Kokos yoghurt, æblemos og granola

Kokos yoghurt, her er et bud på en slags kokos yoghurt – chiafrø sat i blød i kokosmælk, rørt op med græsk yoghurt og vanilje. Så nemt og så lækkert. Det får lige den der tørhed fra den græske yoghurt eller skyr væk. Jeg har toppet med æblemos og sprød granola

kokos yoghurt

Kokos yoghurt

Er du også kæmpe fan af de dersens chiafrø? Jeg er vild med deres evne til at gøre en skyr lækker cremet og fyldig. Jeg er også ret vild med deres sundhedsfaktor. De er vildt rige på de sunde fedtsyrer som omega 3,6 og 9. De har godt med kostfibre og protein og så er de vildt drøje. Dvs. du skal bruge vanvittig få frø til en portion.

Jeg plejer at sætte mine frø i blød i vand, men de seneste gange jeg har lavet det, har jeg sat dem i blød i kokosmælk i stedet. Det gør portion endnu mere cremet, sødere og lidt federe i smagen. Jeg sætter altid en omgang frø i blød og lader det stå i køleskabet (kan holde sig en uges tid). Når jeg skal lave grøden tager jeg så den mængde fra jeg skal bruge. Når skyr eller græsk yoghurt og vaniljesukker er tilføjet, kan den dog godt stå i køleren 2 dage endnu.

Find opskriften på æblegrød lige her.

Find opskriften på verdens nemmeste granola lige her. Jeg vil knap kalde det en en granola, men mere en slags havregrynscrunch. 

Kokos yoghurt

Opskrift til 4-6 portioner

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
  • 1/2 dl chiafrø
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 6 dl græsk yoghurt eller skyr

Sådan gør du

  1. Kom chiafrø i en bøtte sammen med kokosmælken, stil den på køl i nogle timer
  2. Kom vaniljesukker og skyr/ græsk yoghurt ved og rør rundt.
  3. Kom chiagrøden i bunden, så lidt æblemos og til sidst granolaen. Top evt. hele herligheden med friske bær.

Bedøm denne ret

DSC07717DSC07719

Endnu mere hverdagsmorgenmad:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

    1. Jeg tænker den er frisk i nogle dage. Jeg vil godt turde spise den dagen efter og måske to dage efter. Men så synes jeg heller ikke den er så lækker længere 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret