Wok med kylling og grønt

Wok med grøntsager, kylling og kokosmælk. En meget nem hverdagsret til de travle aftener. Opskriften findes nedenfor samt lidt eksempler på hvordan man kan justere lidt i opskriften efter smag og behag. Indlægget er lavet i samarbejde med Gastrolux, som har foræret mig denne lækre wok.

wok wok

Wok med kylling, nudler og masser af grøntsager

 

Her er en rigtig nem opskrift på hverdagsmad, nemlig en omgang wok med kylling. Man kan også sagtens bruge skært oksekød eller rejer frem for kylling. Vi kan godt lide kylling herhjemme, da det er sundt, nemt, ikke så dyrt og ja bare et hit hos ungerne og Mads hver gang. Men det kan sagtens skiftes lidt ud for variation.

 

Grøntsager i wok

Til retten kan du blot bruge de grøntsager du har liggende, eller foretrækker. Der er virkelig mange som kunne fungere i her i. Jeg har brugt grønne bønner, sukkerærter, rødløg, peberfrugt, gulerod og broccoli. Man kunne også bruge blomkål, squash, aubergine, tomater, hvidkål eller edamammebønner. Ellers har jeg brugt kokosmælk og karry hertil.

Wok

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 2 spsk. olie til stegning
 • 1 god spsk. karry (med top)
 • 400 g kyllingebryst
 • lidt salt og peber
 • 1 gul peberfrugt og 1 rød peberfrugt
 • 2 rødløg
 • 100 g frosne grønne bønner
 • 100 g sukkerærter
 • 2-3 gulerødder
 • 150 g broccoli
 • 2 dåser kokosmælk (8 dl i alt)
 • 150 g nudler
 • smag til med ekstra salt + peber

Sådan gør du

 1. Start med at gøre grøntsagerne klar som på billedet, i strimler, både og buketter.
 2. Kom lidt olie i en wok og svits karry af her i
 3. Vend kyllingen rundt i karryen til den er brunet af og drys med salt og peber.
 4. Tilføj så grøntsagerne og vend det rundt i 5 minutters tid
 5. Kom kokosmælk ved og lad det simre i 10 minutters tid.
 6. 4 minutter inden servering vendes nudlerne i og det smages til med ekstra salt og peber

Bedøm denne ret

wok

wok

Små justeringer

Jeg nævnte tidligere at du kan skifte kylling og grøntsager ud med anden type kød og andre grøntsager. Du kan også sagtens justere på krydderier og kokosmælk. Af krydderier kan du smide lidt ekstra smag i, hvis du synes. Jeg elsker også spidskommen og koriander, det bruger jeg ofte i boller i karry. Ellers fungerer det også rigtig godt at bruge rød karrypaste og mango chutney i sådan en ret her. Det gør jeg f.eks. i min indonesisk kylling i fad (en af mine egne livretter). Du kan skifte din kokosmælk ud til piskefløde, cremefine eller soyafløde hvis du gerne vil undgå denne her kokossmag

Se også min anden hverdags wok med oksekød lige her. Den er nærmest endnu nemmere, da den er med en pose frostgrønt. Der skal slet ikke snittes, det hele blandes bare sammen.

Instagram

For meget mere aftensmad på ingen tid – Følg meget gerne med på min instagramprofil. Her deler jeg en masse inspiration til især sundere mad og en aktiv livsstil. Både opskrifter, billeder, smoothiesversioner, madplaner mm.

Kommentarer

  1. Hej Anna
   Jeg tror jeg ville bruge en enkelt pose. Så vil jeg bare købe en blandet pose frostgrønt og så komme hele dens indhold i. Ikke de store poser, men du ved – de der standard størrelse 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret