Thaisuppe med laks og ristede kikærter

Thaisuppe med laks er en dejlig krydret suppe med masser af varme og fylde. Den mætter skønt og giver en dejlig stor portion. Du kan sagtens smide resterne i fryseren, så har du til en anden god gang.

dsc00738

Thaisuppe med laks

Min thaisuppe med kylling og nudler (denne her) har været min mest populære opskrift, lige siden jeg flyttede bloggen her over til Buzzanova. Den har ligget nummer et næsten hver dag. Jeg forstår det også godt, jeg er selv helt tosset med den. Jeg laver den ret ofte, men nu har jeg forsøgt mig med en lidt anden version af den. Jeg håber I også har lyst til at give denne et skud, for den smagte virkelig også godt. Jeg tænker bare, nu hvor den ene er så genial – så må man da kunne skabe noget (næsten) lige så genialt med et twist.

Min thaisuppe med laks er med en masse grøntsager i. Den er dejlig stærk af både ingefær, en masse lime, chili og citrongræs. Den er lige rundet af med en sjat piskefløde, som absolut gør noget lækkert for både smag og konsistens. Er man lidt fedtforskrækket, kan man jo bruge en tyndere en af slagsen eller en kokosmælk. Jeg har toppet min suppe med bønnespirer, krydderurter og ristede kikærter. Desuden har jeg smidt lidt bagt eller stegt laks ned i skålen. Her kunne man sagtens bruge tigerrejer eller kylling.

Opskriften på thaisuppe med laks svarer til ca. 6-8 personer. Rigtig god fornøjelse med den.

Thaisuppe med laks

Opskrift til 6-8 personer

Ingredienser

 • 3 spsk. olie
 • 1 spsk. rød karry pasta
 • 1 spsk. sambal oelek
 • 2 spsk. soya
 • 2 spsk. fiskesauce
 • 1 løg
 • 2 gulerødder
 • 1 lime (saften)
 • 4 cm frisk ingefær
 • 1 striml citrongræs
 • 1 peberfrugt
 • 4 spsk. rørsukker
 • 8 dl vand
 • 1/4 liter piskefløde (evt. mere hvis du synes den er for stærk)
 • evt. en laksesteak i hver portion

Forslag til toppings

 • friske krydderurter
 • frisk chili
 • bønnespirer
 • evt. ristede kikærter (blot ristet i olie på en pande og drysset med salt)

Sådan gør du

 1. Kom olien i en wok og rist den røde karrypasta og sambal oelek lidt af
 2. Hak løg og gulerod småt, og peberfrugt i lidt større stykker
 3. Skræl ingefæren og riv denne. Bank smagen lidt ud af citrongræsset og hak også denne fint
 4. Kom nu alle grøntsagerne ned i wokken og vend det godt rundt
 5. Pres limesaft hen over samt soya og fiskesauce
 6. Kom kokossukker og vand ved og skru lidt ned. Lad suppen stå og simre i et kvarters tid ved middel varme
 7. Imens kan du riste laksen på en pande eller i ovnen, til den netop lige er bagt
 8. Hvis du ønsker kikærter på toppen, kan du komme disse på en pande med olie og riste dem til de er gyldne. Drys dem med en smule salt
 9. Ellers skal der fløde i suppen, lad den blive helt varm og server med laksen, de ristede kikærter og evt. friske bønnespirer, krydderurter og chili

Bedøm denne ret

thaisuppe med laks
thaisuppe med laks

Brød som du kan servere til din thaisuppe med laks

 • hvidløgsbrød, det ultimative madbrød med masser af snask. Det her bliver kreeret i min konstant, alle elsker det og spørger hele tiden efter det.
 • ostebrød med citron – smager altså også hammer godt. Det er nok min egen favorit.
 • frøsnappere, en rigtig klassiker fra folkeskoletiden

 

Andre suppeidéer:

Hvis du er i suppehumør og har lyst til at prøve andre suppeopskrifter af end lige denne thaisuppe med laks – er nogle af mine favoritter:

 

Instagram og et gratis nyhedsbrev med madplaner

Følg også endelig med på min Instagram, hvor jeg deler ud af nem hverdagsmad og hverdags øjeblikke. Modtag også mine nyhedsbreve helt gratis. Jeg sender en madplan ud hver weekend, som er proppet med grønne nemme familieretter samt indkøbslister. Tilmeld dig her 

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret