Franskbrød med mascarponecreme og bær

Den her madder har virkelig floreret meget rundt omkring på sociale medier, så jeg måtte da lige se om det kunne noget. Så nu har jeg kreeret min egen version af franskbrød med mascarponecreme og bær. Og hold da op, den smagte sgu godt! Faktisk virkelig lækkert. Perfekt til morgenmad/brunchbordet, eller måske som eftermiddagssnack.

Franskbrød med mascarponecreme og bær

Franskbrød med mascarponecreme og bær

 

Jeg har allerede lyst til at lave denne her mad igen snart. Sprødt franskbrød, som bliver smurt med en lækker mascarponecreme bestående af mascarpone, vaniljesukker, citron og sirup. Den er både sød og let-syrlig og bare mums. Dernæst toppes det med bær af eget valg. Jeg har brugt hindbær, blåbær og brombær. Herligheden her er perfekt til morgenmad eller som en fin lille anretning til brunchbordet.

Jeg har bagt mit eget franskbrød med blå birkes. Jeg synes helt klart det giver det ultimative resultat hvis man orker at bage sit eget. Er tiden ikke til det, kan man også sagtens købe sig til et franskbrød eller toast.

Franskbrød med mascarponecreme og bær

Opskrift til 3 madder

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

Mascarpone creme (nok til 3 madder)

 • 125 g mascarpone
 • 1 god tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 stor spsk. lys sirup

Desuden

 • Friske bær og evt. lidt frisk mynte til pynt
 • Evt. lidt lys sirup over toppen af madden

Sådan gør du

 • Bag dit eget franskbrød eller køb dig til et
 • Skær det ud i skiver og rist til sprødt
 • Rør ingredienserne sammen til mascarponecreme
 • Smør et godt lag på brødet
 • Kom friske bær ovenpå
 • Top gerne med lidt ekstra lys sirup og evt. frisk mynte

Bedøm denne ret

Franskbrød med mascarponecreme og bær

Andre lækre idéer til morgenmad…

 

Her hjemme står den nok mest på boller – gulerodsboller eller hørfrøboller – eller birchermysli med kerner til morgenmad. Jeg er inde i nogle perioder hvor jeg spiser det samme hver dag til morgenmad, indtil jeg bliver træt af det. Og så finder jeg noget andet jeg elsker og spiser det i noget tid og så videre. Nedenfor fremhæver jeg lige nogle andre opskrifter som jeg også ofte vender tilbage til.

Franskbrød med mascarponecreme og bær

Følger du mon med på Instagram?

Hvis ikke, så kan du klikke her – så kommer du direkte ind på min Instagram profil – hvis du altså kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret