Stjerneskud opskrift

Stjerneskud opskrift, hjemmelavede lækre luksus stjerneskud på ristede toastbrød med sprøde fiskefileter, den bedste hjemmelavede Thousand island dressing, rejer og lidt grønt tilbehør. Her er mit bud på det bedste stjerneskud.

stjerneskud opskrift  

Opskrift på stjerneskud

 

For den opmærksomme læser, vil du måske opdage at jeg da tidligere havde en opskrift på siden her med hjemmelavede stjerneskud. Jeg var ikke helt tilfreds med opskriften, eller billederne. Så nu har jeg atter lavet den lækre klassiker, og jeg synes de blev endnu bedre denne gang. Jeg har brugt toastbrød som bund, som lige er ristet en tur. Her kan du sagtens bruge rugbrød, eller endnu bedre hjemmebagt franskbrød eller rugbrød.

De er smurt med mayo, et lag sprødt salat, så kommer de her sprøde, saltede og fedtede rødspættefileter. En omgang hjemmelavet Thousand island dressing, rejer, agurk, citron og frisk dild. På nogle af madderne kom jeg lidt rogn på og serverede også lidt grønne asparges til. Begge disse ting kan sagtens undlades. Håber du kan bruge min opskrift, den rækker til 4 skønne stjerneskud madder. Dressingen rækker til lidt mere end de 4 luksus stjerneskud her, så den kan du gemme og bruge til salater, i sandwich eller som dip til grøntsagsstave.

Stjerneskud

Opskrift til 4 personer

Stjerneskud er jo simpelthen alt for lækkert og alt for smukt. Det er noget jeg laver alt for sjældent. Faktisk var det ganske nemt at bikse denne omgang sammen, og hvilken gæst ville ikke blive glad og lettere imponeret over denne servering. Det er meget lettere end det ser ud.

Start med dressing og fisk.

Forberedelsestid

20 min

Tilberedelsestid

20 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

Dressing:

 • 1 rød peberfrugt + lidt olie
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1/2 tsk. paprika
 • 1 knsp. cayennepeber eller chilipulver
 • 1 tsk. sukker
 • 2 tsk. tomatpuré
 • 1 lille tsk. salt og lidt sort peber
 • 1 spsk. citronsaft eller 1 tsk. eddike
 • 1 dl fed cremefraiche (jeg brugte 38%)

Fiskefileter:

 • 4 store rødspættefileter
 • 1 dl mel
 • 2 æg
 • 1 dl mel + 1 dl rasp + 1 tsk. salt og lidt peber
 • 1/2 dl olie + 2 spsk. smør

Andet:

 • 4 skiver brød
 • mayo eller smør til rugbrødet
 • 1 god håndfuld valgfri salat
 • 1/2 agurk
 • 100 g rejer (friske og pillede)
 • 1 lille håndfuld frisk dild
 • 1/2 citron
 • evt. lidt rogn til hver (f.eks. stenbiderrogn eller ørred-rogn)
 • evt. lidt grønne asparges til servering

Sådan gør du

DRESSING

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Skyl peberfrugten og skær den i store stykker. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld lidt olie over. Giv dem 10-12 minutter i ovnen til de er gyldne.
 3. Kom dem i en minihakker eller foodprocesser sammen med hvidløg, paprika, cayenne, sukker, tomatpuré, salt, peber og citronsaft. Giv det en tur.
 4. Kom i en skal sammen med creme fraiche og rør det sammen.

 

FISK

 1. Tag 3 tallerkener frem og slå æg ud i den ene (og rør dem sammen), hæld mel i den andet og kom mel, rasp, salt og peber i den tredje
 2. Tag en pande frem, tænd den på middelhøj varme og kom olien på
 3. Tag en rødspætte og vend den først i melet, så i æggene og så i mel-raspblandingen. Gentag med de andre rødspætter
 4. Kom dem ned på panden og lad dem stege et par minutter på hver side, til de er sprøde og lækre. Kom så smør ved panden og giv dem lige det sidste her i.

 

SAML DIT STJERNESKUD

 1. Rist toastbrød og smør det med mayo
 2. Skyl salat, dup det tørt og læg dem på brødene
 3. Læg fisken på
 4. Kom en skefuld dressing over
 5. Kom agurke-skiver, citronskiver og drænede rejer over samt en smule dild
 6. Hvis du ønsker, kom en skefuld rogn på også, og server evt. lidt blancherede asparges til.

Bedøm denne ret

Dressing til stjerneskud

Jeg har lavet en hjemmelavet Thousand island på bagt peberfrugt. I en food processor kommer jeg den bagte peberfrugt, lidt hvidløg, nogle krydderier og citronsaft og giver det en tur. Det røres op med creme fraiche. Sådan en omgang smager virkelig godt og kan som sagt bruges til alt muligt andet end lige stjerneskud også. F.eks. til en af mine salater, til at smøre dine sandwichbrød eller bagels med.

stjerneskud opskrift

Nem stjerneskud opskrift

Opskriften på de her stjerneskud kan godt virke lidt lang og uoverskuelig, men jeg synes nu faktisk det var ret nemt. Jeg startede med at lave dressingen, den kan også sagtens laves dagen inden – hvis du nu skal have gæster. Så opbevares den på i køleskabet. Så skal fiskene jo ellers blot paneres og steges.Her kan man altså også snyde sig til købte fiskefileter. Ja det kan man jo også med dressingen. Jeg vil bare til enhver tid lave tingene selv.

 

Brug dem som gæstemad

Ellers så skal madderne jo blot samles. Det kan man gøre for sine gæster og lave portionsanretninger. Eller man kan servere de forskellige ting i skåle henne ved bordet, så folk selv samler deres luksus stjerneskud. Se mange flere idéer på gæstemad her, som endda er opdelt i underkategorier. På den måde finder du nemt det du mangler

 

Stjerneskud opskrift til julefrokost eller til påskebordet

Sådan en omgang hjemmelavede stjerneskud er jo ikke værst at få til sin påske- eller julefrokost. De mætter jo en hel del, især hvis man skal igennem en masse andre retter også. Men jeg foreslår at lave små mini hapsere. Så man skærer sine toastbrød ud i 4. Fisken kan enten skæres ud i mindre stykker inden panering, så den fortsat får den sprøde kant hele vejen rundt. Eller man kan dele de færdigstegte rødspætter i flere bidder. Ellers er det jo bare at lave små madder frem for de store. Server evt. sammen med en af følgende på jule eller påskebordet:

 

Bliv inspireret til flere opskrifter her

@juliebruunsblog

Kommentarer

  1. Åh jeg ved ikke lige hvad der var gået galt, siden den var forsvundet. Men den er i indlægget igen nu i hvert fald 😀

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret