Morgenmads trifli med hindbær og chiagrød

Morgenmads trifli som består af et lag vanilje chiagrød, en syrlig og frisk hindbærsmoothie, et lag hjemmelavet mandelsmør (som dog sagtens kan undlades) og sprøde kanelbagte havregryn på toppen. Det hele toppes med friske bær.

morgenmads trifli

Morgenmads trifli med hindbær smoothie og vanilje chiagrød

 

Denne her kombination er ikke bare flot at se på, men den smager virkelig også forrygende. Det er faktisk virkelig nemt, og hurtigt at bikse sammen og så ser den ud af ret meget på et brunchbord. Næste gang jeg skal holde brunch, skal jeg i hvert fald lave en masse små glas af de her, det vil virkelig pynte på sådan et bord.

I bunden af min morgenmads trifli har jeg en hindbærsmoothie, så kommer der et lag vanilje chiagrød og så en hurtig omgang granola på toppen. Lidt friske bær udgør pynten, og er næsten også uundværlig – i hvert fald hvis den skal se smuk og indbydende ud. Der er egentlig også et lag hjemmelavet mandelsmør i midten, men jeg synes sagtens det kan undlades. Det smager skønt, men er ikke nødvendigt. Hvis du alligevel vil have det med, er det blot at blende mandler til så fint mel som muligt, tilsætte lidt salt, agavesirup og et lille nip vand – blot ind til det blendes sammen til en cremet mandelsmør. Håber I har lyst til at prøve opskriften på denne morgenmads trifli

 

Sådan laver du morgenmads trifli med hindbær og vanilje

 

Hindbærsmoothie

Denne kan holde sig 2 døgn i køleskabet, og røres rundt inden den skal spises. Mængden her giver 1-2 portioner, alt efter om du laver et stort glas som her, eller en lidt mindre portion. Som en del af en brunch, hvor man vil lave små glas, rækker smoothien til 4-5 portioner. 

 • 60 g frosne hindbær
 • 1/2 frossen banan
 • 1/2 avocado
 • 1/2 tsk. vaniljesukker eller et nip vaniljepulver
 • 7 g mandler
 • 75 ml soyadrik med vanilje eller havremælk

 

 1. Kom det hele i en blender og kør rundt

 

Vanilje chiagrød

Nok til 2-3 af disse glas, men det er også ret store portioner. Jeg blander kun frø og væske og lader det stå i en bøtte i køleskabet, her kan det holde sig i 3-4 dage. Når jeg så vil spise det, blander jeg det op med skyr og vanilje. Det skal laves mindst 1 time inden det skal bruges, så frøene når at optage væsken.

 • 3 spsk. chiafrø
 • 1,5 dl væske (her kan du bruge komælk, kokosmælk eller plantemælk – jeg brugte en soyadrik med vaniljesmag)
 • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
 • evt. et drys ekstra vaniljepulver

 

 1. Kom frø og mælk i en bøtte, rør det lidt rundt og tilsæt evt. vaniljepulver
 2. Opbevar det i køleskabet og tag lidt fra når du skal bruge det – dette blandes med skyr

 

Lynhurtig granola til din morgenmads trifli

Her er nok til en større portion, som rækker til ca. 10 af de her glas. Denne portion kan holde sig i en lille måned i en lukket beholder.

 • 2 store spsk. kokosolie
 • 1 spsk. honning
 • 1 lille spsk. kanel
 • 1/3 tsk. salt
 • 150 g havregryn

 

 1. Kom kokosolie, honning, kanel og salt på en varm pande og lad det smelte
 2. Tilsæt så havregrynen og vend det rundt, ind til de er helt sprøde og dækket af kanel
 3. Lad det køle af og kom det efterfølgende i en beholder

 

Samle, samle, samle

 

 1. Kom smoothie I bunden
 2. Tilsæt så chiagrød
 3. Tilsæt en lille håndfuld granola
 4. Top det hele med friske bær og du har dig en lækker morgenmads trifli

trifli

Lignende opskrifter

 • Se også min anden opskrift på chiatrifli, en knap så dessertagtig sag – som nok egner sig bedre til morgenmaden. Men som smager skønt og er en skøn måde at starte dagen på. Denne her er med mango og passionsfrugt.
 • Blåbær”is” med cookiedough kugler – en opskrift som kunne minde lidt om denne her, som også egner sig til både brunchbordet og til gæster.
 • Endnu en chiatrifli, men denne sag er med jordbær.
 • Rabarber trifli, som er mere dessert agtig end den er morgenmad. Den er nemlig med knuste makroner og en flødeskum.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige og så medfølger der en indkøbsliste hver gang.

Kommentarer

 1. OMG!!!! Den smager sååååå godt🤩 Lidt dessert agtig. Jeg tog Dadler i I stedet for vanillesukker, kan jeg se du selv gør i andre opskrifter. Namme nam siger jeg bare🤗

 2. Kan jeg bruger Naturel yoghurt, eller ymer istedenfor ? Her i vores eneste butik, har det hverken skyr eller Græsk yoghurt..

  1. Det kan du sagtens:) Ymer er måske lige syrligt nok i smagen. Men en neutral yoghurt er så fin 🙂

 3. Hej Julie 🙂
  Hvor ser det bare lækkert ud, vil jeg have afprøvet. Hvordan laves det mandelsmør? Blendes alle ingredienserne bare sammen?
  Mvh Karina

  1. Hej Karina. Gud ja, det glemte jeg helt at skrive. Tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂 Jo det skal bare blendes..

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret