Indisk boller i karry

Indisk boller i karry er en lidt anderledes og mere krydret version af den klassiske boller i karry. Det er så godt, især med en masse lækre søde toppings til.

indisk boller i karryIndisk boller i karry

 

Endnu en simreret på menuen. Hvis nogle skulle være i tvivl, er jeg ret fan af de indiske retter (se tidligere indlæg her). Jeg elsker kombinationen af det søde og stærke. Her er en opskrift på boller i karry, netop med et twist af det indiske. Ønsker man retten stærkere – skrues der selvfølgelig bare op for krydderierne. Omvendt, skal retten spises af børn – kan du skrue lidt ned eller helt fjerne nogle af krydderierne. Opskriften på indisk boller i karry svarer til ca. 4 personer. Lav meget gerne dobbeltportion, så resterne kan fryses ned til en anden god gang.

 

Indisk boller i karry med ris

Den kan serveres helt klassisk med ris (jeg har her brugt fuldkornsris), eller man kan lave den sundere og servere blomkålsris til. Du kan også servere nudler til. Jeg har toppet min indisk boller i karry med lidt mango, da den søde og friske smag står helt perfekt til den cremede varme ret. Andre friske grøntsager ville sikkert også være rigtig lækkert.
Jeg håber I vil synes om opskriften, her har I den.

Indisk boller i karry

Opskrift til 4-6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

Krydderiblanding

 • 2 tsk kardemomme
 • 1 spsk kanel
 • 1/2 tsk tørret chili (kan sagtens erstattes af frisk)
 • 2-3 spsk. karry
 • 2 spsk spidskommen
 • 4 lauerbærblade
 • salt og peber efter smag

Kødboller

 • 450 g hakket svin & kalv
 • 1 æg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk. salt og lidt peber
 • 1 lille spsk. karry
 • 1 dl mælk
 • 1 dl havregryn

Sauce

 • olie til stegning
 • 1 skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 gulerod
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 dåse kokosmælk (evt. to hvis du ønsker lidt mere af saucen)

Tilbehør og forslag til toppings

 • Grove ris
 • Mango
 • Frisk koriander
 • Peanuts (gerne saltede)
 • Banan
 • Kokoschips /flager
 • Rosiner

Sådan gør du

 1. Start med at lave kødbollerne ved at presse hvidløget i en skål og blande resterende ingredienser heri. Mos farsen godt igennem og stil den på køl imens du klargør grøntsagerne
 2. Hak løg, riv hvidløg og skær gulerødder i lidt grovere stykker
 3. Kog risene efter anvisning (hvis du bruger grove ris, skal de have lang tid og så kan du godt sætte dem over nu, hvide ris: vent lidt)
 4. Svits nu krydderierne af i olie og tilsæt grøntsagerne og svits med
 5. Når det er brunet af tilføjes den hakket tomat og kokosmælk – lad det simre imens du laver kødbollerne og sætter dine hvide ris over
 6. Sæt en stor gryde over med vand (cirka 1 liter vand) og få det op og koge, kom lidt salt i vandet.
 7. Form nu kødbollerne med en ske (mine blev ca. 4 cm i diameter) og kom dem i gryden – og skru ned til middelvarme. Lad dem simre her i 12 minutters tid og tag dem så op og kom over i wokken med saucen
 8. Giv det hele 5 minutters tid sammen ind til risene også er færdige. Nu kan du forberede dine toppings også.

Bedøm denne ret

indisk boller i karry

Andre indiske retter

Hvis du også elsker det indiske køkken, vil jeg anbefale dig at prøve disse retter af.

 

Se mine andre boller i karryretter

 

Instagram

Husk også at I er altid er velkomne til at følge med ovre på min instagramprofil. Her er masser af inspiration til nemt og sundt hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev og få tilsendt min madplan helt gratis hver uge i din indbakke.

Kommentarer

 1. Det var den ene deciliter der fik mig til at undre mig, så det er super nu! Jeg prøver opskriften i aften 🙂

 2. Kan det passe, at der kun skal 1 dåse hakkede tomater i og lidt kokosmælk? Virker som ret lidt væske, når man lige læser det 🙂

  1. Hej Julie. Jeg kan se jeg kom til at skrive 1 dl i stedet for 1 dåse. Det har jeg lige rettet. Beklager (og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det) ;o) Jeg plejer at bruge 1 dåse af hver. Så synes jeg mængden passer fint. Man kan også smide en ekstra dåse kokosmælk i, hvis man ønsker lidt mere sauce + en smule mere krydderi i så fald. Kh Julie

 3. Kan man bruge rent svinekød eller kyllingekød i stedet og hvad vil du i givet fald anbefale heraf?

  1. Jeg har ikke prøvet det med andet kød, men jeg tænker da helt klart at man kan det. Selvfølgelig bliver smagen en smule anderledes men absolut ikke ringe, tænker jeg 🙂

  1. Det er altså også godt, du er velkommen til at prøve denne variant 🙂 Jeg er ret så fan 😉

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret