Franskbrød med blå birkes

Her finder du en opskrift på franskbrød med blå birkes. Brødet er helt perfekt luftigt og blødt indeni – med en lækker sprød skorpe udenpå. Opskriften er super nem at følge og det tager ikke ret lang tid at lave. Nedenfor kommer jeg nogle forslag til hvad du bruge dit franskbrød til.

Franskbrød med blå birkes

Franskbrød med blå birkes

 

Er der noget bedre end duften af sådan et hjemmebagt franskbrød? Et hjemmebagt franskbrød er virkelig undervurderet! Klart noget jeg skal til at bage noget oftere her hjemme. Jeg bager jo en del boller (fast inventar i vores fryser), men franskbrød kan virkelig også noget. Man kan så mange ting med det. Enten bare på morgenbordet med forskellige slags pålæg, eller en skive i bunden af et stjerneskud til frokost, eller man kan lave en lækker sandwich til aftensmad.

Det kan sagtens fryses – så har du noget tilovers kan du blot komme det i fryseren. Så har du lige til morgenbordet en anden dag, eller måske jeg kan friste med én af de opskrifter jeg har fremhævet nedenfor.

Jeg har i forvejen delt en opskrift på franskbrød uden birkes. Så hvis du hellere vil lave et helt plain franskbrød, så kan jeg også varmt anbefale at følge den.

Hjemmebagt luftigt franskbrød med birkes

Opskrift til 1 stort brød

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

2 timers tid

Ingredienser

 • 20 g gær
 • 3 dl koldt-lunken vand
 • 50 g smør (blødt eller smeltet)
 • 1 god tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 400 g hvedemel
 • 150 g speltmel
 • pensles med æg og drysses med blå birkes

Sådan gør du

 1. Kom vand og gær i en røremaskine og rør til gær er opløst.
 2. Kom resterende ingredienserne ved og ælt/rør godt sammen, jeg gav mit ret høj omdrejning på røremaskinen i små 10 minutter til dejen slipper skålens kanter
 3. Kom et klæde over skålen og lad det hæve ved stuetemperatur i en god time eller til dejen er hævet til dobbeltstørrelse
 4. Kom dejen i en rugbrødsform, jeg brugte en lavet af silikone, – og lad dejen efterhæve i 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
 5. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes
 6. Lav skrå snit på overfladen med en skarp kniv
 7. Kom franskbrødet ind i ovnen og bag i 30 minutters tid, til det er sprødt. Bank under bunden på brødet for at tjekke om det er bagt færdigt. Her skal det også være sprødt og hult.

Bedøm denne ret

Franskbrød med blå birkes

Foreslag til hvad du kan lave med dit franskbrød…

Udover at det selvfølgelig bare er mega lækkert med en skive franskbrød med smør og/eller en slags pålæg, så har jeg nogle andre virkelig dejlige opskrifter, hvor du kan bruge dit hjemmebagte franskbrød.

 • Toast med hvidløgsspread og tomat. Det her er den perfekte forret! Smørstegt franskbrødsskiver smurt med en hjemmelavet hvidløgsspread, dernæst rucola, tomat og balsamico.
 • Avocadotoast med tomat. Virkelig en lækker og meget nem frokost, som bager smager himmelsk! En skive franskbrød, igen smørristet, smurt med flødeost, dyppet i purløg og toppet med tomat og avocadoskiver. Drysset med hampefrø, salt og citronskal.
 • Sandwich med skinke og tomat. Også bare en virkelig god omgang frokost eller nem aftensmad. Den består af med parma skinke, tomat, avocado, flødeost, purløg og balsamico glace.

hjemmebagt franskbrød

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret