Hønsesalat

Jeg elsker hønsesalat. En ristet rugbrød med en omgang hjemmelavet hønsesalat, gerne sprødstegt parmaskinke til og allerbedst – hvis der også er langtidsbagte tomater til. Det er simpelthen en af de bedste madder man kan lave til mig.

hønsesalat hønsesalat

Hønsesalat opskrift

 

En omgang hjemmelavet hønsesalat med bacon eller ristet parmaskinke. Men hvide asparges, æblestykker, champignon og purløg i. Her er den bedste opskrift jeg kunne komme i tanke om. Det er både helt genialt oven på en skive rugbrød, men også i sandwich. F.eks. kunne du komme fyldet i hjemmebagte sandwichbrød eller bagels.

Jeg kommer med flere forslag nedenfor. Både til hvordan man kan variere sin hønsesalat, men også til serveringsforslag og madpakkeidéer. Håber I kan bruge opskriften her. Den egner sig jo perfekt til de julefrokoster vi går i møde, og ellers også til påskebordet når den tid kommer.

Hønsesalat

Opskrift til Nok til 8 portioner

Tip: skift evt. parmaskinken ud med sprødstegt bacon. Begge dele er lækkert.

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 300 g hønsekød (det man køber på frost)
 • 1 æble
 • 1 spsk. hakket purløg
 • 100 g champignon (på glas), målt i drænet vægt
 • 100 g hvide aparges (på glas), målt i drænet vægt
 • 4 spsk. mayo (80 g)
 • 240 g creme fraiche
 • godt med salt og peber
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. sennep
 • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

 1. Tø posen med det frosne hønsekød op og kom det i en skål.
 2. Rist parmaskinke på en tør pande, hvis du ønsker at servere med dette.
 3. Hak æble, purløg, champignon og hvide asparges (som begge er drænet for væsken).
 4. Kom det ned i skålen sammen med mayo, creme fraiche, salt, peber, sukker, sennep og citronsaft.
 5. Rør rundt og smag til. Måske det mangler mere sødme (sukker), mere syre (citron) eller mere salt.
 6. Server med en skive ristet rugbrød og ristet parmaskinke.

Bedøm denne ret

Video af hønsesalat

hønsesalat

Hønsesalat er et bud på en virkelig hurtig omgang aftensmad

Det tog mig vitterligt kun 10 minutter at smække denne omgang hønse salat sammen. Der er ikke meget der skal snittes, intet der skal koges. Det hele skal faktisk bare røres sammen. Så mangler man et bud på en meget nem, overskuelig og hurtig aftensmad, så er sådan nogle hønsesalatsmadder da et meget godt bud. Man kan jo lige riste rugbrødet og serveret sprød bacon eller parmaskinke til. Man kan også servere en simpel salat til eller noget gnavegrønt. Så synes jeg altså vi snakker et ganske glimrende måltid. Se simple tilbehørssalater lige her.

Sådan kan du variere din hønsesalat

 • Kødet: jeg har blot brugt en pose frossen hønsekød fra Rema. Du kan også koge kyllingebryster og trække dem fra hinanden. Allerbedst er det, hvis du har en hel kylling som er kogt. Måske du er så heldig at have rester af sådan en, så pluk gerne det overskydende kyllingekød af og brug det i din hønse- eller kyllingesalat. Hvis du bruger hønsekød fra frost, som jeg har gjort – så husk at tage det op af fryseren en times tid inden det skal bruges. Så det tør op.
 • Grønt: jeg har brugt æble, purløg, champignon og hvide asparges (de sidste to ting: på glas). Du kan sagtens tilføje forårsløg, peberfrugt eller måske ærter til din. Jeg synes æblet er et must, da det giver sprødhed og syre.
 • Dressing: du kan lave din dressing på mayo og creme fraiche, som jeg har gjort. For endnu federe version: brug mere mayo og for en lettere udgave, kan du bruge skyr i stedet. Græsk yoghurt kan også sagtens bruges. Her ud over kan du give din hønsesalat et lille drys karry, måske en smule mango chutney og/eller et drys cayennepeber hvis du ønsker lidt mere spark på smagen.
 • Servering: jeg elsker at servere sprød bacon eller sprød (ristet) parmaskinke til. Du kan også lave dig en omgang langtidsbagte tomater, du kan servere sammen med.

 

Andre idéer til julefrokost eller påskefrost mad?

En hønsesalat er helt perfekt på både påskebordet og julefrokostbordet. Men der er mange andre retter som er lige så lækre. F.eks. en æggesalat til dine sild, hjemmesyltede rødbeder til din leverpostejmad eller en lakserilette også til en skive brød. Tarteletter med høns i asparges er selvfølgelig også et must til julens frokoster. Eller en klassisk sprød og frisk rødkålssalat med appelsin.

 

Perfekt i madpakken

Fyld en bøtte med hønsesalat og tag den med i madpakken, sammen med lidt brød ved siden af og måske en anden bøtte med salat eller gnavegrønt. Hvis du vil have det med i madpakken, vil jeg i hvert fald anbefale at pakke det hver for sig og først samle maden på jobbet eller i skolen. Så holder det sig mere frisk og bliver knap så blødt og vådt.

 

Få mere madpakkeinspiration her

Hvis du mangler flere gode madpakkeidéer, har jeg både en hel kategori her på siden. Men jeg har også lavet en ebog som er proppet med madpakkeinspiration. Find den her: MADPAKKER.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret