Hindbærsnitter

Hindbærsnitter – en helt klassisk kage på kiksebund med hindbærmarmelade og glasur. Få min opskrift her på disse fine runde hindbærsnitter.

hindbærsnitter

Hindbærsnitter

 

Hindbærsnitter er en klassiker fra bagervinduet. De sprøde kiksebunde lagt sammen med et godt lag sød og syrlig hindbærmarmelade og så toppet med glasur. Vi brugte dem til børnefødselsdag og ungerne var med til at pynte. Så krymmel på toppen og frem med forskellige udstikkere, så var der guitar- og ørneformede hindbærsnittere. Få min opskrift her under samt inspiration til andre lækre hjemmelavede bager kager.

Hindbærsnitter

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

50 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

1 times tid

Ingredienser

Hindbærsnitte-bunde

 • 1 god tsk. vaniljesukker
 • 70 g flormelis
 • 150 g blødt smør
 • 240 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 godt nip salt
 • evt. 1-2 spsk. vand, hvis nødvendigt

Fyld og glasur

 • 150-200 g hindbærmarmelade (efter behov)
 • Glasur til toppen (på cirka 150 g flormelis + lidt vand)
 • krymmel eller frysetørret hindbær

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienser til bundene i en røremaskine (minus vand – vent til at se om det er nødvendigt), rør det sammen og stil dejen på køl i 30 minutters tid.
 2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 3. Kom dejen ud på et stykke bagepapir, drys med hvedemel. Rul det ud, så det er ca. 5 mm tykt.
 4. Brug en udstikker hvis du vil, og stik bundene ud. Fjern overskydende dej og start forfra med denne på et nyt bagepapir. Når alle dine bunde er rullet og stukket ud, skal de bages. Kom dem ind i midten af ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og let sprøde i kanten. Lad dem køle af på en rist.
 5. Bag den anden portion på samme måde
 6. Når de er kølet af, skal der marmelade på hver anden bund. Brug den sidste halvdel som toppe og pres let sammen, så marmeladen skubbes ud til siderne
 7. Rør din glasur sammen, pynt med denne + krymmel eller frysetørret hindbær.

Bedøm denne ret

Hindbærsnitter i små runde blomster

Jeg har brugt nogle udstikkere, som har nogle fine små blomster-forme. Man kan selvfølgelig sagtens lave dem som klassiske firkanter i stedet. Det vil blot være endnu nemmere. Så vil jeg rulle den ud i en stor firkant, dele den i to. Bage begge firkanter, lad dem køle af, smøre marmeladen på, lægge den ene store over den anden store og så først skære dem ud i barer. På den måde jeg har lavet dem her, bliver de jo bagt i små enkelte snitter.

 

Andre slags marmelader

Skift endelig hindbærmarmeladen ud til en anden slags. Det er super lækkert med en æble-havtorns variant, en brombærmarmelade eller jordbær. Det er også virkelig godt med lidt mandler i bundende. Sådan en opskrift har jeg her. Et sidste tip er at lave sin marmelade selv. Jeg har en opskrift her på en hindbærmarmelade lavet på chiafrø, – en smule sundere og virkelig godt.

hindbærsnitter

Andre bager-kager

 • Hjemmelavede havregrynskager med en blød smørcreme
 • Romkugler, som jeg måske faktisk endda vil vove at påstå er bedre end bagerens! Og så er de lavet på dadler, mandler, digestive kiks og romessens.
 • Træstammer kan også laves på samme måde som romkuglerne, i en lidt sundere version.
 • En sidste, og også lidt ‘gammeldags’ opskrift, som passer perfekt til morgenbordet en søndag morgen, er denne kringle med marcipan.

hindbærsnitter

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

  1. Jeg har selv frosset mine ned, men jeg har faktisk ikke taget dem op igen. Så det er et godt sprøgsmål, tror sagtens man kan tage dem op uden de smuldrer. Men om de er lidt bløde .. Det kan jeg teste af ved at tage mine op af fryseren til i morgen 😉

 1. Hej Julie – de ser virkelig lækre ud 😍 Mener du virkelig, at dejen der skal udstikkes, skal være 2 cm tyk? Mon ikke du mener 2 mm 🤷🏻‍♀️
  Tak for en skøn blog. Det er virkelig en go-to når de kommer til opskrifter, tips osv.
  Kh Karen

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret