Dahl med kylling

Her får du en indisk dahl med kylling. Oprindeligt en vegetariske ret baseret på røde linser. Det er en særdeles billig ret, som mætter og som smager virkelig skønt. Jeg har dog alligevel valgt at pifte denne linsegrød op og har tilsat kylling. Mest af alt fordi jeg synes konsistensen bliver lige ensformig og klæg nok for mig. Men en indisk dahl med kylling, det er virkelig godt. Jeg har desuden kommet godt med grøntsager i min dahl og serveret den med en sjat creme friache. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, den er meget nem.

Indisk dahl med kylling
Indisk dahl med kylling

 

Indisk dahl med kylling

 

Indisk dahl er en lækker krydret og smagfuld ret, som er nem at lave. En indisk dahl er oprindelig en vegetarisk ret, men i versionen her er der tilsat lidt kylling. Kyllingen er trukket fra hinanden, efter den er kogt, hvilket giver en virkelig god konsistens til retten. Jeg elsker smagen af en dahl, men jeg kan godt nogle gange mangle lidt at tygge på, da konsistensen er den samme hele retten igennem. Kyllingen gør netop forskellen her, så der er lidt mere tekstur i retten.

Jeg er generelt ret begejstret for den indiske køkken og har lavet en masse andre opskrifter herfra, som kan findes lige her. Krydderierne i kombination med hakket tomat og kokosmælk giver en virkelig lækker smag. Linserne får så lov til at ligge og hygge sig her i og bliver til en virkelig skøn grød.

Indisk dahl er virkelig nemt at lave, det kræver ikke meget andet end lidt tid hvor det blot ligger og simrer. Det kan med fordel laves i en stor portion, som du fylder fryseren op med. Så er der nem og hurtig hverdagsmad til en anden god gang.

Du kan servere grove ris til en indisk dahl, eller hurtige pandebrød eller kartoffelmos. I opskriften her har jeg lavet en kartoffelmos, men hvor kartoflerne er skiftet ud med søde kartofler, og så er der serveret lidt cremefraiche og snittet forårsløg til. Som toppings kan du ud over det på billedet bruge frisk æble, sprøde salte peanuts eller friske krydderurter.

Her er min indisk dahl med kylling

Indisk dahl med kylling

Opskrift til 4-6 personer

Indisk dahl er en lækker krydret og smagfuld ret, som er nem at lave. En indisk dahl er oprindelig en vegetarisk ret, men i versionen her er der tilsat lidt kylling. Kyllingen er trukket fra hinanden, efter den er kogt, hvilket giver en virkelig god konsistens til retten. Jeg elsker smagen af en dahl, men jeg kan godt nogle gange mangle lidt at tygge på, da konsistensen er den samme hele retten igennem. Kyllingen gør netop forskellen her, så der er lidt mere tekstur i retten.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

45 min.

Ingredienser

 • 2-3 gulerødder
 • 2-3 skalotteløg
 • 3 fed hvidløg
 • 2*3 cm frisk ingefær (målt uden skræl)
 • 1 æble
 • 1/2 rød chili
 • 3 spsk. olie til stegning
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 1 tsk salt + lidt peber
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 dl vand
 • 1,5 dl røde linser (målt i tørvægt)
 • 450 g kyllingebryst

Sådan gør du

 1. Hak grøntsagerne fint, eller kom dem i en minihakker eller foodprocessor
 2. Kom lidt olie i en wok og rist grøntsagerne og krydderierne af her i
 3. Kom hakket tomat, kokosmælk og vand i og rør rundt, skru ned til middelvarme
 4. Kom nu linser og hele kyllingebryst i, så væsken dækker og læg et låg på
 5. Lad det hele simre i en lille halv times tid
 6. Træk nu kyllingen fra hinanden med to gafler og giv det hele 5 minutter mere

Bedøm denne ret

dahl med kylling

Hvordan laver man indisk dahl med kylling?

Det er virkelig nemt at lave daal med røde linser. Jeg hakker blot lidt grøntsager og rister disse og krydderier af i olie. Så tilføjer jeg hakket tomat, kokosmælk og vand – samt røde linser og kylling, hvis man vil. Så skal det hele bare simre ind til linserne er klar og kyllingen er kogt. Man kan blot variere lidt i retten, så grøntsager skiftes ud med det man nu har. Kyllingen kan undlades, linserne kan sagtens være grønne og kokosmælken kan skiftes ud med fløde.

 

Hvad er indisk dahl?

Det er en vegetarisk gryderet, en form for linsegrød som er nem, sund og billig. Du kan også komme en del mere væske i og lave linsegrøden om til en slags dahl suppe. Det ville også være super lækkert.

 

Kan dahl fryses?

Ja retten her kan sagtens fryses. Kom den blot i en madpakke og frys ned. Så kan retten varmes op i en gryde eller en mikrobølgeovn igen, når man ønsker den.

 

Er indisk daal børnevenligt?

Hvis retten er for krydret til mindre børn, kan man jo justere lidt på smagsgiverne. Måske der skal lidt mindre ingefær eller chili i retten inden der tages noget fra til børnene. Derefter kan man jo smage sin egen del til med mere smag. Men her hjemme kan vores børn nu godt lide denne her dahl, især hvis de får en skefuld cremefraiche på.

 

Andre retter som minder om denne dahl med kylling

Hvis du er vild med indisk dhal, er du sikkert også vil med denne her ret: indiske simreret med oksekød. Eller hvad med retten Aloo gobi, den er virkelig god og nok en af mine yndlingsretter når det gælder det indiske køkken! Ellers er her nogle af mine favoritter:

Andre indiske retter

Hvis du også elsker det indiske køkken, vil jeg anbefale dig at prøve disse retter af.

 

Følg med på instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil hvis du skulle have lyst. Her deler jeg en masse opskrifter og meget mere mad-inspiration.

Kommentarer

 1. Når du skriver 1 dåse kokosmælk går jeg ud fra det er en af de store dåser med ca 400 ml ? Synes nemlig min Dahl er blevet lidt tynd trods jeg har fulgt din opskrift ( jeg har dog brugt 3 af de små dåser kokosmælk light). Vh Malene

 2. Hej Julie
  Jeg er vild med dine opskrifter, og dine billeder. Jeg skal selv lave indisk dahl her i weekenden, og jeg kunne godt tænke mig at låne dit billede til min facebook side. Er det i orden? Jeg vil gerne linke til din side, hvis det er.
  Vh Betina

  1. Åh jeg har den desværre ikke mere. Den ligger ikke i min papirkurv og jeg kan ikke støve den op nogen steder. Beklager. Jeg synes dog denne opskriften er bedre, den minder meget om – men jeg synes det er den bedste udgave af en dahl – hvorfor det var den jeg valgte. 🙂 Men beklager du søger den anden. Kh. Julie

 3. Hej Julie
  Du har haft en anden opskrift herinde på dahl med kylling og grøntsager -jeg kan simpelthen ikke finde den mere? Er det en fejl, eller er det bare mig?
  Den har været en vanvittig populær ret herhjemme, så jeg er ret ulykkelig over at den nu ser ud til at være væk .

  Mange hilsner fra

  Jette.

  1. Jeg har slettet lidt indlæg, hvor jeg havde nærmest duplikeret indhold. Dvs. de indlæg hvor jeg har to meget identiske indlæg. Det er fordi google godt godt straffe en for dette, så får at kommer længere op på google – har jeg desværre slet lidt indlæg, bl.a. dette. Men jeg har din mail, så jeg sender uge den gamle opskrift til dig 🙂 Kh. Julie

   1. Åh, den opskrift var vi også glade for herhjemme! Kan du mon lokkes til at sende den til min mail også?

    På forhånd tak! 🙂

 4. Hej Julie

  Er det råt kylling man kommer i? Og koger med? Eller er det tilberedt for sig inden det kommer i:)

  1. Jeg kommer faktisk bare rå kylling i ja, så koger det med sammen med det andet 🙂 Det er så nemt! Dog kan man også koge det på forhånd og så først komme det i lige inden servering 🙂

  1. Hej Charlotte. Godt du skriver (tak for det) 😀 For opdager da at jeg må have glemt at skrive det på. Jeg har tilføjet det i opskriften nu. Kh. Julie

 5. Hej,
  skal man gøre noget ved linserne inden de kommes i? eller skal de bare direkte fra posen og ned i gryden?

 6. Davs davs. Lige et hurtigt spørgsmål herfra. Hvorden beholder du den røde farve i retten. Vi har lige prøvet den at lave den, men vi ender dog med en lidt mere lysebrun farve.

  1. Hej Frederik.
   Først rigtig meget undskyld jeg først svarer nu, den har længe vist mig at der er en enkelt kommentar jeg mangler at svare på og har ikke kunnet finde den. Men idag kom den frem – det var din her. Så beklager mange gange mit langsomme respons.
   Men ja det er da et godt spørgsmål, tænker bl.a. at gulerødder og hakket tomat er med til at give den denne farve. I hvert fald har jeg blot gjort hvad der står i opskriften 🙂 Kh. Julie

 7. Hej Julie. Tror du man kan bruge andet end røde linser? Måske kikærter eller almindelige kidney bønner? Af en eller anden årsag har jeg det stramt med linser, men den her ret må jeg prøve ?

  1. Hej Katrine. Det kan du helt sikkert sagtens, men de giver ikke helt den samme konsistens. Linserne giver rigtig god fylde, og jeg synes umiddelbart de er ret vigtige lige i denne ret 🙂

  1. Nej jeg kommer det faktisk bare ned til væsken, så det i stedet koger. På den måde bliver det mørt og jeg kan trække det fra hinanden med gafler. Du kan også koge det i vand inden, for at være endnu mere sikker på det får nok. Og så trække det fra hinanden inden det kommes ned i retten. Så behøver det til gengæld ikke at få særlig lang tid nede i selve retten 🙂

 8. Hej Julie! Tak for dine altid lækre opskrifter!
  Jeg har lige et spørgsmål til opskriften. Du skriver under gode råd, at man kan vente med at tilsætte chili til efter der er taget fra til børn. Men jeg kan ikke se, at der skal tilsættes chili til retten, medmindre det er som pynt. Er det korrekt forstået?

  1. Hej Louise
   Selv mange tak!
   Åh gud, det er dæleme godt spottet. Jeg har glemt at skrive at der skulle en smule frisk chili i retten.
   Tusinde tak fordi du spottede det og gjorde mig opmærksom på det. Det er rettet nu 🙂

Vis alle kommentarer (35)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret