Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum er en lidt old-school dessert, som dog absolut ikke bliver mindre god af den grund! Vores udgave er med marinerede, friske jordbær i mynte-lime-marinade, og det spiller simpelthen så godt sammen med de søde kræmmerhuse og den bløde og runde flødeskum. Du finder opskriften nedenfor.

kræmmerhuse med jordbær

kræmmerhuse med jordbær

Opskrift på kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

 

Her har du en genial dessert til gæsterne i weekenden. Vores børn var vilde med jordbær-flødeskums-udgaven, men kræmmerhusene kunne også sagens bruges som isvafler til ungerne.

Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum

Opskrift til 9 kræmmerhuse

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

Kræmmerhuse

 • 150 g smør
 • 150 g flormelis
 • 150 g mel
 • 4,5 æggehvide (fra mellemstore æg)

Marinerede jordbær

 • 700 g friske jordbær
 • 2,5 spsk sukker
 • 1,5 lime (både skal og saft)
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 
12-15 store mynteblade

Sådan gør du

Kræmmerhuse

 1. Smelt smørret i en gryde.
 2. Pisk de øvrige ingredienser godt sammen, og kom det varme smør i under fortsat piskning. Pisk kun til dejen lige nøjagtigt er ensartet.
 3. Stil dejen på køl i en lille halv time.
 4. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
 5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Kom cirka 2 spsk. dej ud på bagepapiret, og fordel det ud i et tyndt lag, så dej-cirklen cirka får en diameter på 15 cm.
 6. Bag 10-15 minutter, eller til kræmmerhusene er let gyldne. Det fungerer bedst at lave én dej-cirkel pr. bageplade, fordi kræmmerhusene skal formes meget hurtigt, når de tages ud af ovnen. Du kan dog godt have 2 eller 3 bageplader i gang hele tiden, som sættes ind forskudt af hinanden tidsmæssigt. På den måde er der hele tiden kun ét kræmmerhus ad gangen, der skal formes.
 7. Fold med det samme dejen til kræmmerhuse. Jo mere spids du kan lave dem i bunden, jo mindre risiko er der for, at fyldet løber ud. Fortsæt, til du har brugt al din dej. Det kan være rart at bruge en bagehandske eller et viskestykke, når du skal forme kræmmerhusene, så du ikke brænder dig. Sæt kræmmerhusene i et glas for at køle af – så holder de formen.

Marinerede jordbær

 1. Skyld jordbærrene. Fjern toppen, og skær dem i kvarte.
 2. Kom sukker, limesaft, limeskal, finthakkede mynteblade og vanilje ned til jordbærrene, og vend godt rundt.
 3. Sæt på køl i et par timer, så jordbærrene kan trække smag.

Saml kræmmerhusene

 1. Pisk fløden til en let skum.
 2. Kom flødeskum i en sprøjtepose. Fordel flødeskum og marinerede jordbær i kræmmerhusene.
 3. Du kan evt. sætte kræmmerhusene i en skål, som du har fyldt med sukker. Så kan de stå oprejst i sukkeret frem til servering.

Bedøm denne ret

 

Lav kræmmerhuse med jordbær om til isvafler

Som sagt kan disse kræmmerhuse også sagtens bruges som isvafler. Køb forskellige slags is, krymmel og guf, så har du en virkelig børnevenlig dessert. Jeg har også en opskrift på en hjemmelavet is med solbær, så hvis du har mod på at lave isen selv (uden ismaskine), så kan du kaste dig ud i den. En hjemmelavet karamelsauce og chokoladesauce kan virkelig også noget.

 

Marinerede jordbær som isdessert

De marinerede jordbær i denne opskrift fungerer virkelig også godt som en is-dessert, hvor du i dybe tallerkener laver en bund af jordbær i marinade. Kom en stor kugle vaniljeis ovenpå, og så har du en frisk og hurtig dessert. Jordbærrene skal som sagt gerne trække et par timer i køleskabet, men forberedelsestiden er meget kort – især, hvis du køber dig til en god vaniljeis. Her kan du se billeder af de marinerede jordbær brugt i en isdessert.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Jeg har en lang række forskellige madplaner med forskellige temaer. Hop gerne ind og se, om der er en madplan, som passer til jeres familie.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret