Rabarbersnitter

Måske du har bemærket at vi er gået lidt rabarber amok her på siden. Vi har kreeret virkelig mange nye rabarber opskrifter her på det sidste, da det jo er i sæson og smager fantastisk. Så måske du har lyst til at give dig i kast med nogle af vores nye opskrifter. Her er endnu en: søde og lækre rabarbersnitter. Jeg må bare sige: mums! Hvis du elsker hindbærsnitter, vil de her helt sikkert også være et hit.

Rabarbersnitter

Rabarbersnitter

Rabarbersnitter

 

Kiksen i denne rabarbersnitte er en klassisk mørdejsbund, som man også ser i en hindbærsnitte. Helt perfekt afbagt, sprød, lidt salt, lidt sød – ja jeg synes faktisk bare opskriften sidder lige i øjet. I midten har jeg erstattet den ellers klassiske hindbærmarmelade med en hjemmelavet rabarberkompot. Så er de ellers pyntet med glasur og et lille jordbær. Hvis du vælger at pynte med jordbær, så skal de spises forholdsvis med det samme. Ellers begynder saften at løbe lidt ned i glasuren. Så ved servering med det samme, synes jeg det er fint, sommerligt og smager skønt. Hvis du skal have dem med på tur, hjem til venner eller bare skal vente lidt med at servere dem – så drop et jordbær til toppen og pynt i stedet med f.eks. frysetørret jordbær eller hindbær.

Her får I min opskrift på rabarbersnitter, der blev 15 små snitter med rabarber. De kan sagtens fryses!

Rabarbersnitter

Opskrift til 15 små snitter

Ingredienser

Kiks

 • 1 god tsk. vaniljesukker
 • 70 g flormelis
 • 150 g blødt smør
 • 240 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 godt nip salt
 • evt. 1-2 spsk. vand, hvis nødvendigt

Rabarberkompot

 • 140 g rabarber
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 små spsk. sukker
 • 1/2 dl vand

Sådan gør du

MØRDEJSBUNDE:

 1. Kom alle ingredienser til bundene i en røremaskine (minus vand – vent til at se om det er nødvendigt), rør det sammen og stil dejen på køl i 30 minutters tid.
 2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 3. Kom dejen ud på et stykke bagepapir, drys med hvedemel. Rul det ud, så det er ca. 5 mm tykt.
 4. Brug en udstikker hvis du vil, og stik bundene ud. Fjern overskydende dej og start forfra med denne på et nyt bagepapir. Når alle dine bunde er rullet og stukket ud, skal de bages. Kom dem ind i midten af ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og let sprøde i kanten. Lad dem køle af på en rist.
 5. Bag den anden portion på samme måde

 

KOMPOT:

 1. Skær så lidt som muligt af den røde ende af rabarberen og et stykke af den grønne ende fra. Skyl dem godt og snit i mindre stykker.
 2. Kom dem i en gryde med lidt vand, vaniljesukker og sukker
 3. Lad det småsimre i små 10 minutter, til det begynder at ligne en kompot. Giv den en tur med stavblenderen.
 4. Kom i en sprøjtepose og stil på køl.

 

SAML DINE KAGER:

 1. Når både kompot og bunde er kølet af, kan de samles: Vend halvdelen af bundene om og sprøjt kompot p den bund der vender “forkert” (så den pæne side er udad)
 2. Læg en kiks oven på igen og pres let sammen, så kompotten skubbes ud til siderne
 3. Rør din glasur sammen, pynt med denne + krymmel eller frysetørret hindbær.

Bedøm denne ret

Video af rabarbersnitter

snitter med rabarber

Andre små snitter

rabarbersnitter

Andre rabarberopskrifter

Prøv også nogle af vores andre nyudviklede rabarberopskrifter. Jeg linker til dem herunder, så kan du se om der kunne være en for dig. Måske du skal snuppe lidt rabarber lækkerier med til dine kollegaer eller inviterer naboerne over til kage på terrassen.

 

Min kogebog med hverdagsmad og madplaner

Se også meget gerne min kogebog, som er proppet med nemme grønne retter for hele familien. I den er der også et kapitel med madplaner, som har indkøbslister med, der er også kager, morgenmad og et afsnit omkring hjemmetræning med snak og øvelser. Jeg synes selv min bog er blevet så fin og lige som jeg ønskede den. Hvis I har lyst til at lure på den, kan det gøres her. Hvis I har lyst til at støtte mig og bloggen, så kan den købes her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret