Rodfrugtsuppe med sprød bacon og persille

rodfrugtsuppe

Rodfrugtsuppe

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 3 jordskokker
 • 3 persillerødder
 • 5 kartofler
 • 3 gulerødder
 • 1 god tsk. salt og et drys peber
 • 2 dåser kokosmælk eller 1/2 liter fløde + lidt ekstra vand
 • 2 spsk eddike
 • 1 bouillonterning + 5 dl vand
 • 1 spsk. karry
 • 1 spsk. paprika
 • 1 pakke bacon + persille til toppen

Sådan gør du

 1. Skræl og skær rodfrugterne i mindre stykker og kog dem i rigeligt vand til de er møre, ca. 20 minutters tid
 2. Kom kogende vand over bouillonterningen til den opløses.
 3. Sig vandet fra rodfrugterne og kom dem i en skål med krydderier, kokosmælk, eddike og bouillonvandet og stavblend det hele
 4. Rist bacon sprødt
 5. Top suppen med den sprødstegte bacon, lidt frisk persille og et drys peber. En smule lime henover er også helt perfekt

Bedøm denne ret

Rodfrugtsuppe

 

Noget jeg får virkelig sjældent, men som jeg til gengæld overvejer som aftensmad hver eneste dag – er suppe. Jeg har haft lyst til suppe jeg ved ikke hvor mange gange her på det sidste. Især fordi det er så skide koldt! Så er en varm suppemed lækkert brød til altså lidt for hyggeligt. Så nu har jeg besluttet mig for at gå suppe amok i den kommende uge. Jeg starter med denne rodfrugtsuppe.

Egentlig var det meningen at jeg ville lave en jordskokkesuppe, da jeg elsker jordskokker. Men da jeg alligevel var i gang med at koge gulerødder og kartofler til Noahs mos, kunne jeg lige så godt i samme gryde koge jordskokkerne. Da køleskabet så også bød på persillerødder, endte detmed en god blanding af alle rodfrugterne. Du kan selvfølgelig vælge en eller to slags af samme antal som mine samlet. Men nu skriver jeg alle 4 på her:o)

I suppen har jeg lidt ristet bacon og frisk persille påtoppen. Jeg synes det blev en perfekt kombination af cremet, sprødt, salt og noget frisk. Opskriften svarer til ca. 4 personer og jeg serverede dette brød til.

Andre slags nemme, mættende og sunde supper

Hvis du er i suppehumør og har lyst til at prøve andre suppeopskrifter af end lige denne rodfrugtsuppe – er nogle af mine favoritter:

 

Hvad kan du servere til denne rodfrugtsuppe

 • hvidløgsbrød, det ultimative madbrød med masser af snask
 • ostebrød med citron – smager altså også hammer godt
 • ostesnurrer, minder lidt om forrige opskrift. De her er bare snurret på en måde, så de præsenteres supper fint som et glimrende suppebrød.

 

Nyhedsbrev

Modtag mine nyhedsbreve helt gratis. Jeg sender en madplan ud hver weekend, som er proppet med grønne nemme familieretter samt indkøbslister. Tilmeld dig her 

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Er der mon en fejl i mængden af karry? Man kan stort set ikke smage andet 😏
  Med venlig hilsen

  1. Hej Anne
   Åh øv, det er en meget gammel opskrift og det er virkelig længe siden jeg selv har smagt den. Men jeg har justeret lidt ned i mængden af karry nu og så skal jeg klart selv have den testet igen. Tak for det. Kh. Julie

 2. Hej Julie 😊
  Er mega vild med alle dine opskrifter og har fulgt dig i ca. 1 år nu! Nyder virkelig at der er masser af smag og masser af grøntsager. Som kæmpe suppe-entusiast er jeg også vild med du har en rodfrugtsuppe, men her er jeg altså ikke enig i titlen på opskriften. For mig er det ikke en rodfrugtsuppe men en karrysuppe. Jeg smager intet andet end karry for den overdøver alt andet der er i. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg har også tænkt om der er skrevet forkert mål i opskriften 🤔 For der er mere karry i denne suppe end i din indonesiske karrysuppe (som er virkelig god 😋!).
  Anyways, i morgen skal jeg lave din gullaschsuppe – den er en af mine favoritter og den smager altid fremragende 🤩
  Tak for dit gode arbejde!

  1. Åh I er to der skriver det her med karry. Det er en meget gammel opskrift, så det er virkelig længe siden jeg selv har smagt den. Men må klart lige lave den igen så. Nu har jeg lavet lidt om i opskriften og justeret det ned. Tak for din feed back, den bliver afprøvet hurtigst muligt 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret