Salat med butternut squash, feta og cashewnødder

Salat med butternut squash. Bagte og ret krydrede tern af butternut blandet sammen med feta, rødløg og ristede cashewnødder

salat med butternut
Salat med butternut squash – bagte og krydrede græskartern

 

Her er en skøn, hurtig, let og fyldig salat med masser af smag og forskellige konsistenser. Jeg er ret vild med denne her kombination, og har også lavet den nogle gange efterhånden.

Den er med bagt butternut-squash, som sagtens kan erstattes af f.eks. hokkaido græskar eller sød kartoffel. Måske også af bagte gulerødder. De er vendt i en krydderblanding, som både er stærk og sød, og så er de bagte i godt med olie. Resten af salaten består af frisk ruccola, rødløg, feta (eller salatost) og sprøde ristede cashewnødder. Min oprindelige tanke var at komme avocado i også, men jeg synes faktisk der er fylde og nok “cremethed”, så det er ikke nødvendigt. Men det ville absolut ikke gøre noget at tilføje det.
Salaten rækker til 4 personer, hvis den spises som tilbehør. Håber I vil prøve opskriften af.

 

Opskrift på salat med butternut, feta og cashewnødder

Det er super lækkert at blande noget sødt (kanel og vanilje) med noget stærkt (chili eller Cayenne). Vær forsigtig med cayennepeber, det er meget stærkt. Kommer du til at lave dine græskartern lige stærke nok, kan du komme lidt akaciehonning eller agavesirup hen over salaten. Det er også super lækkert at toppe med lidt hakkede tørrede dadler.

Salat med butternut squash

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Bagt butternut squash

 • 2/3 af en butternut squash
 • 1/3 dl olie
 • 1/2 tsk. salt og et drys peber
 • 1/3 tsk. kanel
 • 1 nip vaniljepulver (eller 1/2 tsk. vaniljesukker)
 • 1 nip chilipulver eller cayennepeber

Salat

 • 1 bakke ruccola
 • 1/2 rødløg
 • 100 g feta eller salatost (jeg brugte puk-ost)
 • en håndfuld ristede cashewnødder

Sådan gør du

 1. Start med at skære skrællen af butternut squuashen og skære den i mindre tern – vend dem i olie-krydder blandingen og bag dem ved 180 grader i 15 minutter
 2. Skyl ruccola og kom det i en skål sammen med hakket rødløg og smuldret feta
 3. Rist cashewnødderne på en tør pande
 4. Bland de bagte butternut tern i og kom ristede cashewnødder på toppen

Bedøm denne ret

salat med butternut

Hvad kan man spise sammen med salaten

Du kan servere hjemmelavede falafler her til, köfte (krydrede oksedeller) eller hvad med sprøde fedtede kyllingenuggets. Så vil jeg kalde det en vældig fin og mættende frokost. Hvis du er ude i at servere det til aftensmad, og mangler lidt ekstra. Så kan du jo servere en dip til, f.eks. en tzatziki eller haydari. Du kan også lave en simpel salat mere, f.eks. en spidskålssalat eller en appelsinsalat.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret