Sprød kikærtesalat med chorizo og majs

Smagfuld, frisk og nærende salat med kikærter, feta, cherrytomater, majskolber, persille samt chorizo. Sprød kikærtesalat med chorizo og majs består af en masse sunde ingredienser og er utrolig nem at lave – den perfekte blanding hvis du spørger mig.

Sprød kikærtesalat

Sprød kikærtesalat

Sprød kikærtesalat

Denne salat er perfekt som frokostsalat eller til aftensmaden med flutes eller et madbrød, såsom dette snoet ostebrød. Salaten har en dejlig smag og giver en god mæthedsfølelse. De sprøde, stegte kikærter giver et godt bid til salaten og står i kontrast til den bløde feta.

Sprød kikærtesalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15-20 minutter

Samlet tid

30 minutters tid

Ingredienser

 • 2 majskolber
 • 1/2 chorizopølse (140 g)
 • 1 dåse kikærter (400 g) + salt, peber og paprika
 • en håndfuld persille
 • 15 cherrytomater
 • 50 g feta eller salatost
 • 1/2 rødløg

Sådan gør du

 1. Start med at sætte en gryde over med vand, så majskolberne kan koges. Pil bladene af kolberne og lad dem koge i vandet i 15-20 minutters tid.
 2. Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den i mindre stykker. Steg dem sprøde på en tør pande i 5 minutters tid og læg dem derefter til siden.
 3. Kom så lidt olie på panden og kom dåsen med kikærter på (drænet for væsken), lad dem riste sig sprøde i 10 minutters tid ved middel varme. Gerne lidt hård varme i starten, skru så ned til middelvarme, så de ikke popper ud over det hele. Vend dem rundt i lidt paprika + salt og peber.
 4. Hak nu persille, skyl og skær tomater i halve, hak rødløg fint.
 5. Nu skal majsene skæres fri fra kolben, kom dem i en skål eller stor tallerken sammen med den sprøde chorizo, de ristede kikærter, persille, tomater, rødløg og lidt feta og server.

Bedøm denne ret

Server sprød kikærtesalat sammen med

 • Idet denne sprøde kikærtesalat med chorizo og majs er en måltidssalat, behøver du ikke servere den med noget, da den nemt kan stå alene. Måltidssalaten kan også være en del af aftenmadsbordet sammen med andre salater, lidt brød samt en slags dip som Hummus eller haydari.
 • Kikærter er en skøn sund ingrediens der giver en god mæthedsfornemmelse. De ristede kikærter kan også bruges som fyld til æggewrap med grønt eller som topping til den lækreste thaisuppe med laks. Det er kun fantasien, som sætter grænserne.
 • Du kan tilpasse salaten, så den bliver ligesom, du selv allerbedst den lide din salat. Du kan fx vælge at bruge grillede peberfrugter, og udskifte majskolberne med majs fra dåse, hvis du ikke kan skaffe majskolber. Dog vil jeg klart anbefale kolberne, da de har en langt bedre mere smagfulde og er mere sprøde. Hvis du ligesom jeg er vild med avocado, ville det også være lækkert at tilføje retter, eller udskifte andre ingredienser med. Feta kan fx også udskiftes med mozzarella. I denne salat har jeg valgt at bruge chorizopølse, hvis denne ikke falder i din smag, kan du nemt bruge falafler i stedet for at gøre salaten mere vegetarisk. Hvis du fortsat ønsker kød i din ret, kunne du tilføje stegte kyllingestykker eller oksekødsstimler som et alternativt til pølsen.

 

Prøv en af disse måltidssalater

Jeg synes, det er skønt med salater, som er et måltid i sig selv. Måltidssalater som er fyldt med sunde og gode råvarer til kroppen, fremfor de tunge retter. Nedenunder finder du andre eksempler på måltidssalater, som du også kan bruge.

kikærtesalat

Instagram

Hvis ikke du allerede gør det, så synes jeg, du skal hoppe forbi min Instagram. På profilen deler jeg hver dag ud af nemme hverdagsretter samt hverdagsglimt.

Kommentarer

  1. Hej Helle
   Jeg synes faktisk godt den kan laves dagen inden. Men så går det sprøde jo en lille smule af den. Så alternativt kan du forberede ved at lave de forskellige dele inden og så blot samle salaten når den skal spises. De ting som ikke er sprøde, kan fint laves dagen inden. En dressing kan røres sammen osv 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret