamanden helt perfekt. Jeg kunne også forestille mig at en passionsfrugtsirup ville være skøn hertil. Jo tykkere du ønsker din sirup, jo længere lader du den koge ind. Den jeg brugte her var forholdsvis tynd. Men det synes jeg slet ikke gør noget.

Her er nok til 6 portioner ris alamande med appelsinsirup i denne her opskrift.

Ris alamande med appelsinsirup

Opskrift til 6 personer

Find opskriften på ris alamande her

Find opskriften på brændte mandler her

Samlet tid

1 døgn hvis du koger risengrøden dagen inden

Ingredienser

 • 1 * ris alamande opskrift
 • 1 * brændte mandler

Appelsinsirup

 • skal fra 1,5 appelsin (øko)
 • saft fra 2 appelsiner
 • 70 g sukker

Sådan gør du

 1. Start med at lave din ris alamande først, dvs. først din risengrød som så køler af. Hvorefter du blander op med vaniljesukker, flødeskum og mandler.
 2. Denne her sirup skal også koge op i noget tid og gerne køle af efterfølgende, så den kan du jo lave imens risengrøden køler.
 3. De brændte mandler tager et kvarters tid at lave
 4. Til siruppen: riv appelsinskal ned i en gryde og pres saften ved. Kom sukker ved og lad det koge op. Når det bobler, skrues ned på lav varme. Kom så låg på og lad siruppen simre i en lille halv time.
 5. Hvis du synes din sirup er for tynd, så lad den stå 10 minutter mere. Ellers kommes den i et glas med låg. Lad den blive stuetemperatur og sæt den så gerne på køl.
 6. Kom sirup over din portion ris alamande og top med hakkede brændte mandler.

Bedøm denne ret

ris alamande med appelsinsirup

appelsinsirup

Hvor lang tid tager det at lave risalamande med appelsinsirup?

Selve ris alamanden tager lige nogle timer, da risengrøden hertil skal være helt kold først. Så starter du helt fra bunden med din risengrød, skal denne først blive helt koldt. Har du en risengrød allerede som er kølet af. Så er det blot at piske lidt flødeskum og blande de forskellige ting sammen. Selve siruppen tager også en smule tid, da den skal koge op og derefter meget gerne køle ned igen. Men det gode ved desserten her er at den kan laves på forhånd. Både ris alamande og sirup kan laves flere dage i forvejen og blot samles og pyntes med brændte mandler når man vil nyde den. De brændte mandler tager 15 minutters tid at lave, men kan også holde sig lang tid inden man spiser dem. Her hjemme når de dog aldrig at overleve mere end et døgn, så er de spist.

 

Find resten af julemiddagen blandt disse links

Her har jeg samlet alle de opskrifter man behøver, hvis man står og skal holde juleaften og sørge for resten af julegildet. Her er både andesteg, brunede kartofler, sauce, salat og snacks til fadet man sætter på bordet under julegaveræset.

 

Besøg også meget gerne min instagramprofil for flere juleopskrifter og juleinspiration. 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret