Jordbær trifli

Reklame for Mejeriforeningen

Her finder du opskriften på den ultimative sommerdessert! Nemlig jordbær trifli med  makroner i bunden, dernæst en skøn vanilje-flødeskumscreme, toppet med jordbær vendt i en mynte-lime marinade. Herligheden kan du selvfølgelig imponere dine gæster med året rundt. Få opskriften nedenfor.

jordbær trifli

jordbær trifli

Opskrift på jordbær trifli med makroner

 

Okay denne jordbærtrifli sniger sig helt klart ind på min top 10 af yndlingsdesserter. Den har lige dét friske i sig, som jeg elsker ved desserter, så de ikke bliver alt for søde. Den har de crunchy, knuste makroner i bunden, efterfulgt af en lækker flødeskumscreme med vanilje. Slutteligt er der friske jordbær, som er vendt i en syrlig mynte-lime marinade. De samme marinerede jordbær har du måske set i anden opskrift vi har lavet også. Nemlig disse kræmmerhuse med jordbær og flødeskum. Marinaden tager lige jordbærene til det næste niveau, og gør dem helt perfekte til det søde element i desserten.

Trifli med jordbær og makroner er en nem dessert. Det er ligeledes en dessert der har godt af at stå og sætte sig og trække smag i køleskabet. Det gør det jo dejligt nemt hvis man står og skal have gæster, så man kan med fordel lave dem nogle timer før.

Trifli med jordbær og makroner

Opskrift til 7 trifli

Ingredienser

MARINEREDE JORDBÆR

 • 500 g friske jordbær
 • 2 spsk. sukker
 • Saft og skal fra 1 lime
 (øko)
 • 10-12 store mynteblade, finthakkede
 • 1 lille tsk. vaniljesukker

CREME

 • 2 dl fløde
 • 1 dl creme fraiche
 • 1/2 tsk. vaniljesukker

DESUDEN

 • 15 makroner

Sådan gør du

MARINEREDE JORDBÆR:

 1. Skyl jordbærrene. Fjern toppen, og skær dem i kvarte.
 2. Kom sukker, limesaft, limeskal, finthakkede mynteblade og vanilje ned til jordbærrene, og vend godt rundt.
 3. Sæt på køl i en times tid, så jordbærrene kan trække smag.

 

FLØDESKUM:

 1. Pisk fløden og bland med creme fraiche og vaniljesukker.

 

MAKRONER:

 1. Knus makronerne, jeg kommer dem i 2*fryseposer (så der ikke går hul på posen), og bruger en kagerulle til at banke dem flade.

 

ANRETNING:

 1. Kom makroner i bunden af glassene, så flødeskumscremen og så de marinerede jordbær.

Bedøm denne ret

Hvad er trifli?

Ja hvad er trifli egentlig for noget.. Jeg har læst mig til, at trifli er en lagdelt dessert af engelsk oprindelse. Ordet trifli oversættes til ‘bagatel’, hvilket referes til ‘let dessert’, som denne er. De sædvandlige ingredienser er oprindeligt ladyfingers, som er opblødt i sherry, dernæst et frugt element, en creme med vanilje og så slutteligt et lag flødeskum. Nu kendetegnes en klassisk trifli af knuste makroner, dækket med en frugtkompot, et lag kagecreme af en art eller flødeskum.

 

Variationer af jordbær trifli

Trifli kan virkelig varieres i det undelige. Hvis vi starter med bunden, hvor jeg i dette tilfælde har jeg brugt makroner – her kan du f.eks. erstatte dem med en nøddebund. Det kunne være noget lignede denne granola med nødder og chokolade. Ellers kunne man også lave trifli’en af en bund af bastogne kiks, ligesom denne trifli med lemon curd. Tager vi det næste elemet, en frugtkompot af en art, kan man også sagtens variere med forskellige frugter. Det kan f.eks. være med en æblekompot ala denne luksus gammeldags æblekage med crumble. Du kan også finde en rabarbertrifli med en kompot af rabarber og jorbær. Jeg tror også den kunne være lækker med limecreme, hindbærkompot eller blommekompot.

trifli med jordbær

Dessert med jordbær

Er du også glad for jordbær i desserter? Eller bare bær generelt. Jeg synes det er et skønt pift til f.eks. en tung chokoladekage, da den lige løfter det meget søde element. Nedenfor er der nogle andre forslag på desserter der indeholder bær.

 • Marinerede jorbær med is – de samme marinerede jordbær som i denne opskrift, her bliver de dog bare serveret med vanilje is. En frisk, nem og let dessert, der har masser af smag i sig.
 • Den bedste cheesecake med jordbær – kiksebund, flødeoste creme (med græst yoghurt og vanilje), toppet med jordbærgele og friske jordbær.
 • Jorbærtærte, nok min aboslutte yndlingskage. Sprød mørdejsbund, marcipancreme, tyndt lag mørk chokolade, vaniljecreme og friske jordbær på toppen.
 • Nøddemarengs med bær og karamel – maregns med hakkede nødder, toppet med blød karamelcreme, friske bær og stykker af chokolade.

 

Denne opskrift er lavet i forbindelse med et samarbejde med Mejeriforeningen. De kører netop en kampagne der har til formål, at inspirere til, at bruge mejeriprodukter i en bæredygtig kost.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret