Påskemuffins

Her er en opskrift på noget lækkert du kan servere på påskebordet, nemlig en omgang påskemuffins. De er lavet på en mazarinkage og med en lækker smørcreme på toppen samt påskeæg til pynt.

Påskemuffins

Påskemuffins

 

Nu kan du få en mega nem påskekage opskrift. Jeg har brugt denne opskrift på en svampet og fedtet mazarinkage. På toppen har jeg lavet en mascarponecreme med limeskal i, og så er de pyntet med påskeæg. Jeg håber du kan bruge opskriften, her blev 12 styks og de er både gode samme dag som de bages og klart også de næste dage. Opbevar dem blot i køleskabet.

Påskemuffins

Opskrift til 12 styks

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 times tid + lidt ekstra køletid.

Ingredienser

Kage

 • 150 g blødt smør
 • 150 g sukker
 • 150 g marcipan
 • 3 æg
 • 50 g mel
 • 1 godt nip salt

Creme

 • 250 g mascarpone
 • 100 g smør
 • 150 g flormelis
 • 1 lime (skallen)
 • 1 god spsk. gul frugtfarve (kan undlades)

Pynt

 • Påskeæg, jeg brugte 3 til hver - så 36 små påskeæg i alt.

Sådan gør du

 1. Start med at tage smør ud af køleskabet, så det bliver blødt. Tænd også for ovnen (varmluft) 180 grader.
 2. Når dit smør er en smule blødt, kan du starte med selve kagen: pisk smør, sukker og marcipan sammen til en luftig masse. Lad blot smørret stå fremme til din frosting (her skal du nemlig også bruge blødt smør)
 3. Kom æg, mel og salt ved og pisk let sammen.
 4. Kom dejen i muffinsforme Bag i midten af ovnen i 25 minutter. De skal være gyldne på toppen, men endelig ikke tørre. Hvis du stikker i dem, må der gerne hænge lidt blød kage fast.
 5. Imens de er i ovnen, kan du lave din frosting. Pisk de 5 ingredienser sammen med en elpisker i en skål. Smørret skal være blødt.
 6. Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle helt af. Du kan evt. sætte din frosting på køl imens. Den skal dog tages ud igen 5-10 minutter før den skal smøres ud, da den bliver hurtig hård.
 7. Når kagerne er kolde, kommes frosting I en sprøjtepose (hvis du har sådan en) og sprøjtes ud på kagerne i to cirkler (lad midten være fri).
 8. I midten kommer du påskeæg efter eget valg. Se video!

Bedøm denne ret

Påskekager

Andre lækre påskekager

Se også min gulerodskage med flødeostecreme, også et bud på en meget nem og lækker påskekage. Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du prøve denne chokoladekage med creme og chokoladeredde hvor påskeæg kan gemmes. Den er slet ikke så svær som den lyder, men den er super fin. Ellers kan en af følgende sagtens gå for at være årets påskekage:

 

Skift gerne lidt ud i disse påskemuffins

I stedet for at lave en mazarinkage som bund, kan du fint lave det om til gulerodskage, citronkage, chokoladekage eller evt. lave det til blåbærmuffins. Alle kunne fungeresuper fint om bund i påskemuffins. Cremen kan laves på flødeost frem for mascarpone. Limeskal kan erstattes af citronskal. Hvis du er lige glad med farven, kan den gule frugtfarve undlades.

Påskekager

Video af påskemuffins

påskemuffins

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Tak for opskrift, den må jeg prøve.
  I blandt dem jeg skal lave dem til er der en der ikke tåler mælk. Tror du man vil kunne bage muffins med plantebaseret smør?
  Vh. Naja

  1. Hej Naja. Beklager, at jeg ikke nåede at svare her i påskedagene. Jeg håber, du fandt en løsning. Jeg tror umiddelbart sagtens, at du kan bruge plantebaseret smør. Giv gerne lyd om, hvordan det gik, hvis du prøvede det af 🙂
   Kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret