Sliders

Sliders er små burgere hvor man kan samle sin egen, så den bliver lige som man ønsker. Jeg har bagt en kæmpe portion burgerboller, lavet 3-4 forskellige slags dips, kyllingenuggets, falafler og oksekødsbøffer og snittet lidt grønt. På den måde kan gæsterne selv få lov til at lave sin favorit. Burgerne er små, så det gør også at man kan smage på lidt forskellige. Jeg elsker sådan noget nipsemad og sliders er især helt perfekt til gæster.

sliders sliders

Sliders

 

Her er mit bud på hvad man kan komme i sine små miniburgere (også kaldet for sliders). Jeg linker til de forskellige opskrifter, så snupper du bare det du ønsker til dine sliders. Det fede ved denne ret er at man kan vælge til og fra. Så er der nogle dips eller andet du ikke ønsker, er det slet ikke et must. Jeg kommer også med lidt ekstra forslag, ud over dem jeg selv brugte. Håber det kan bruges.

 

Burgerboller til sliders

Burgerbollerne er denne opskrift, de er bløde, lette, smørfyldte og helt perfekte. Jeg bagte en dobbeltportion af opskriften, fordi vi var mange menneske. Men hvis du følger opskriften og laver bollerne halvt så store, får du 16-18 små burgerboller ud af opskriften.

Hvis du ønsker et alternativ her til, kan du også bage glutenfri burgerboller og evt. bruge denne opskrift som du drysser med sesam på toppen.

 

Dips og tilbehør

Her kan du virkelig lave mange forskellige. Vi fik en guacamole, en tzatziki, en haydari – som er en bagt peberfrugtcreme med feta. Der ud over havde jeg lavet en tomatsalsa og så var der lidt købe-ketchup og mayo på bordet. Men skal det være helt luksus, kan disse jo også laves selv. Jeg har en opskrift på en hjemmelavet ketchup her, og en hjemmerørt mayo her. Det smager stjernegodt med disse i burger. Andre forslag til dips og tilbehør er en coleslaw, syltede rødløg, en sød løgkompot og en ærtedip med mandler og parmesanost.

 

Bøffer til sliders

Her lavede vi sprøde kyllingenuggets (dem der er på billedet). Det var uden tvivl aftenens mest populære ting, alle ville have nuggets i deres sliders og alle spurgte efter opskriften. Jeg siger det bare, men det her er verdens bedste nuggets. Ellers kan du lave hakkebøffer, købe dig til noel falafler (hvis det skal være et sted man kan spare penge). Du kan selvfølgelig og lave dem selv. Rødbedebøffer er også et virkelig skønt vegetarisk alternativ. Du kan også lave fiskeburgere med paneret lys fisk. Ellers er der jo klassikeren som passer til coleslaw: pulled pork.

 

Grønt

Kom også gerne lidt grønt her i. Lav en bunke friske salatblade og skær agurker, rødløg og tomater ud i skiver.

sliders sliders

Nyhedsbrev

Modtag mine nyhedsbreve helt gratis. Jeg sender en madplan ud hver weekend, som er proppet med grønne nemme familieretter samt indkøbslister. Tilmeld dig her 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret