Naanbrød med hvidløgssmør

Naanbrød med hvidløgssmør er jo en genial spise og uundværligt til så mange retter. F.eks. tikka masala – jeg kommer også med flere serveringsforslag herunder. De her naanbrød er penslet med en hvidløgssmør med persille og det smager bare hammer godt. Prøv dem næste gang du skal lave madbrød selv.

Naanbrød med hvidløgssmør

Naanbrød med hvidløgssmør

 

Naanbrød er lækkert og alsidigt som tilbehør i køkkenet. Det er lavet af en dej med mel, (nogle gange) yoghurt, og gær, hvilket giver det en blød og luftig konsistens. De kan også sagtens bare laves på vand.

Det fede ved naan brød er, at det kan serveres til stort set alt. Det er som en neutral base, der passer til nærmest alle gryderetter og supper samt starters, som en del af tapas mm. Det er perfekt at dyppe i diverse saucer og krydrede retter.

At lave naan brød derhjemme er faktisk ret simpelt. Du kan både bage dem i ovnen eller på panden, og så kan du pensle med f.eks. hvidløgssmør som her.

Opskrift på naanbrød

Opskrift til 5 stk.

Ingredienser

 • 20 g gær
 • 2,5 dl vand (lidt koldere end lunken)
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. olivenolie
 • 300-350 g hvedemel
 • smør og hvidløg og persille

Sådan gør du

 1. Opløs gær i vandet
 2. Tilsæt salt og olie og rør ud
 3. Kom så melet i lidt af gangen, imens der røres. Jeg bruger min røremaskine og giver det 7-8 minutter i alt til dejen slipper skålens kanter og virker elastisk og spændstig.
 4. Lad dejen hæve i 1 times tid på køkkenbordet, med en opklippet pose + et viskestykke over.
 5. Del så dejen i 5 og rul dem flade
 6. Varm en pande op og læg et stykke rullet dej på, så bobler det let op (jeg bruger ikke olie til stegning.) Vend det efter 1 minuts tid og giv det også et minut på den anden side
 7. Når du har stegt alle dine naanbrød, kan de pensles.
 8. Smelt smør og bland med revet hvidløg og hakket persille. Pensl det over brødene og nyd dem med det samme.

Bedøm denne ret

Naanbrød med hvidløgssmør

Indiske naanbrød

Naan brød har sine rødder i det indiske køkken. Det er en klassisk fladbrødstype, der har været en del af madkulturen i årtusinder. Ofte finder man det også med nigellafrø på, som smager ret karakterisk af det indiske køkken.

Det fungerer også perfekt som en sideservering til grillretter eller sammen med en lækker dip som raita eller tzatziki.

 

Hvad kan du komme i brødene af smag?

Du kan komme krydderier i selve dejen, f.eks. spidskommen, koriander, karry eller et mix – måske endda også med en snert af kanel og kardemomme. Du kan også komme hvidløg i selve dejen. Når brødene er bagte, kan du som her pensle med hvidløgssmør. De friske krydderurter i smørret kan varieres. Der kan også være revet ingefær i det smeltede smør sammen med hvidløg. Du kan drysse med nigellafrø, med sesam eller med dukkah, za’atar eller baharat. 3 slags krydderiblandinger som alle giver masser af smag til brødet.

 

Server dine naanbrød med hvidløgssmør til en af disse retter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret