Gateau marcel med appelsin

Gateau marcel med appelsin – en virkelig lækker og tung chokoladekage med et twist af orange.

gâteau marcel med appelsin

gâteau marcel med appelsin

Gateau Marcel med appelsin

 

Mads var i køkkenet herforleden, og det siger jeg bare lige.. Det sker ALDRIG. Han er ikke så meget for at lave mad og bage, og jeg elsker det. Derfor er det altid mig der ender der. Men der findes én kage han bager, én kage han altid vælger og han er mega god til den! Nemlig en gateau marcel. Typisk er den helt klassisk og den opskrift tænker jeg også at poste snart. Men denne gang blev den med et twist. Han kom nemlig appelsinskal i kagen + vi brugte en mørk chokolade med appelsinsmag. Mums! Den er super intens og jeg synes personligt godt man kan nøjes med et lille stykke. Selvom den smager så godt, at man vil have mere – synes jeg tilfredsstiller ens søde tand hurtigt og den kunne derfor sagtens række til 12 stykker lækker gateau marcel med appelsin.

Gateau Marcel

Opskrift til 8-12 stykker

Forberedelsestid

20 minutter + godt med tid i køleskabet

Tilberedelsestid

30 minutter i ovnen

Samlet tid

Mindst 3 timer (gerne en nat på køl)

Ingredienser

 • 155 g mørk chokolade (gerne med appelsinsmag)
 • 155 g smør + lidt til at smøre formen med
 • 155 g sukker + lidt til at drysse i formen
 • 3 bæger past. æggeblommer
 • 2,5 bæger past. æggehvider
 • 1/2 økologisk appelsin (skallen)
 • Kakao til at sigte over kagen + chokolade man kan høvle

Sådan gør du

 1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
 2. Bland 100 g af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt til en æggesnaps.
 3. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt de sidste 55 g sukker undervejs.
 4. Vend forsigtigt den smeltede chokolade+smør op i skålen æggesnapsen.
 5. Rør forsigtigt lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, til det er samlet.
 6. Smør en springform med smør på indersiden og drys med lidt sukker (så kagen nemmere slipper når den er bagt + det knas fra sukkeret er ret så godt). Min springform måler 22 cm.
 7. Hæld halvdelen af dejen op i formen og bag den ved 175° i små 30 minutter.
 8. Riv skallen fra appelsinen ned i resten af dejen, rør forsigtigt rundt og stil den i køleskabet.
 9. Tag kagen ud af ovnen, den kan godt ligne at den er lidt ubagt, men den må endelig ikke blive før tør, så hellere tag den ud i god tid. Lad kagen køle af på køkkenbordet til den er stuetemperatur.
 10. Fordel resten af chokolademoussen med appelsinskal oven på bunden og glat det ud. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over.
 11. Tag kagen ud af formen og sigt kakao over samt lidt høvlet chokolade.

Bedøm denne ret

gateau marcel med appelsin

Chokoladekage uden mel

Kagen består faktisk kun af chokolade, smør, sukker og æg. Super simpelt og ret utroligt at det kan lade sig gøre. Der er slet ingen mel i den, så den er ganske glutenfri. Man smelter mørk chokolade og smør, og laves en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Så vendes de to ellers forsigtigt sammen med æggehvider + sukker pisket stive. Så har man faktisk den creme man bruger til både kagen og selve cremen oven på. Forskellen er bare at man bager bunden, mens cremen holdes rå.

 

Gateau marcel med appelsin

Selve bunden er kompakt og nærmest lidt konfekt agtig. Cremen er helt let og luftig – så en kombination af de her to ting er bare super lækkert. Begge dele har en intens chokoladesmag, men ved at tilføje lidt appelsin, bliver det samtidig også lidt frisk.

 

Andre chokoladebomber

 • Se også en opskrift på en sundere chokoladekage, lavet på dadler og mandler. Selvfølelig slidt anderledes end en gateau marcel, men et seriøst godt alternativ til den klassiske chokoladekage). Jeg har kommet en kaffefrosting og daim over min kage.
 • Brownie – en også meget intens og lækker chokoladebombe.
 • Chokoladelagkage, men kakao lagkagebunde og en lækker bløde creme på flødeskum, kakao, sukker og vanilje. Pyntet af med bær og forskellige slags chokolader
 • Kiksekage. En rigtig gammeldags klassiker, som virkelig også kan noget.
 • Chokoladesmoothie – yndlings smoothie.

 

Følg med på instagram, Facebook elelr modtag mine nyhedsbreve

Inde på min Instagramprofil kan du følge med i, når der kommer nye opskrifter på min blog. Jeg deler også inspiration til træning og hele træningsprogrammer, inspiration til madpakken, til smoothies og til børnevenlig mad. Inde på min facebookside viser jeg hver dag et udpluk af opskrifter frem.

Sidst men ikke mindst kan du tilmelde dig mine nyhedsbreve (det er helt gratis) og få tilsendt ugentlige madplaner hver fredag. Det er nemme madplaner med fokus på at undgå madspild, de er med lettilgængelige råvarer og familievenlig mad, som indeholder godt med grøntsager.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Når du skriver “bæger” er det så mere end én blomme/hvide fra ét æg? Jeg glæder mig til at prøve at lave – og ikke mindst smage – kagen 😀

  1. Det er fordi at et bæger består af lidt mere end en enkelt æggehvide, – der står på bægerne hvor meget præcist. Kan ikke huske det nu. Men hvis man køber bæger – så skal der blot det antal i som opskriften siger 🙂 Håber du vil elske kagen..

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret