Crepes med nutella og bær

crepes

Crepes – opskrift på tynde pandekager

 

Her får I en virkelig skøn dessert opskrift. Nemlig den franske klassiker crepes. Crepes er helt tynde og sprøde pandekager. De skiller sig lidt ud fra de klassiske pandekager ved at være så tynde. Hvor de almindelige pandekager er lidt mere tykke og fedtede, så er dejen til crepes helt glat og flydende i konsistensen. Jeg har desuden kommet øl i min pandekagedej, det har jeg heller ikke i min klassiske opskrift.

Den klassiske pandekage rulles sammen, ofte med marmelade og sukker i. Crepes der i mod lægges sammen som trekanter og serveres ofte med noget likør i fyldet, flamberet. Sådan en opskrift har jeg også i ærmet, som kommer snart.  Nu kan I få min udgave med nutella og friske bær først, her er nok til 8 crepes.

Crepes

Opskrift til 8 pandekager

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Crepes

 • 4 æg
 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1/2 tsk. salt
 • 15 g sukker
 • 3 dl. sødmælk
 • 1-1,5 dl øl eller hvidtøl
 • smør til stegning

Desuden

 • 2 bananer
 • Friske bær, f.eks. jordbær og blåbær
 • Nutella

Sådan gør du

 1. Alle ingredienserne til crepes piskes sammen.
 2. Varm en pande godt op med en klat smør på. Den skal have middel-høj varme.
 3. Bag pandekagerne én af gangen.
 4. Servér dem straks ved at folde hver pandekage sammen som en trekant. Ovenpå fordeles friske bær og nutella. Hvis du gerne vil kunne fordele nutella’en i forholdsvis tynde stråler, kan du give den 30 sekunder i mikroovnen, inden du fordeler den over pandekagerne med en ske eller gaffel.

Bedøm denne ret

crepes

Server dine crepes med en af følgende

 • vaniljeis, det ville også være godt sammen med nutella og bær.
 • en hjemmelavet nutella, jeg har lavet en lidt sundere opskrift her som ville være virkelig god hertil også
 • marmelade, sådan en har jeg også lavet en opskrift på
 • råsyltede rabarber
 • ellers skal du glæde dig til en opskrift jeg snart poster – her lavede jeg nemlig en omgang flamberet appelsinfyld som passer perfekt til crepes også.

 

Andre lækre desserter

crepes

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad med masser af grønt. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret