Æbleskiver

ÆbleskiverÆbleskiver – helt klassisk opskrift på sprøde og fedtede æbleskiver med den blødeste luftige midte.

 

Æbleskiver

 

Her er en opskrift på en fuldstændig uundværlig december opskrift. Nemlig helt klassiske og helt perfekte sprøde luftige æbleskiver. Jeg har allerede en opskrift her på stedet på nogle sundere nogle af slagsen, dem kan du finde her. Men jeg synes nu også jeg ville dele min bedste opskrift på de mere klassiske af slagsen med godt med smør.

De er lavet på helt almindeligt hvedemel, er med kærnemælk og med et nip kardemomme. Jeg har skrevet i opskriften at man både kan bruge lidt vanilje og/ eller lidt kardemomme alt efter hvilket smagstouch man ønsker at give dem. Jeg har desuden brugt metoden hvor man deler æggene i hvider og blommer. De piskede luftige æggehvider vendes forsigtigt i resten af dejen til sidst. Det giver et enormt lækkert luftigt resultat.

Jeg håber I har lyst til at prøve min opskrift af på luftige skønne æbleskiver

Æbleskiver

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 4 æg
 • 2 spsk. sukker (med top)
 • 1 tsk. natron
 • 1/2 tsk. salt
 • 300 g hvedemel
 • 1/2 liter kærnemælk
 • evt. vanilje eller kardemomme for mere smag
 • 100 g smør

Sådan gør du

 1. Start med at dele æggene, så hviderne kommer i en skål og blommerne i en anden
 2. I den med æggehviderne kommes også sukker, og disse to ting piskes luftig med en elpisker
 3. I skålen med blommerne, kommes natron, salt, mel, kærnemælk og evt. vanilje eller kardemomme
 4. Smelt smør og kom ned i skålen med blommerne
 5. Vend det forsigtigt rundt med de piskede æggehvider
 6. Varm et æbleskivejern op og kom lidt smør i hver af hullene
 7. Fyld dejen op næsten til kanten og lad dem sætte sig
 8. Vend med en pind æbleskiverne på højkant, så der er plads i hullerne til at fylde dem op igen. Lad igen æbleskiverne sætte sig og vend en kvart omgang igen
 9. Fortsæt med mere dej, ind til de har været hele turen rundt og er runde og fine.
 10. Kom evt de æbleskiver der er lavet på jernet ind i ovnen imens du laver næste omgang på jernet. Så holder de sig varme derinde.

Bedøm denne ret

Æbleskiver  Æbleskiver

Æbleskiverne kan sagtens fryses og blot varmes op en anden god gang. De er helt perfekte sammen med lidt marmelade, flormelis og en god omgang gløgg. Hvis du ønsker at lave ind marmelade selv, har jeg også en opskrift på sådan en lige her.

Jeg elsker simpelthen december så meget, det er bare den hyggeligste måned på året. Jeg har også efterhånden kreeret en her del julet opskrifter, hvis du mangler flere. Jeg vil f.eks.  på det kraftigste anbefale mine juleboller med chokolade, eller hvad med en julekringle med marcipanremonce. Begge opskrifter smager himmelsk og sætter den bedste julestemning og duft i gang. Så på med noget julemusik, tænd op i brændeovnen og frem med bageforklædet

 

Instagram

Følg også meget gerne med ovre på min Instagramprofil hvor jeg deler flere madbilleder, opskrifter og inspiration til en sundere livsstil. Du kan også tilmelde dig mine nyhedsbreve helt gratis og få tilsendt mine madplaner hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret