Foccaciabrød med oliven og rosmarin

Her er en opskrift på et foccaciabrød blot bagt på gær og ikke surdej. Brødet er virkelig nemt at bage og det tager heller ikke særlig lang tid. Det er glimrende at servere til en omgang tapas, en buffet eller bare til en hverdagssuppe. Jeg håber meget, I kan bruge min foccaciabrød opskrift.

foccaciabrød
foccaciabrød

Foccaciabrød med frisk romarin og oliven

 

Foccaciabrød er et rigtig fest-brød, som i – det perfekte brød til festlige lejligheder. Hvis man f.eks. skal lave en masse mad til en buffet. Jeg bagte dette lækre foccaciabrød til min søsters studenterfest for nogle uger siden, for ikke at sige ret mange af de her brød. Vi fik nemlig huset fuld af mennesker, og jeg stod for al maden, dog med hjælp fra min fantastiske mor og mormor. Jeg elsker at lave mad med de to, især min mormor, for hun er en tornado i opvasken. Hun elsker at gøre rent og rydde op og hader at lave mad. Så fordelingen er rimelig tydelig, når vi arbejder sammen, og jeg er vild med det.

Nå, men indlægget skulle egentlig ikke handle om min helt særlig mormor, men om dette næsten lige så fantastiske foccaciabrød. Det blev fedtet og snasket, præcis som et foccaciabrød skal være. Jeg har kommet oliven og rosmarin på dette. På nogle af de andre brød jeg bagte, kom jeg cherrytomater på toppen og andre fik fetaost. Kom du blot det fyld hen over du bedst kan lide.

Foccaciabrød uden surdej

Opskrift til 12 stykker

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

 • 35 g gær
 • 1 spsk. salt
 • 1 tsk. honning
 • 7 dl lunken vand
 • 600 g hvedemel
 • 400 g grahamsmel
 • 100 g fetaost eller salatost (jeg bruger puck ost)
 • 1 dl olivenolie
 • flagesalt, frisk rosmarin og oliven til toppen

Sådan gør du

 1. Kom gær, salt, honning og vand i en skål og rør til gæren er opløst
 2. Kom melet i og rør så længe du overhovedet orker, jeg brugte en røremaskine, så jeg selv slap for at puste og stønne. Jeg skruede bare godt op for omdrejningerne og gav dejen 10 minutters tid.
 3. Hvis du ønsker fetaost i din dej, kan du smuldre det i når dejen er rørt på maskinen, og lige vende det forsigtigt rundt.
 4. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter
 5. Tænd ovnen for 225 grader (varmluft)
 6. Kom dejen ned i en form beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Pres den forsigtigt ud, så dejen dækker hele pladen. Lad brødet hæve yderligt 30-40 minutter her.
 7. Hæld olien over dejen, så det er godt dækket til.
 8. Drys med flagesalt og kom evt. nogle oliven og rosmarin på.
 9. Når ovnen er helt varm, kommes brødet ind (jeg stilte det i midten af ovnen)
 10. Bag brødet i 20 minutters tid. Hold øje, måske dit brød skal have lidt længere tid – ovne er ret forskellige.

Bedøm denne ret

 

Kan det fryses?

Brødet kan sagtens fryses. Så lav du blot en ordentlig portion, og frys det ned. På den måde kan du altid tage det op, hvis du skulle få gæster og gerne vil servere lidt brød til maden.

 

Hvad kan man servere til dette foccaciabrød?

Det kunne f.eks. være som en starter med lidt dips og tapenader til. Jeg foreslår denne ærte dip med mandler og parmesan eller hvad med en tomat-mangosalsa. Ellers er det altid en god idé med en guacamole, en haydari, en tzatziki eller en hummus.

Følg meget gerne med på min Instagram:

Hvis du ikke allerede følger med ovre på min Instagram, er du selvfølgelig super velkommen til at lure med på min hverdag – her deler jeg også en masse mad.

Kommentarer

 1. Hej Julie,
  Hvordan får du dit brød til at være “fladt” på overfladen? Mit hæver op i midten inde i ovnen, så det bliver småbrændt i siderne og ubagt/dejet i midten?
  Det sker også altid, når jeg bager kage 🤷‍♀️
  Mvh. Maria

  1. Hej Maria. Ej beklager meget mit sene svar. Jeg har først nu opdaget en bunke kommentarer, som har været “usynlige” for mig. I hvert fald ser jeg dem først nu. Så et meget sent svar 😉 Men åh det lyder ikke så godt. Jeg ved det faktisk ikke, om det er noget med din ovn. Siden det ofte sker for dig. Måske den giver varme fra siderne – men ikke nok varme nede fra og oppe fra. Det kunne næsten lyde sådan. Mit brød bliver nemlig ved med at være fladt ja, og har heller ikke lige hørt flere med dit problem, omkring opskriften. Kh. Julie

  1. Åhh jeg ved det faktisk ikke præcis, det er min mors jeg bagte det i. Men et gæt ville være 20*25 cm eller sådan 🙂

 2. Tror du brødet er godt, selvom jeg fryser det ned? Tænker man evt kunne lade være med at bage det helt færdig og så fryse det ned..

  1. Hej Louise.
   Ja det tror jeg helt sikkert sagtens, og ganske god idé ikke at bage det helt færdigt. Så tror jeg nemlig du kan undgå at det bliver tørt, når du varmer det igen 🙂

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret