Ostesnurrer med citron

ostesnurrer med citron
ostesnurrerOstesnurrer med et fyld af goudaost, smør, citron og persille. De her må du bare prøve, de er helt perfekte sammen med en suppe.

 

Ostesnurrer med citron og persille

 

Det her brød er et af de mest snaskede og bedste, jeg meget længe har lavet eller fået. Store sprøde snurrer med et fyld af chili-gouda, citronskal, smør og persille. Hvis du (også) elsker ost og citron, er jeg sikker på at dette brød ikke skuffer dig. Jeg ville virkelig ønske I kunne dufte hvordan her dufter hjemme hos mig nu.

Kombinationen af den fedtede og krydrede ost sammen med frisk citronskal, frisk persille og fedmen og saltet fra smør. Mums.

De her ostesnurrer ville passe helt perfekt til en suppe, f.eks. en tomatsuppe eller en kartoffelsuppe med porrer. De kan selvfølgelig også sagtens spises selvstændigt og behøver ikke at være et tilbehør til en ret. De ville også være super at have med på madpakken.

Her bliver til 12 snurrer og de er klart bedst hvis de lige er varmet op.

Ostesnurrer

Opskrift til 12 styks

Sprøde, fedtede og salte ostesnurrer. De her har et fyld af en chili goudaost, smør, persille og citronskal.

Forberedelsestid

30 min

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2,5 time

Ingredienser

Dej:

 • 10 g gær
 • knap 1 tsk. salt
 • 50 g blødt smør
 • 3,5 dl lunken vand
 • 200 g grahamsmel
 • 400-500 g hvedemel

Fyld:

 • 100 g goudaost med mild chili (eller cheddarost)
 • 1 håndfuld persille (20 g)
 • skal fra 1 økologisk citron
 • 50 g smør
 • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du

 1. Opløs gær i vandet
 2. Tilsæt resterende ingredienser til dejen og ælt godt (hvis du bruger en røremaskine, så giv den alt den kan trække i 10 minutter), hvis du bruger dine muller så kæmp til du puster og stønner (jo længere tid jo bedre) ;o)
 3. Kom et klæde over dejen og lad den hæve på køkkenbordet i 1,5 time
 4. Lav imens fyldet ved at rive osten ned i en skål sammen med skallen fra citronen, smør og hakket persille – rør det godt sammen
 5. Rul dejen ud til en stor firkant, så tynd som muligt. Sørg for den kan slippe bordet (det kan være en idé at dele dejen i to, så du ikke skal styre så meget dej på en gang) Den må gerne fylde en kvadrat.
 6. Kom fyldet på firkanten og smør det ud over hele firkanten
 7. Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul meget forsigtigt dejen så flad som muligt, man pas på den ikke sprækker, så fyldet presses ud.
 8. Skær dejen ud i strimler, ca. 2-3 cm brede. Spræt strimlen op, men ikke hele vejen igennem (lad enden være). Nu skal strimlerne snos. Tag fat i den ende hvor strimlen er sprættet op, så du har højre hånd om den ene og venstre hånd om den anden. Sno dem rundt om hinanden, til hele strimlen er på den måde. Tag fat i den lukkede ende med venstre hånd og kør den snoede strimmel rundt i en cirkel om sig selv. Luk enden ved at presse den op under bunden
 9. Lad nu ostesnurrerne hæve i 30 minutters tid og pensl med en æggeblomme
 10. Bag ved 200 grader i 15-20 minutter

Bedøm denne ret


De kan sagtens fryses og blot varmes op igen når de skal spises.

Alternativer:

De her ostesnurrer kan også laves med en anden type ost end lige goudaost. Du kunne jo f.eks. bruge en cheddarost eller parmesanost. Persillen kan sagtens undlades eller skiftes ud med andre krydderurter. Citronskal kan også undlades, men jeg synes det ville være synd da det smager perfekt sammen med osten og persillen.

En anden ting man kunne gøre, er at lave snegle ud af dem frem for snurrer. Måske det bliver en tand lettere på den måde. Men sådanne snurrer er nu bare så fine.

Jeg håber hvert fald i har lyst til at prøve min opskrift på verdens bedste ostesnurrer.

 

Andre lækre madbrød

 

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagramprofil for flere madbilleder, opskrifter og et lille kig på min hverdag.

Kommentarer

 1. Det ser super lækkert ud! Hvis man ikke lige kan få fat på landbrød, er der så et andet produkt, man kan erstatte med? 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret