Wok med kylling i karry

Få her en opskrift på wok med kylling og masser af grøntsager vendt rundt i en karry-mango-flødesauce. Herligheden er serveret sammen med ris og toppet med ristede nødder. Skøn og nem hverdagsret.

wok med kylling og karrt kyllingewok

Opskrift på wok med kylling

 

Her er en grøn, nærende, mættende og lækker idé til aftensmad. Nemlig en omgang kyllingewok med ris i karrysauce. Vi har smidt en pose frostgrønt oven i retten, for at gøre det endnu nemmere og endnu grønnere. Det er serveret til ris, men nedenfor kommer jeg et par forslag hvad du ellers kan servere til. Håber at I kan bruge opskriften.

Retten her kan du også finde inde på kategorien billig mad. Du kan nemlig handle til denne wokret med kylling, masser af grønt, mangochuthey og cashewnødder for kun 117 kr. Det er 29 kr. pr. person – opskriften giver 4 store portioner. Du kan gøre retten endnu billigere ved at droppe nødderne, eller ved at bruge de grøntsager du i forvejen har liggende. Du kan også spare lidt ved at erstatte fløde med kokosmælk, da dette bare er billigere.

Wok med kylling i karry

Opskrift til 4 store portioner

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Wok med kylling

 • 2 spsk. olie til stegning
 • 2 spsk. karry
 • 400 g kyllingebryst
 • 1 peberfrugt
 • 2 strimler forårsløg eller 1 rødløg
 • 1 pose frostgrønt (vi bruger den fra Rema der hedder wokblanding)
 • 2 små spsk. mangochutney
 • godt med salt og peber
 • 3 dl fløde

Servering

 • Ris og ristede cashewnødder

Sådan gør du

 1. Skær kyllingen, rød peber og forårsløg i små stykker.
 2. Kom lidt olie og karry på en pande, og vend det hele sammen på panden til det har fået lidt farve og er faldet godt sammen.
 3. Kom så en pose frostgrønt ved.
 4. Sæt nu ris over i en anden gryde, hvis du ønsker at servere med ris.
 5. Kom godt med salt, peber, mangochutney og fløde ved wokken, og vend rundt i nogle minutter.
 6. Rist cashewnødder på en tør pande.
 7. Server din wok med ris og de ristede nødder.

Bedøm denne ret

Wok med kylling

Nemmere og billigere udgave af denne wok med kylling

Vi har som sagt blot brugt en pose frostgrønt – den fra Rema1000 der hedder wokblanding. Men det skønne ved wokretter er, at du kan bruge lige de grøntsager, du har liggende i køleskabet. Og især er det rart at få brugt de grøntsager, som måske alligevel er ved at være lidt kedelige og slatne – du sparer måske både en tur ud at handle og dermed også lidt på madbudgettet. Du kan også bruge alle typer af frostgrønt (det behøver ikke være lige den type, vi har brugt), og du kan peppe retten yderligere op med eksempelvis strimler af gulerod, kål, grønne bønner, løg, peberfrugt i forskellige farver og broccoli. Jeg elsker sådan en omgang wok med en masse grøntager i, da de hver i sær giver forskellige teksurer og bid til retten.

 

Wokret med nudler eller ris?

Jeg har serveret denne omgang med hvide ris til. Dette kan du også sagtens variere i, så det ikke altid er den samme ret du får. Server f.eks. med havreris, som er mere proteinrige og fiberholdige sammenlignet med almindelige hvide ris. Jeg har bl.a. brugt havreris i denne opskrift på thaimad med peanutbutter og lime. Ellers kan du også lave wokken til en nuddelret, da den også smager skønt serveret med nudler – det kunne være ægnudler, risnudler eller fuldkornsnudler.

 

Andre wokretter her på stedet

 • Wok med oksekød og grønt: denne her er vendt rundt i sambal oelek, soyasauce og oystersauce. Det er også en nem udgave med hakket oksekød og en pose frostgrønt og så risnudler.
 • Wok med kylling og grønt: en lignende wokret ala den i indlægget her, nemlig også en med kylling og karry. Men denne her er så en kyllingewok med kokosmælk og nudler.

 

Andre asiatiske retter

Er du også vild med retter fra andre verdenshjørner? Nærmere sagt, retter fra det asiatiske køkken. Nedenfor fremhæver jeg en række skønne retter inspireret fra Asien, da jeg personligt selv ELSKER asiatisk mad.

 • En anden udgave af den klassike boller i karry, nemlig denne boller i rød karry sauce. Den indeholder kødboller og grøntsagter i en skøn, krydret kokossauce.
 • Red thai coconut curry – en meget nem, cremet thairet med kylling, bønner, rød karrypaste og kokosmælk. Mums!
 • Den ultimative bedste thai suppe, med kylling, nudler og masser af grøntsager. Den er både både stærk og sød, saltet og krydret og har masser af bid i sig.
 • Asiatisk salatbowl med marineret mørbrad – saftig mørbrad som er vendt i en asiatisk krydret marinade, ris og en masse grøntsager. Jeg har brugt, avocado, mango, agurk og edamammebønner – toppet med salte peanuts.

 

Kan jeg fryse denne wok med kylling?

Ja du kan sagtens fryse retten. Derfor kan du jo med fordel lave en stor portion og så fryse resten ned. Så har du lækker aftensmad på lager, til de dage hvor det lige skal være ekstra nemt og gå hurtigt. Tag wokken op af fryseren om morgenen og lad det optøge i løbet af dagen i køleskabet – så det er klar til at blive opvarmet når det er aftensmadstid.

 

Find wokretten i vores madplaner

Denne wokret kan du også finde i nogle af vores madplaner. Du kan skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har en lang række forskellige madplaner med forskellige temaer. Hop gerne ind og se, om der er en madplan, som passer til jeres familie.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret